|
| Dlake više nisu muževne | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Dlake više nisu muževne 17.03.10 19:12 | |
| Muškarci s dlakavim torzom su manje privlačni ženama
Godinama unazad dlakava prsa smatrala su se muževnim, međutim muškarci sa dlakavim prsima su manje privlačni ženama, tvrde naučnici na osnovu nedavno provedene studije. Istraživanje je pokazalo da su ženama primamljivija glatka muška torza, posebno onda kada su u plodnim danima.
Stručnjaci tvrde da muškarci sa dlakavim prsima imaju veću razinu ženskog hormona estrogena, koji utječe na njihovu muškost.
Naime, hormon čini da su dlakavi muškarci pouzdaniji, ali teoretski, zbog tog hormona manje su šanse da će njihova partnerica ostati u drugom stanju. Također, zbog povećane razine estrogena, kako naučnici tvrde, ženama su dlakavi muškarci manje privlačni.
Međutim, ženama nakon menopauze su ipak privlačniji muškarci sad dlakavim torzom.
Istraživači sa Univerziteta u Finskoj su načinili 20 fotografija muškaraca i to prije no što su im obrijali prsa i nakon toga. Fotografije je posmatralo 550 žena u dobi od 15 do 69 godina.
Pokazalo se da samo 30 posto mlađih žena voli dlakave muškarce, dok 60 posto starijih žena više voli mupškarce s dlakavim torzom.
“Dlakava prsa izgleda imaju veću ulogu u izboru partnera no što je ranije smatrano”, zaključili su naučnici u svojoj studiji objavljenoj u magazinu "Behavioural Ecology", prneosi Daily Mail. (Sarajevo-x.com) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dlake više nisu muževne 28.09.10 14:21 | |
| ma baš, opet istraživanje
i opet ću napisati da je sve individualno, ne živimo u kalupu |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Dlake više nisu muževne 02.10.10 9:38 | |
| Kod nas su dečaci počeli da depiliraju noge...:/ Baš izgledaju kao pederi, majke mi... To mi je glupo skroz. Okej, ružno je na grudima, leđima i ispod pazuha...al brate noge...-.-" | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Dlake više nisu muževne 02.10.10 9:44 | |
| S dlakama bez dlaka..ovakvi onakvi..kad se žena zaljubi baš ju briga jel je dlakav, čelav, visok, sitan, ništa više nije važno broji se samo kakav je prema njoj. Osobno fuj su mi oni "mačo" frajeri što se depliraju po cijelom tijelu...i gledaju se satima u ogledalo..muškarac mora biti muškararac a ne ženskica s malo drugačijom muskulaturom. | |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Dlake više nisu muževne 02.10.10 9:57 | |
| Slažem se Kikice... Da ih ne zovu džaba "jači pol" | |
| | | cassia Totalno relaxiran
Broj postova : 2455 Lokacija : Greenwood Datum registracije : 07.08.2010
| Naslov: Re: Dlake više nisu muževne 02.10.10 10:40 | |
| Depilirani muškarac? Jedno veliko ne. Meni su muževne itekako, samo da ih nema previše.. | |
| | | kokaIN Početnik
Broj postova : 91 Godine : 34 Lokacija : pakao Datum registracije : 16.10.2010
| Naslov: Re: Dlake više nisu muževne 16.10.10 15:32 | |
| ja se brate lozim na crne, dlakave balkance, to je ona prava stvar. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dlake više nisu muževne 16.10.10 15:33 | |
| crnce ili balkance ,koko... |
| | | kokaIN Početnik
Broj postova : 91 Godine : 34 Lokacija : pakao Datum registracije : 16.10.2010
| Naslov: Re: Dlake više nisu muževne 16.10.10 15:36 | |
| crni - u smislu: ne plavi, svijetli | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dlake više nisu muževne 16.10.10 15:38 | |
| aha , kuzim sada... |
| | | tvoj anđeo Totalno relaxiran
Broj postova : 1085 Lokacija : zagreb Datum registracije : 01.06.2010
| Naslov: Re: Dlake više nisu muževne 16.10.10 22:08 | |
| kad voliš oosobu onda ti nije bitno jer dlakav ili nije dlakav | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dlake više nisu muževne 16.10.10 22:14 | |
| Dlakavost jednostavno više nije moderna, a ljudi si dozvoljavaju da im se sviđaju nametnuti standardi......
Volim osobnost u svemu, pa tako i kad je dlakavost u pitanju... Ne stoji svakom isto sve, tako mi se kod nekog sviđa dlakavo, kod drugog ne...
Depilirano mi je totalno bljak, (kao i farbano i našminkano), muško mora ostat muško... |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dlake više nisu muževne | |
| |
| | | | Dlake više nisu muževne | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 472 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 472 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|