|
| Sarajevo ostaje bez plina!? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Sarajevo ostaje bez plina!? 27.02.10 10:17 | |
| Preduzeće "Sarajevogas" dužno je "BH-Gasu" 38 miliona KM. Ako do sutra ne predlože rješenje problema, bit ćemo prinuđeni reducirati isporuku plina ili potpuno zavrnuti dotok za Kanton. To je jučer za "Dnevni avaz" kazao direktor "BH Gasa" Almir Bećarević.
Uputili 12 pisama
- Nikad nam nisu ovoliko dugovali, a ni situacija nije bila kompliciranija. Na terenu je vrlo dramatično, kako kod nas tako i u "Toplanama", te "Sarajevogasu". Uputio sam im pismo da nam daju prijedlog za rješavanja dugova jer nam je u januaru "Sarajevogas" uplatio najmanje u zadnje tri godine. Ne znam šta će biti, iz mjeseca u mjesec dugovi su sve veći, a rješenja nema. U zadnja četiri mjeseca uputio sam im 12 pisama upozorenja, ali bez odgovora. Samo je pitanje kada će se kompletan sistem urušiti - kazao je Bećarević.
Kako kaže, posljednjim pismom želi potaknuti "Sarajevogas" da sjednu i razgovaraju.
- Moje je da ih upozorim i kažem da onaj ko hoće trošiti plin mora ga i plaćati. Ako nam i ovaj put ne odgovore, konsultirat ću sve nadležne i pitati šta i kako raditi. Moguće je da ćemo isporučivati onoliko koliko nam plaćaju, a najgora mjera je isključenje - istakao je Bećarević.
Zakonska obaveza
Iz "Sarajevogasa" kazali su nam jučer da je "BH-Gas" opravdano zaprijetio.
- Ozbiljno smo shvatili upozorenje. Upoznali smo Vladu, premijera Besima Mehmedića i ministra Abida Jusića. Ako Vlada ne izvrši svoju zakonsku obavezu prema "Toplanama" i "Sarajevogasu" kroz budžet, imat ćemo problema s isporukom plina. Ako se Kanton ne uključi u rješavanje problema, može se svašta desiti. Mislim da su za sve krivi oni jer nisu platili pokriće gubitka "Toplanama", a to se odrazilo na "Sarajevogas" i "BH Gas" - kazao je portparol "Sarajevogasa" Adis Salkić. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | | Sarajevo ostaje bez plina!? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 407 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 407 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|