| | Paraglaiding | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Paraglaiding 16.02.10 21:36 | |
| Slobodni pad i promatranje tla s tisuća metara visine jedinstven je doživljaj i kombinacija osjećaja koja se može doživjeti skokom s padobranom ili parajedrenje. Danas je skok padobranom dostupan gotovo svakom džepu, a za instrukcije je dovoljno obratiti se lokalnom letačkom savezu, u desetak dana obuke proći tečaj i odvažiti se na prvi samostalan skok padobranom. Na padobranu se bazira i ekstremna sportska disciplina paraglajding ili parajedrenje, u kojoj je najvažnija sposobnost dobrog procjenjivanja. Paraglajder ili parajedrilica je zrakom napunjen padobran - krilo kojim se polijeće zatrčavanjem, a slijeće također na noge. Projektirani su za slobodno letenje, za razliku od padobrana kojima je namjena spuštanje. U Hrvatskoj postoje brojni paraglajderski klubovi, a letenje paraglajderom može se isprobati na Kalničkom gorju, Ivanščici, Plješivici pokraj Zagreba, na Učki u Istri i u Buzetu. Sve informacije o opremi, školama letenja i cijenama potencijalni paraglajderi mogu pronaći na paraglajding portalu www.paragliding.hr Parajedrenje kao sportska disciplina počeo se razvijati potkraj sedamdesetih godina, a ozbiljnija svjetska natjecanja počela su se organizirati u devedesetim godinama u francuskim, švicarskim, njemačkim i austrijskim Alpama.
Zadnja promjena: Kikica; 16.02.10 22:21; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Paraglaiding 16.02.10 21:56 | |
| _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Paraglaiding 21.02.10 21:46 | |
| ŽAo mi je jer se nisam nikada okušala u takovom nećemu...možda jednom i hoću tko zna..evo skontala tek nedavno da imam bratića Paraglidera ..blago njemu | |
| | | bodo Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 739 Godine : 54 Datum registracije : 05.12.2009
| Naslov: Re: Paraglaiding 21.02.10 21:53 | |
| Nisam probao, letio sam s motornim zmajem, ja, bolesno plašljiv visine, ali fenomenalno, i tko ima priliku... obavezno probati | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Paraglaiding | |
| |
| | | | Paraglaiding | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 385 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 385 gostiju. :: 3 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943306. in 18070 subjects
|
|