|
| Lamborghini za svakodnevicu | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Lamborghini za svakodnevicu 21.01.10 8:48 | |
| U prethodna dva broja govorili smo o manje poznatim Lamborghinijima, Urracu i njegovoj svojevrsnoj targa izvedbi Silhouetteu. Oba su naišla na slab odziv kupaca, ali su nesumnjivo poslužili svrsi - nastajanju novog malenog Lamborghinija, čuvene Jalpe. Kada se pojavila 1981. godine, Jalpa je bila zamišljena kao pristupačna izvedba brutalnog Countacha. Tako je umjesto velikog V12 motora ugostila 3,5-litarski V8 sa 255 KS, koji je nudio solidne mogućnosti 1.507 kg teškom italijanskom ljepotanu (234 km/h maksimalne brzine). Za dizajn se pobrinuo, a ko drugi, nego Bertone. Za razliku od kockastog Silhouettea, Jalpa je bio daleko elegantniji automobil. S druge strane, bio je mnogo pregledniji, komforniji i generalno lakše upravljiv od „grubijana“ Countacha. Poput prethodnika (Silhouette je prvi targa Lamborghini) i Jalpa je posjedovala atraktivni krov. Osnova za nastanak Gallarda U prvim godinama prodaja je cvjetala pa je Jalpa sa 410 plasiranih jedinica najuspješniji V8 Lamborghini svih vremena. Međutim, pad potražnje i Chryslerovo preuzimanje Lamborghinija 1988. godine označili su kraj za ovaj automobil. No, on je ostavio dubok trag u historiji čuvene marke, te je bio osnova za nastajanje nama mnogo poznatijeg modela Gallardo. Ko voli nek izvoli ..ja osobno ne volim ovakva auta....cak mi ni pogled na njih nesto nista ne znaci..vecinom ova "atraktivna"auta mi i ne izgledaju bas nesto _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Lamborghini za svakodnevicu 21.01.10 13:56 | |
| Nije mi nešto posebno..sada..vjerovatno je prije 20 godina to bila prava zvijer..a pošto sam pobornik BMWa đabe im njihovi Gallardi..ili Shilluette..kada nemaju na haubi propelrčić plavo bijeli.. | |
| | | Tea Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 758 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 01.11.2009
| Naslov: Re: Lamborghini za svakodnevicu 21.01.10 14:30 | |
| Eh...ja bi sa Fiatom puntom bila zadovoljna. | |
| | | Drakula Početnik
Broj postova : 41 Godine : 47 Lokacija : Osjecani Doboj Datum registracije : 30.06.2010
| Naslov: Re: Lamborghini za svakodnevicu 30.06.10 22:14 | |
| Ehh da je meni Fiata Brava ja bih skakao od srece...Moj je FIAT slupan...Bas mi je zao -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Lamborghini za svakodnevicu 17.08.10 8:38 | |
| Ne vidim sliku iz uvoda. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | bodomiere Ljubitelj foruma
Broj postova : 3910 Godine : 33 Lokacija : Kaštel Sućurac Datum registracije : 30.05.2010
| Naslov: Re: Lamborghini za svakodnevicu 18.08.10 12:02 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Lamborghini za svakodnevicu | |
| |
| | | | Lamborghini za svakodnevicu | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 411 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 411 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|