|
| Hipnoza u psihologiji | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Hipnoza u psihologiji 21.12.09 14:13 | |
| - Citat :
- Hipnoza predstavlja posebno, alternativno stanje svijesti koje je karakterizirano ovim činjenicama:
- hipnotizirana osoba se nalazi u stanju pojačane sugestibilnosti, tj. lakše joj se nametne neka sugestija - hipnotizirana osoba ima suženu pažnju, pa uopće ne osjeća neke podražaje koji se događaju istovremeno sa zadacima koje pod hipnozom obavlja - hipnotizirana osoba lakše doživi halucinacije, npr. može vidjeti nešto sto uopće nije prisutno ili ne vidjeti nešto što u realnosti postoji -hip. osoba se nalazi u pasivnom stanju- nesposobna je sama započeti neku akciju, ali će istovremeno potpuno prihvatiti akcije koje joj sugerira hipnotizer - hip. osoba smanjeno reagira na bol - iako osoba izgleda kao da spava, njena EEG snimka razlikuje se od snimke spavača ili onoga koji hoda u snu da li se hipnozom mogu lijeciti brojni psihicki problemi... anksioznost... depresija...nesanica... opsesivno ponasanje... razlicite fobije.. napadi panike... I bolovi razlicite vrste... citala sam .. .da se imaju brzi i efektni ucinci kod psihopatski strukturiranih licnosti ili nekih neuroticnih stanja.... cak i u teskim psihickim krizama... imali neko s nekim takvim iskustvom ili da zna nesto o tome ... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Blizanka Administratorica
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 10.03.10 17:39 | |
| a nemate nikakvih iskustava ... hajmo ljudi hipnotiziram vas i trazim od vas odgovore _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 10.03.10 17:58 | |
| nemam iskustva.. .evo ja sam dobrovoljac |
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 11.03.10 8:35 | |
| _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 11.03.10 10:00 | |
| Nemam iskustva sa hipnozom. Ovo je neki odmak od teme ali sam dosta slušala o lječenju ovisnosti o cigaretama pomoću hipnoze. Pokazala se dosta uspješnom. Razmišljala sam o tome , da se upustim u to, jer sam veliki ovisnik o cigaretama, ali postoji onaj strah od same hipnoze... | |
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 11.03.10 10:04 | |
| hahah zasto bojis se da ne bi rekla i ono sto ne treba :lol:ili da ces prestati pusiti _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 31.05.10 10:54 | |
| Hipnozu mnogi smatraju veštim manipulisanjem tuđom voljom i posebnom metodom “uvlačenja” u podsvest druge osobe kako bi se otkrile nečije najskrivenije tajne, dok je, za druge, ona korisna tehnika kojom se mogu izlečiti mnoge bolesti Nemam iskustva sa hipnozom..a ne bih ni pristala da me hipnotisu |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 31.05.10 10:56 | |
| Nemam ni ja iskustva s hipnozom, nit bi kad pristala da me netko hipnotizira |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 31.05.10 11:10 | |
| |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 31.05.10 11:14 | |
| Ne znam da li si cula za onu aferu u Rusiji kada je bila, hipnotisali ljude i slali ih u kradju cega se navodno niceg ne secaju kad ih uhvate.. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 31.05.10 11:16 | |
| Nisam čula al to mi zvuči sumljivo idem i ja ukrasti pa reći hipnotizirali me al vjerujem da svašta ima na ovom svijetu.. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 31.05.10 11:17 | |
| ma ja mislim da je to bio izgovor , da se na neki nacin izvuku od kazne |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 01.02.11 10:12 | |
| najčešća pitanja vezana uz hipnozu http://hipnoza-zagreb.com/content/view/15/29/
|
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 01.02.11 11:04 | |
| Yano dobar link ... - Citat :
- Na koji način uopće hipnoza rješava probleme?
Naš život se sastoji od neograničenog broja situacija. Svaka situacija izaziva u našoj podsvijesti ili pozitivne ili negativne osjećaje koji utječu na formiranje podsvjesnih programa. Za zdrav i uspješan život potrebno se fokusirati na pozitivne osjećaje, ali najčešće se događa obrnuto. Dok dobrim osjećajima radosti, zadovoljstva itd ne pružamo nikakav otpor već im se prepuštamo, pa se ona nakon kratkog vremena povlače, negativne emocije odbijamo i potiskujemo duboko u podsvijest gdje se one gomilaju i sve nas jače guraju da bi ih osjetili i iskazali. Premda ih nismo svjesni takve zarobljene emocije uvijek nadjačaju sve naše svjesne misli i odluke. Takvi osjećaji čine naš život nepodnošljivim dok ih se ne oslobodimo. Hipnoza je jedna od metoda koja pomaže da zaobiđemo svjesni dio uma i sugestijama djelujemo na podsvijest. Najjednostavnije objašnjenje - vaš negativni program u podsvijesti promijenimo sa pozitivnim. Uspjeh hipnoterapije je uvijek u vašim rukama. Pošto vi možete sugestije za vaše promjene jednostavno odbiti (čak i ako ste u dubokom stanju hipnoze), prije same terapije mora hipnotizer utvrditi, da li vi te promjene stvarno želite. I ako zajedno utvrdimo da niste još spremni, preporučam da se vidimo tek poslije par mjeseci. Ništa se ne radi na silu. dosad najjednostavniji nacin objasnjenja za hipnozu koji sam procitala _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 01.02.11 11:06 | |
| da, dobra je stranica
ovo mi se također sviđa
Koliko mi hipnoza može stvarno pomoći?
Hipnoza nije čarobni štapić kojim se mogu izliječiti sve bolesti. Ona pomaže da se očiste nagomilane negativne emocije u podsvijesti i na taj način riješe mnogobrojni problemi koji iz toga proizlaze. Uspjeh prvenstveno ovisi koliko vi stvarno želite promjenu i spremni ste na suradnju. |
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 01.02.11 11:28 | |
| Zaista samo ako mi hocemo da se mijenjamo onda je problem rjesiv ...ali masa ima stvari koje mnogi duboko guraju u sebe i ne priznaju da imaju problem i da ga ne mogu rijesiti sami ..on nas jede polako a nismo mozda ga ni svjesni ..i tek kad postanemo svjesni tog ili tih problema onda mozemo nesto i poduzeti i izbaciti svu negativnu energiju iz sebe i zato mi je hipnoza dobra stvar s njom se moze masa stvari rijesiti ..tj izvuci na povrsinu sve ono sto duboko zakopamo i ne zelimo to da vidimo ... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 01.02.11 11:46 | |
| ..slažem se s tim da zakopani problemi samo ruju u nama i otežavaju nam život..ali što kada ih se otkopa i to je nešto nezacijeljivo i samo si naprave da im je pred očima stalno, a popravka u glavi nema..jel lakše kada znaš što te mučilo i žderalo iako ti nemože pomoči nikakva terapija | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 01.02.11 11:48 | |
| kako misliš da nema popravka u glavi? |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji 01.02.11 11:50 | |
| ..pa tako ako je došlo do kvara u najosjetljivojoj dobi i nemože mu se pomoći tom nekom nikakvom terapijom..što ti i takvi da rade.. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Hipnoza u psihologiji | |
| |
| | | | Hipnoza u psihologiji | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 303 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 303 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|