|
| Spokoj i posebni trenutci | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Spokoj i posebni trenutci 03.10.09 22:30 | |
| Kad god čovjek pretjerano žudi za nečim,ispunjava ga nemir. Toma Kempenski
Spokojni smo kada slavimo darove sadašnjeg trenutka.a zahvalnost za taj trenutak povećava vrijednost onoga što dolazi zatim.Kad nismo usredotočeni na sadašnjost,kad čeznemo za drugim vremenom,mjestom ili iskustvom,ne možemo požnjeti plodove koji nam se nude iz trenutka u trenutak.Čeznutljivo srce nije smireno,nema mnogo radosti ,ne razvija se.Duševna je hrana tu i sada,s ljudima koji nas okružuju,u aktivnostima kojima se bavimo.
Malo ljudi shvaća prednost uživanja u životu onakvom kako se događa.Radost u svakodnevnim pojavama pokazuje nam da zapravo i nema običnih trenutaka .
Svaki je poseban.
Sta je za vas spokoj? _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Spokoj i posebni trenutci 06.10.09 18:20 | |
| Spokoj sam osjetila svaki put kada bi shvatila da ono što volim nitko i ništa ne može od mene oteti....i da moje rijeći i moji postupci mogu srušti spokoj i stvoriti nemir u meni, jer on je dio mene stalno samo ga moram dosegnuti, ali kada to napravim i sve se poslaže na svoje mjesto ...onda je divno kada shvatiš da si sretan zbog nekog i nečeg i da isto to nekom daješ..i spokojan si. | |
| | | Blizanka Administratorica
| Naslov: Re: Spokoj i posebni trenutci 06.10.09 19:20 | |
| jesil to od mene prepisala....kiki divno receno _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Spokoj i posebni trenutci 06.10.09 19:43 | |
| Ma kad...trebala si quote | |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Spokoj i posebni trenutci 10.12.09 16:03 | |
| I zasta su posebni...takav mir u tijelu i u duši...božanstveni osječaj. kada samo pomislim da nemam nekih problema..briga..zdravo mi dijete..muž dobar prema meni..prijatelja imam što ga nema niko ..kako kažu ...jer ja imam najboljeg.. I sad idem raditi na posebnom trenutku..igri s mojim najdražim suncem malim.. | |
| | | californiamen Totalno relaxiran
Broj postova : 2464 Godine : 124 Datum registracije : 17.11.2009
| Naslov: Re: Spokoj i posebni trenutci 10.12.09 22:41 | |
| Kada je svuda oko tebe pomamni kaos, ne dozvoli da te obuzme brujanje gongova, vrisak histeričnih ili kuknjava ožalošćenih. postani jedno sa stijenama koje nikad ne osjećaju potrebu da plaču, postani dio ravnice koja se nikad ne kreće zbog nevažnih događaja, pusti korjenje duboko kao planina.. ( iz Tibetanskih spisa) _____
Postići duhovni mir često se i ozbiljuje kao vrhovni zadatak filozofije i mudrosti... Ima u Kikičinim riječima natruhe toga - da , ako nismo sretni tu gdje jesmo, da nećemo nigdje to niti biti.. No, u žudnji, u nemiru, u osjećaju čežnje krije se i onaj kreativni dio, nezadovoljstvo sobom i svijetom oko nas motivira nas da ga pokušamo promijeniti i učiniti više ljudskim, pa - ako smo i pronašli duhovni mir, da taj osjećaj podijelimo s drugima, da iznađemo principe koji bi postali opći zakoni... G.W.F. Hegel je rekao da ništa veliko na svijetu nije stvoreno bez strasti - a ona se pokreće kada želimo pokrenuti svijet, kada nismo zadovoljni onim što je sada, pristankom na moguće - već učiniti nemoguće, učiniti svijet boljim no što jeste, makar svojim malim korakom, svojom "kapi" istkati taj "slap"..
| |
| | | Tea Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 758 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 01.11.2009
| Naslov: Re: Spokoj i posebni trenutci 11.12.09 0:07 | |
| Sviđa mi se to napisano.Ja sam i spokojan i nespokojan tip.Radujem se momentima...uživam u trenutku,dobrom susretu,šetnjama sa djetetom...zajedničkim izletima i putovanjima.Ali da sam spokojna...i nisam...ja uvijek neki nemir imam u sebi. Valjda sam takva... | |
| | | californiamen Totalno relaxiran
Broj postova : 2464 Godine : 124 Datum registracije : 17.11.2009
| Naslov: Re: Spokoj i posebni trenutci 11.12.09 16:01 | |
| - Tea je napisao/la:
- Sviđa mi se to napisano.Ja sam i spokojan i nespokojan tip.Radujem se momentima...uživam u trenutku,dobrom susretu,šetnjama sa djetetom...zajedničkim izletima i putovanjima.Ali da sam spokojna...i nisam...ja uvijek neki nemir imam u sebi.
Valjda sam takva... Pa kažu da je važan dio mudrosti odrediti gdje prestaje mogućnost da mijenjamo " neizmjenjivo" i uspostavimo granice, koje, btw, i postoje jer postoji dijametrala - u ovom slučaju " spokoja" i " nespokoja".. F.Nietzsche je rekao da - prema količini na kojoj je duh zadovoljan mjerimo veličinu njegovog pada.. Tako smo krhki, ta naša "kristalna čaša" je nešto što neprestano trebamo skrbiti da se ne uprlja.. | |
| | | Wind Totalno relaxiran
Broj postova : 1722 Godine : 42 Datum registracije : 09.12.2009
| Naslov: Re: Spokoj i posebni trenutci 11.12.09 17:01 | |
| Najspokojniji je onaj koji i ustaje i lijeze sa osmijehom na licu Istinski spokoj kratko traje....kad su ti i dusa i um i tijelo obgrljeni milinom.....najveci dio zivota provede se u nekoj "poluspokojnosti"....stanju kad znas da ti mrva fali do potpunog spokoja...a opet tu je i ona mrva koja ti fali da padnes u nespokoj...... Zivjeti znaci balansirati kroz poluspokoj......pa nekima cesce pretegne na jednu a nekima na drugu stranu.....sta ces...."tako ti grah pao"...kako se ono u narodu kaze! | |
| | | Tea Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 758 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 01.11.2009
| Naslov: Re: Spokoj i posebni trenutci 11.12.09 23:36 | |
| - californiamen je napisao/la:
- Tea je napisao/la:
- Sviđa mi se to napisano.Ja sam i spokojan i nespokojan tip.Radujem se momentima...uživam u trenutku,dobrom susretu,šetnjama sa djetetom...zajedničkim izletima i putovanjima.Ali da sam spokojna...i nisam...ja uvijek neki nemir imam u sebi.
Valjda sam takva... Pa kažu da je važan dio mudrosti odrediti gdje prestaje mogućnost da mijenjamo "neizmjenjivo" i uspostavimo granice, koje, btw, i postoje jer postoji dijametrala - u ovom slučaju "spokoja" i "nespokoja".. F.Nietzsche je rekao da - prema količini na kojoj je duh zadovoljan mjerimo veličinu njegovog pada.. Tako smo krhki, ta naša "kristalna čaša" je nešto što neprestano trebamo skrbiti da se ne uprlja.. Krasno baš...razmišljat ću baš o tome. | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Spokoj i posebni trenutci 25.12.09 16:02 | |
| Slažem se s mislima iz uvoda u temu. Treba živjeti sadašnji trenutak, nači mir i spokoj u njemu. Žudnja za nečim bez djelovanja da se to doista i ostvari doista stvara nemir. Kroz dan rijetko uspijem ostvariti duže faze spokoja, uvijek se nađe nešto što te izbaci iz takta, najspokojniji sam noču, posebno pred san kad legnem. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Spokoj i posebni trenutci 25.12.09 16:18 | |
| Spokojna sam kada znam da je sa mojim bliznjima sve ok da su zdravi srecni onda sam i ja . Posebni trenuci trebalo bi biti svaki ako vec nije gledati da ga ucinimo posebnim |
| Naslov: Re: Spokoj i posebni trenutci 25.12.09 16:20 | |
| - WIND je napisao/la:
- Najspokojniji je onaj koji i ustaje i lijeze sa osmijehom na licu
Istinski spokoj kratko traje....kad su ti i dusa i um i tijelo obgrljeni milinom.....najveci dio zivota provede se u nekoj "poluspokojnosti"....stanju kad znas da ti mrva fali do potpunog spokoja...a opet tu je i ona mrva koja ti fali da padnes u nespokoj...... Zivjeti znaci balansirati kroz poluspokoj......pa nekima cesce pretegne na jednu a nekima na drugu stranu.....sta ces...."tako ti grah pao"...kako se ono u narodu kaze! kod mene je vecinom balansiranje ..malo tamo malo vamo ..vise prema spokoju a bogami nekad me dobro baci i na nespokoj ...ali mislim da uvijek treba biti tu izmedu ...ne bi valjalo da je sve dobro..a slazem se sa Goranom ...noci najvise donesu mir i spokoj _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Spokoj i posebni trenutci 08.08.10 15:40 | |
| Kad god čovjek pretjerano žudi za nečim,ispunjava ga nemir. Toma Kempenski
ovo iz uvoda je bas bas tako...koliko god bili spokojni ..mirni ..ako imamo nesto za cim zudimo previse ..onda taj mir polako nestaje ..i htjeli ne htjeli osjecamo nemir ...sto vise zudis nemir je sve jaci ...kad naucis tu zudnju skloniti u stranu ..kontrolisati je onda osjetis ponovo spokoj i mir ...ali nekad ne mozemo da za necim ne zudimo prejako ..e onda treba malo balansirati i sve ce ponovo doci na svoje..i poslije tih takvih balansiranja ..dodu mi ti posebni trenutci predivan mir i toplina _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Spokoj i posebni trenutci | |
| |
| | | | Spokoj i posebni trenutci | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 416 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 416 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|