Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Spokoj i posebni trenutci

Go down 
+2
Kikica
Blizanka
6 posters
Autor/icaPoruka
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

Spokoj i posebni trenutci Empty
PostajNaslov: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime03.10.09 22:30

Kad god čovjek pretjerano žudi za nečim,ispunjava ga nemir. Toma Kempenski

Spokojni smo kada slavimo darove sadašnjeg trenutka.a zahvalnost za taj trenutak povećava vrijednost onoga što dolazi zatim.Kad nismo usredotočeni na sadašnjost,kad čeznemo za drugim vremenom,mjestom ili iskustvom,ne možemo požnjeti plodove koji nam se nude iz trenutka u trenutak.Čeznutljivo srce nije smireno,nema mnogo radosti ,ne razvija se.Duševna je hrana tu i sada,s ljudima koji nas okružuju,u aktivnostima kojima se bavimo.

Malo ljudi shvaća prednost uživanja u životu onakvom kako se događa.Radost u svakodnevnim pojavama pokazuje nam da zapravo i nema običnih trenutaka .

Svaki je poseban.

Sta je za vas spokoj?

Spokoj i posebni trenutci Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime06.10.09 18:20

Spokoj sam osjetila svaki put kada bi shvatila da ono što volim nitko i ništa ne može od mene oteti....i da moje rijeći i moji postupci mogu srušti spokoj i stvoriti nemir u meni, jer on je dio mene stalno samo ga moram dosegnuti, ali kada to napravim i sve se poslaže na svoje mjesto ...onda je divno kada shvatiš da si sretan zbog nekog i nečeg i da isto to nekom daješ..i spokojan si.
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime06.10.09 19:20

jesil to od mene prepisala....kiki divno receno respect

[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat

PostajNaslov: Re: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime06.10.09 19:43

Ma kad...trebala si quote Spokoj i posebni trenutci 982261
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat

PostajNaslov: Re: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime10.12.09 16:03

I zasta su posebni...takav mir u tijelu i u duši...božanstveni osječaj.
kada samo pomislim da nemam nekih problema..briga..zdravo mi dijete..muž dobar prema meni..prijatelja imam što ga nema niko ..kako kažu ...jer ja imam najboljeg..
I sad idem raditi na posebnom trenutku..igri s mojim najdražim suncem malim.. Spokoj i posebni trenutci 816407
[Vrh] Go down
californiamen
Totalno relaxiran
californiamen

Scorpio Broj postova : 2464
Godine : 124
Datum registracije : 17.11.2009

PostajNaslov: Re: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime10.12.09 22:41

Kada je svuda oko tebe pomamni kaos,
ne dozvoli da te obuzme
brujanje gongova, vrisak histeričnih
ili kuknjava ožalošćenih.
postani jedno sa stijenama
koje nikad ne osjećaju
potrebu da plaču,
postani dio ravnice koja se nikad ne kreće
zbog nevažnih događaja,
pusti korjenje duboko kao planina..
( iz Tibetanskih spisa)
_____

Postići duhovni mir često se i ozbiljuje kao vrhovni zadatak filozofije i mudrosti...
Ima u Kikičinim riječima natruhe toga - da , ako nismo sretni tu gdje jesmo, da nećemo nigdje to niti biti..
No, u žudnji, u nemiru, u osjećaju čežnje krije se i onaj kreativni dio, nezadovoljstvo sobom i svijetom oko nas motivira nas da ga pokušamo promijeniti i učiniti više ljudskim, pa - ako smo i pronašli duhovni mir, da taj osjećaj podijelimo s drugima, da iznađemo principe koji bi postali opći zakoni...
G.W.F. Hegel je rekao da ništa veliko na svijetu nije stvoreno bez strasti - a ona se pokreće kada želimo pokrenuti svijet, kada nismo zadovoljni onim što je sada, pristankom na moguće - već učiniti nemoguće, učiniti svijet boljim no što jeste, makar svojim malim korakom, svojom "kapi" istkati taj "slap"..

[Vrh] Go down
Tea
Zagrijao tipkovnicu
Tea

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 758
Godine : 54
Datum registracije : 01.11.2009

PostajNaslov: Re: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime11.12.09 0:07

Sviđa mi se to napisano.Ja sam i spokojan i nespokojan tip.Radujem se momentima...uživam u trenutku,dobrom susretu,šetnjama sa djetetom...zajedničkim izletima i putovanjima.Ali da sam spokojna...i nisam...ja uvijek neki nemir imam u sebi.
Valjda sam takva...Smile
[Vrh] Go down
californiamen
Totalno relaxiran
californiamen

Scorpio Broj postova : 2464
Godine : 124
Datum registracije : 17.11.2009

PostajNaslov: Re: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime11.12.09 16:01

Tea je napisao/la:
Sviđa mi se to napisano.Ja sam i spokojan i nespokojan tip.Radujem se momentima...uživam u trenutku,dobrom susretu,šetnjama sa djetetom...zajedničkim izletima i putovanjima.Ali da sam spokojna...i nisam...ja uvijek neki nemir imam u sebi.
Valjda sam takva...Spokoj i posebni trenutci 776231

Pa kažu da je važan dio mudrosti odrediti gdje prestaje mogućnost da mijenjamo "neizmjenjivo" i uspostavimo granice, koje, btw, i postoje jer postoji dijametrala - u ovom slučaju "spokoja" i "nespokoja"..
F.Nietzsche je rekao da - prema količini na kojoj je duh zadovoljan mjerimo veličinu njegovog pada..
Tako smo krhki, ta naša "kristalna čaša" je nešto što neprestano trebamo skrbiti da se ne uprlja..
[Vrh] Go down
Wind
Totalno relaxiran
Wind

Female
Aquarius Rooster
Broj postova : 1722
Godine : 42
Datum registracije : 09.12.2009

PostajNaslov: Re: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime11.12.09 17:01

Najspokojniji je onaj koji i ustaje i lijeze sa osmijehom na licu
Istinski spokoj kratko traje....kad su ti i dusa i um i tijelo obgrljeni milinom.....najveci dio zivota provede se u nekoj "poluspokojnosti"....stanju kad znas da ti mrva fali do potpunog spokoja...a opet tu je i ona mrva koja ti fali da padnes u nespokoj......
Zivjeti znaci balansirati kroz poluspokoj......pa nekima cesce pretegne na jednu a nekima na drugu stranu.....sta ces...."tako ti grah pao"...kako se ono u narodu kaze! Spokoj i posebni trenutci 776231
[Vrh] Go down
Tea
Zagrijao tipkovnicu
Tea

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 758
Godine : 54
Datum registracije : 01.11.2009

PostajNaslov: Re: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime11.12.09 23:36

californiamen je napisao/la:
Tea je napisao/la:
Valjda sam takva...Spokoj i posebni trenutci 776231

Pa kažu da je važan dio mudrosti odrediti gdje prestaje mogućnost da mijenjamo "neizmjenjivo" i uspostavimo granice, koje, btw, i postoje jer postoji dijametrala - u ovom slučaju "spokoja" i "nespokoja"..
F.Nietzsche je rekao da - prema količini na kojoj je duh zadovoljan mjerimo veličinu njegovog pada..
Tako smo krhki, ta naša "kristalna čaša" je nešto što neprestano trebamo skrbiti da se ne uprlja..

Krasno baš...razmišljat ću baš o tome.
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

PostajNaslov: Re: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime25.12.09 16:02

Slažem se s mislima iz uvoda u temu. Treba živjeti sadašnji trenutak, nači mir i spokoj u njemu. Žudnja za nečim bez djelovanja da se to doista i ostvari doista stvara nemir.
Kroz dan rijetko uspijem ostvariti duže faze spokoja, uvijek se nađe nešto što te izbaci iz takta, najspokojniji sam noču, posebno pred san kad legnem. Smile

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime25.12.09 16:18

Spokojna sam kada znam da je sa mojim bliznjima sve ok da su zdravi srecni onda sam i ja .
Posebni trenuci trebalo bi biti svaki ako vec nije gledati da ga ucinimo posebnim Spokoj i posebni trenutci 668150
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime25.12.09 16:20

WIND je napisao/la:
Najspokojniji je onaj koji i ustaje i lijeze sa osmijehom na licu
Istinski spokoj kratko traje....kad su ti i dusa i um i tijelo obgrljeni milinom.....najveci dio zivota provede se u nekoj "poluspokojnosti"....stanju kad znas da ti mrva fali do potpunog spokoja...a opet tu je i ona mrva koja ti fali da padnes u nespokoj......
Zivjeti znaci balansirati kroz poluspokoj......pa nekima cesce pretegne na jednu a nekima na drugu stranu.....sta ces...."tako ti grah pao"...kako se ono u narodu kaze! Spokoj i posebni trenutci 776231
kod mene je vecinom balansiranje ..malo tamo malo vamo ..vise prema spokoju a bogami nekad me dobro baci i na nespokoj ...ali mislim da uvijek treba biti tu izmedu ...ne bi valjalo da je sve dobro..a slazem se sa Goranom ...noci najvise donesu mir i spokoj

[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime08.08.10 15:40

Kad god čovjek pretjerano žudi za nečim,ispunjava ga nemir. Toma Kempenski

ovo iz uvoda je bas bas tako...koliko god bili spokojni ..mirni ..ako imamo nesto za cim zudimo previse ..onda taj mir polako nestaje ..i htjeli ne htjeli osjecamo nemir ...sto vise zudis nemir je sve jaci ...kad naucis tu zudnju skloniti u stranu ..kontrolisati je onda osjetis ponovo spokoj i mir ...ali nekad ne mozemo da za necim ne zudimo prejako ..e onda treba malo balansirati i sve ce ponovo doci na svoje..i poslije tih takvih balansiranja ..dodu mi ti posebni trenutci predivan mir i toplina

[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Spokoj i posebni trenutci   Spokoj i posebni trenutci I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Spokoj i posebni trenutci
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» SVE dolazi i odlazi – Spokoj podrazumijeva otvorena vrata
» Moda u crvenom: Budite zamijećeni i posebni
» Zašto su ljudi s nultom krvnom grupom posebni: Pečat moći iz davnina!