Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Krojenje i šivanje

Go down 
5 posters
Autor/icaPoruka
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime19.08.09 15:28

Da li ste ikada sami sebi ili nekome drugom izradili neki komad odiječe? Da li iglu u ruke uzmete samo kad treba nešto zakrpati ili prišiti gumb ili ste od toga razvili hobi, možda čak i profesiju? Smatram da oni koji sami sebi ponešto sašiju i izdizajniraju, ne samo da uštede novac, nego i posebno uživaju u tome, ne samo da je po njihovom ukusu, nego se i drugačije cijeni kad si sam nešto izradiš.
Ja dalje od prišivavanja gumba nisam išao.... cerekalo:

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
mala_djevojka
Ljubitelj foruma
mala_djevojka

Female
Broj postova : 3017
Datum registracije : 05.12.2008

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime24.08.09 16:18

ehe ovo je moje zanjimanje Smile i uzivam u krojenju i šivanju... puno sam toga vec napravila i sebi nekoliko sukanja skrojila i šivala...
mogu ti reci da je to uistinu jako lijepo...
mogao bih probati nije teško prijatelju moj Smile

hug2
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime12.10.09 20:24

Mogao bi, ali nekako nemam volje ni strpljenja za takve stvari. Smile

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Gost
Gost

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime14.10.09 0:14

jesam onako iz dosade sašila sebi kapu i šal Laughing
i poslije toga vidjela da to nije za mene nakon što sam vidjela šta je na kraju ispalo Laughing
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime23.01.10 17:39

Puno sam vezla, šivala, heklala, štrikala.... čak sa nekoliko boja istovremeno... mogla sam štrikati u mraku gledajući tv... nimam morala vidjeti ni vunicu ni igle, dovoljno je bilo da pod prstom osjetim nit...

A onda smo kupili komp i spojili se na internet.... Laughing
[Vrh] Go down
snoopy
Početnik
Početnik

Scorpio Monkey
Broj postova : 29
Godine : 44
Datum registracije : 07.10.2010

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime07.10.10 21:38

Pozdrav,

Ja upravo tražim po netu da li ima gdje kakva uputa kako sašiti cif sa skrivenim kopčanjem, ali nigdje ništa ne mogu naći... neznam

I ja sam prije 10-ak god završila tečaj mogu reć da sam oduševljena. prije nisam znala ni papučicu na mašini stisnut, ali tamo sam u mjesec dana naučila šivat suknju, koje sad radim u svim mogućim varijacijama, hlače, šivam haljinice... Ma predobro je. Iako nisam neki talent, ali za sebe i više nego dovoljno.

Ali sad me muči to što bi htjela na suknjama sašit skriveni cif, jer mi to puno ljepše izgelda, ali ne znam kako???

Da li ima tu netko tko bi mi to mogao ukratko objasniti? tužni
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime07.10.10 21:53

Snoopy...dobro dosla ..ako budes malo strpljiva mislim da ce se neko naci ko ce ti to objasniti ...a lijepo je siti ..ako nista ono samo za sebe ..ja sm isto nekad sila dok mi se masina nije pokvarila..i od tad vise ne sijem ...sad samo ako treba nesto popraviti ..suziti ili zavjesu sasiti ..trknem kod mame i to odradim .. ;)

@Zenga ..post ti je bio samo quotanje..pa ako imas sta za poruciti Snoopy ..molim te ponovi post Smile

Krojenje i šivanje Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Zenga
Totalno relaxiran
Zenga

Female
Virgo Rat
Broj postova : 1442
Godine : 112
Datum registracije : 08.11.2009

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime07.10.10 21:55

Skužila sam blizanko....ali prekasno...sorry sramko

Snoopy, reci mi imaš li polovičnu capicu?
[Vrh] Go down
snoopy
Početnik
Početnik

Scorpio Monkey

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime07.10.10 23:05

Zenga je napisao/la:

A mislim da imam. Nisam nikad mijenjala capice, ali imam ih više. S obzirom na mašinu koju imam, mislim da bi trebala većinu imat. Smile
jednom sam u krojačkom salonu pitala šnajdericu kako se šiva taj cif i rekla mi je s tom capicom i pokazala koja je to. Čini mi se da ju imam doma. Ali nije mi pokazala kako se šiva. tužni((

[Vrh] Go down
snoopy
Početnik
Početnik

Scorpio Monkey

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime07.10.10 23:22

blizanka je napisao/la:
Snoopy...dobro dosla ..ako budes malo strpljiva mislim da ce se neko naci ko ce ti to objasniti ...a lijepo je siti ..ako nista ono samo za sebe ..ja sm isto nekad sila dok mi se masina nije pokvarila..i od tad vise ne sijem ...sad samo ako treba nesto popraviti ..suziti ili zavjesu sasiti ..trknem kod mame i to odradim .. ;)

I hvala na dobrodošlici chirio

Nadam se da ću napokon naći neku dobru dušu da svoje iskustvo podijeli sa mnom. ;)

Vidiš, ti svoje nosiš mami, a ja sam mami popalila mašinu, pa sad ona nosi meni!!! dah
Ali isplati se, ja ionako više šivam od nje. Smile
[Vrh] Go down
Zenga
Totalno relaxiran
Zenga

Female
Virgo Rat

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime07.10.10 23:31

snoopy je napisao/la:
Zenga je napisao/la:

A mislim da imam. Nisam nikad mijenjala capice, ali imam ih više. S obzirom na mašinu koju imam, mislim da bi trebala većinu imat. Smile
jednom sam u krojačkom salonu pitala šnajdericu kako se šiva taj cif i rekla mi je s tom capicom i pokazala koja je to. Čini mi se da ju imam doma. Ali nije mi pokazala kako se šiva. tužni((

to ti je papučica koja ima samo s jedne strane capicu...kao kad bi običnu napola prerezala..nije teško kad se pokaže i vidi, al je malo teže za opisati .
Smile

[Vrh] Go down
Zenga
Totalno relaxiran
Zenga

Female
Virgo Rat

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime07.10.10 23:35

Snoopy, imaš li msn?
tamo ti mogu na kameri pokazat kako se složi takav zatvarač i sašije...
dodala sam te u svoje prijatelje...mislim da me moraš prihvatiti da ti ja mogu poslati pp..
[Vrh] Go down
snoopy
Početnik
Početnik

Scorpio Monkey

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime08.10.10 14:03

Zenga je napisao/la:
Snoopy, imaš li msn?
dodala sam te u svoje prijatelje...mislim da me moraš prihvatiti da ti ja mogu poslati pp..

Evo, mislim da smo sad prijatelji. Smile
MSN ti baš ne koristim. Ali ako mi ne možeš na mail poslat ili sl, budem ga instalirala...
[Vrh] Go down
Zenga
Totalno relaxiran
Zenga

Female
Virgo Rat

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime08.10.10 14:07

snoopy je napisao/la:
Zenga je napisao/la:
Snoopy, imaš li msn?

Evo, mislim da smo sad prijatelji. Smile
MSN ti baš ne koristim. Ali ako mi ne možeš na mail poslat ili sl, budem ga instalirala...
ok...poslat ću ti sliku na mail ali tek idući tjedan...od ponedjeljka idem na posao pa ću imat priliku uslikati preciznije neke poteza...
nadam se da ćeš me sačekati do idućeg tjedna i da ti se ne žuri... Smile
poslat ću ti slike na pp ovdje
[Vrh] Go down
snoopy
Početnik
Početnik

Scorpio Monkey

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime09.10.10 12:03

[/quote]ok...poslat ću ti sliku na mail ali tek idući tjedan...od ponedjeljka idem na posao pa ću imat priliku uslikati preciznije neke poteza...
nadam se da ćeš me sačekati do idućeg tjedna i da ti se ne žuri... Smile
poslat ću ti slike na pp ovdje [/quote]

Puno, puno ti hvala, nije mi hitno. Drugi tj je super ako uspiješ. uregod
Joj jedva čekam da isprobam. Smile
[Vrh] Go down
Zenga
Totalno relaxiran
Zenga

Female
Virgo Rat

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime12.10.10 18:35

Ćao snoopy Smile
Da ti se javim...danas sam nabavila pribor, capice slijepi cif i nešto materijala...ali nisam u mogućnosti to danas uslikati i detaljno opisati što i kako moraš raditi...to ću sutra učiniti.
Pozzdrav i do tipkanja :zaigrana vještica
[Vrh] Go down
snoopy
Početnik
Početnik

Scorpio Monkey

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime12.10.10 20:36

Zenga je napisao/la:
Ćao snoopy Smile
Da ti se javim...danas sam nabavila pribor, capice slijepi cif i nešto materijala...ali nisam u mogućnosti to danas uslikati i detaljno opisati što i kako moraš raditi...to ću sutra učiniti.
Pozzdrav i do tipkanja :zaigrana vještica

ma nemoj se uopće brinut, kad stigneš, budeš već. Nije mi stvarno toliko hitno. Imam već duže vrijeme doma neke materijale za šos koji čekaju da prvo ovo naučim, ali sve to stigne čekat još par dana kad već čeka mjesecima. stolica
respect
[Vrh] Go down
Zenga
Totalno relaxiran
Zenga

Female
Virgo Rat

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime25.10.10 21:33

Evo me napokon:) ....komp mi bio u kikiju ljut ...al sad je ok ;)

Ti znaš kako izgleda sakriveni zatvarač :hy: ...nisam ga slikala...

Evo nekih slika i objašnjenje ispod nje...oprosti, slike nisu baš kvalitetne,... slikano je mobitelom i mutne su...

Na slici se vidi kakva papučica ti treba za šivanje takve vrsta zatvarača...kod mene se ta papučica zove polovična papučica - desna...
Kad se zatvarač otvori, njegova prava strana (lice) mora biti položena na pravu stranu, materijala...zatim se prstom, odmakne plastični dio zatvarača po kojem ide mašinica i šiva se trom capicom, blizu tog plastičnog dijela(malih zubaca)...
Nije dobro preblizu te plastike šivati, jer kasnije kad sašiješ, poostoji mogućnost da ga nećeš uspjeti otvoriti, jer je igla napravila ubod preblizu plastike, odnosno žlijebića, kojeg moraš prstom raširit da bi sašila zatvarač...

Krojenje i šivanje Emfotografija2638j

Ovdje se vidi crni konac kud sam šivala...ne bi se vidio da prstom nisam odmakla žlijebić

Krojenje i šivanje 5tfotografija2637j
Ovdje sam maknula prst sa žljebića i konac kojim je šivan zatvarač, je sakriven...pokrio ga žljebić Smile

Nadam se da si razumjela nešto...ako treba, pitaj i pokušat ću ti objasniti Smile
[Vrh] Go down
Zenga
Totalno relaxiran
Zenga

Female
Virgo Rat

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime25.10.10 21:39

Ispričavam se zbog slika...skinula sam ih ali izgleda nisam uspjela staviti na post...valjda sam neš krivo stisnula.... confused
Pokušat ću to ispraviti respect
[Vrh] Go down
Zenga
Totalno relaxiran
Zenga

Female
Virgo Rat

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime25.10.10 21:46

Prva slika...vezana za početak teksta:
[img][IMG=https://2img.net/r/ihimizer/img259/7725/fotografija2635.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us[/img]

Druga slika, tiče se rečenice gdje sam pisala da se vidi crni konac ako se odmakne žljebić
[img]Krojenje i šivanje Fotografija2638 Uploaded with ImageShack.us[/img]

Treća slika, ...ovako izgleda našit zatrvarač, kad se prst makne sa žljebića...ne vidi se konac
[img]Krojenje i šivanje Fotografija2637 Uploaded with ImageShack.us[/img]
[Vrh] Go down
snoopy
Početnik
Početnik

Scorpio Monkey

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime02.11.10 9:01

A ja sam počela radit i po cijele dane nisam imala vremena proučit. Evo sad sam uspjela i probat ću za koji dan sašit nešto! Hvala ti puuuuuuuuuuuuuuuuuuuno! Smile ljubav
[Vrh] Go down
Zenga
Totalno relaxiran
Zenga

Female
Virgo Rat

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime30.11.10 15:07

snoopy, kako ide? Smile hug2
[Vrh] Go down
snoopy
Početnik
Početnik

Scorpio Monkey

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime22.12.10 13:59

joj evo me! Dugo nikako da odgovorim. treba me spank
ali gužva, posao, djeca, još i novi pas... cerekalo

Ali jedam, nekako malo nespretno, ali uspješno! samo da još jedan dva sašijem i bit će odlično! Kad stignem mogu i poslikat.
Hvala ti još jednom! ljubav
[Vrh] Go down
Sponsored content

Krojenje i šivanje Empty
PostajNaslov: Re: Krojenje i šivanje   Krojenje i šivanje I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Krojenje i šivanje
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Uslužno krojenje i šivenje