|
| Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Teioo Totalno relaxiran
Broj postova : 1670 Godine : 30 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 15.04.2009
| Naslov: Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta 26.07.09 23:26 | |
| Do džeparca preko ljeta - bez problema
Mnogi se mladih preko ljeta odlučuje na rad. Posao preko ljeta više nije tlaka, muka i nešto nepoželjno, već upravo suprotno - jedini izvor novca za krpice, izlaske i odmor na moru ili inozemstvu preko ljeta.
Danas studentski servis ima 20 tisuća članova, a cjenik poslova nastaje analizom konkretnih ponuda na tržištu. Najveći broj poslova plaća se od 16 do 20 kuna po satu. Poduka, iliti popularnije instrukcije, stoje 40 kuna po satu.
Teen385 donosi ti četiri koraka koji će ti pomoći da dođeš do posla preko ljeta:
PRVI KORAK: Učlani se u Učenički servis u svome gradu
- potvrda iz srednje škole da ste redovit učenik - osobni dokument iz kojeg su vidljivi vaši podaci - preslika osobne iskaznice jednog od roditelja - suglasnost roditelja - 10 kuna za troškove učlanjenja za šk. god. - otvoriti žiro račun kod jedne od poslovnih banaka (npr. Hypo banka) i priložiti kopiju tog ugovora ili iskaznice žiro računa - ako ste maloljetni pri otvaranju žiro računa potrebna je u banci nazočnost jednog roditelja
Više pročitajte na stranici Učeničkog doma Maksimir - www.kenny.hr
DRUGI KORAK: Što bi želio raditi?
Budući da si još uvijek maloljetna osoba izbor je dosta sužen, no uvijek možeš birati između poslova koji su ti manje ili više zanimljivi. Mi ti nudimo pregled nekih najpopularnijih poslova:
Uredski poslovi, fotokopiranje, dostava pošte, telefonska centrala, unos podataka u računalo, rad na recepciji... 14 – 17kn /po satu Čišćenje prostorija, pranje prozora... 14 – 20kn Čišćenje plaža, sportskih terena, parkova... 10 – 14kn Očitanje brojila (struja i plin)... 14 – 16kn Rad u tvornici na traci, pakiranje, skladištenje, sortiranje robe... 10 – 25kn
Najpopularnije su tvornice i skladišta. Budući da je preko ljeta većina radnika na godišnjem, tvornice vape za radnom snagom. Stoga ti preporučujemo da se prijaviš u Ledo, Vindiju, Podravku ili u skladišta Konzuma, Bille, Metroa ili Getroa. Nemoj se zavaravati, poslovi u skladištima i tvornicama nisu jednostavni, budući da se moraš rano ustati, i raditi između 6 i 8 sati dnevno, dobro razmisli je li to pravi posao za tebe.
TREĆI KORAK: Pošalji svoj životopis!
Vrlo je važno da pošalješ svoj životopis i molbu za posao u kojoj ćeš objasniti zašto si baš ti prava osoba za taj posao. Bez obzira što taj ljetni posao nije tvoje zanimanje iz snova, moraš mu pristupiti vrlo odgovorno. Stoga za početak klikni na slijedeći link i nauči kako napisatI dobru molbu i životopis:
MOLBA: www.mojprviposao.net
ŽIVOTOPIS: www.mojprviposao.net
Bez brige, od tebe nitko ne očekuje 10 stranica poslovnog iskustva, stipendije u inozemstvu ili znanje deset stranih jezika. Jednostavno ispiši svoje podatke, naziv škole koju pohađaš i nikako nemoj zaboraviti kako je važno spomenuti sve čime si se dosad bavio, bilo da je riječ o glazbenoj školi, tečaju plesa, gimnastici ili borilačkim vještinama. Važno je pohvaliti se, navesti sve svoje ambicije i želje koje kroz život i daljnje školovanje želiš ostvariti jer tako će poslodavac dobiti izvrstan dojam o tebi.
ČETVRTI KORAK: Budi strpljiv!
Nemoj očekivati odgovor već istog dana, budi strpljiv i pričekaj nekoliko dana. No, ipak pošalji svoju molbu i životopis na nekoliko različitih adresa kako bi i ti u slučaju da ti se svi jave mogao birati između onih više i manje zanimljivih. Ako ti se baš nitko ne javi nemoj očajavati, pošalji nekoliko molbi već danas, a mi ti držimo palčeve! :-)
Napisala: Mirta Comba
Da li ste ikad zaradili svoj džeparac, ako jeste, kako, imate li koji savjet? | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta 26.07.09 23:29 | |
| Dobra tema Pudla! Pošto sam imao oca koji nije previše mario za obitelj, mama bila nezaposlena večinom, rano sam počeo zarađivati kroz neke posliće, bendić i tako to, da bi se izborio za nešto. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Teioo Totalno relaxiran
Broj postova : 1670 Godine : 30 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 15.04.2009
| Naslov: Re: Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta 26.07.09 23:34 | |
| heehe hvala goky : : ja bi htiela radit tako neki poslić preko ljeta....to mi je fora...možda čak i sljedeće godine i budem lijepo si zaradim džeparac pa onda mogu trošit na što ja hoću jer sam si ja to sama zaradila bez da mi roditelji zvocaju nad glavom o tome kolko trošim i sl. : znam da obično oni koji imaju priliku tako raditi ne žele jer im se ne da il neš al ja baš bi...mislim znam da nije to ni lako al ipak bih htjela probati =) | |
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta 26.07.09 23:38 | |
| Pa da, taman da je riječ o 100 kuna, super je kad sam zaradiš i sa guštom potrošiš, budeš ti sigurno našala nešto zanimljivo Pudla. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Teioo Totalno relaxiran
| Naslov: Re: Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta 26.07.09 23:47 | |
| hehe nadam se da budem....ako ništa ne nađem onda budem pomagala starcima oko nečega u kući dvorištu ili sl. pa mi oni daju kao "plaću" ...ni to nije loše ako se ne nađe nikakav poslić : | |
| | | new name Početnik
Broj postova : 75 Datum registracije : 23.07.2009
| Naslov: Re: Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta 27.07.09 1:23 | |
| Lakše je na crno konobariti, bolja je zarada | |
| Naslov: Re: Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta 06.08.09 10:01 | |
| Tko će nekog od 14-15 godina uzeti da konobari? _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | mia Početnik
Broj postova : 23 Godine : 32 Datum registracije : 15.08.2010
| Naslov: Re: Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta 17.08.10 0:03 | |
| E to se i ja pitam?! | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta 01.09.10 9:55 | |
| Kod nas na brdo načina..mogu sakupljati plastične boce..prati prozore na benz. stanicama..čupati ambroziju pa ju predavati komunalnom poduzeću..plačuju im 20 lipa po stabljici | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta 01.09.10 10:02 | |
| Ovde postoji bezbroj mogucnosti, na primer sakupljati stare novine,pricujati decu,cuvati kucne ljubimce u toku odmora,a postoje dosta i ne vladinih organizacija koje angazuju mlade ljude bas iz tih razloga da nesto nauce i zarade |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta 01.09.10 10:16 | |
| A vidi kod nas se više nigdje ne odkupljuje stari papir. Možeš ga predati Unikomu ili nekoj drugoj firmi koja prikuplja ali nitko ništa ne plača | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta 01.09.10 10:19 | |
| Šteta moze se dobro zaradit : : Toliko starih časopisa,knjiga i ostalog ide na pogresne deponije..moguće da kod vas jos nije dobro razradjen sistem reciklaze : : |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta | |
| |
| | | | Kako zaraditi svoj džeparac preko ljeta | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 93 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 93 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|