|
| Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 16:41 | |
| Kosa je često prvo što drugi ljudi primjete na vama i zato je bitno da i kosa, baš kao i lice, dobije odgovarajuću njegu, piše Riders Digest. Većina vlasi koje u toku života ispadnu, ponovo izrastu, no i pored toga veoma je važno kosu održavati zdravom i njegovanom. Evo šta činiti da bi vaša kosa uvijek izgledala lijepo: 1. Uzmite jedan zreli avokado i pomiješajte ga sa izmućenim jajetom, te smjesu nanesite na mokru kosu. Nakon 20 minuta isperite, a ponavljajte jednom sedmično za oštećenu, te jednom mjesečno za normalnu kosu. Ova maska vraća kosi sjaj i elastičnost.
2. Na plavu kosu nakon pranja nanesite sok jednog limuna i vaša kosa če dobiti prirodne pramenove koji će odlično izgledati na suncu.
3. U omiljeni šampon dodajte par kapi nekog eteričnog ulja po želji. Ulje će dati sjaj i svježinu, a vaša kosa će prekrasno mirisati.
4. Ukoliko imate izrazito suhu kosu, uzmite neko prirodno ulje kao što je maslinovo, kokosovo , jojobino ili bademovo ulje i natopite vrhove kose (izbjegavajte tjeme). Na glavu tad stavite plastičnu kapu, a preko zagrijan ručnik. Nakon pola sata kosu temeljito operite šamponom.
5. Provjeravajte koliko vam kose opada. Normalno je da dnevno gubite od 50 do 200 vlasi, ali ukoliko primjetite da vaša kosa opada u velikim količinama, odmah se javite dermatologu jer to može biti znak neke kožne bolesti, a možda i neke ozbiljne infekcije.
6. Muškarci koji primjete prve znake ćelavosti trebali bi nositi kratku kosu jer duža kosa i prikrivanje ćelavosti samo može pospješiti ćelavost ili je učiniti vidljivijom zbog čestog pranja i češljanja.
7. Budite štedljivi s preparatima za kosu kao što su lak, pjena ili gel koji pretežno slijepljuju kosu i čine da kosa izgleda neprirodno.
8. Napravite pauzu od minimalne četiri sedmice između dva farbanja kose, te kosu nakon pranja lagano omotajte umjesto da je trljate ručnikom. Oboje će produžiti 'vijek trajanja' vašoj kosi.
9. Ako pri ruci nemate neko adekvatnije sredstvo vrhove kose osvježite kremom za ruke, a ako ste u žurbi i nemate vremena da operete cijelu kosu uvijek možete smočiti samo vrhove te ih fenom stilizirati kako želite.
10. Masna kosa se ne mora prati jakim šamponima koji odstranjuju masnoće. Upravo suprotno, jaki šamponi mogu uzrokovati samo veće lučenje masnoće. Radije odaberite nježni šampon primjeren svakodnevnoj upotrebi. (Sarajevo-x.com) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Blizanka Administratorica
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 16:42 | |
| e sad da li je ovo tacno ...neka kate kaze ...to je vise njeno podrucje : : _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:01 | |
| 2. Na plavu kosu nakon pranja nanesite sok jednog limuna i vaša kosa če dobiti prirodne pramenove koji će odlično izgledati na suncu. TO AKO VOLITE BITI ŽUJKE...TJ.ONE PLAVUŠE KOJE SE ŽUTE IZ AVIONA 3. U omiljeni šampon dodajte par kapi nekog eteričnog ulja po želji. Ulje će dati sjaj i svježinu, a vaša kosa će prekrasno mirisati. MIRIS DA... 4. Ukoliko imate izrazito suhu kosu, uzmite neko prirodno ulje kao što je maslinovo, kokosovo , jojobino ili bademovo ulje i natopite vrhove kose (izbjegavajte tjeme). Na glavu tad stavite plastičnu kapu, a preko zagrijan ručnik. Nakon pola sata kosu temeljito operite šamponom. TOČNO. 9. Ako pri ruci nemate neko adekvatnije sredstvo vrhove kose osvježite kremom za ruke, a ako ste u žurbi i nemate vremena da operete cijelu kosu uvijek možete smočiti samo vrhove te ih fenom stilizirati kako želite. MOŽE POSLUŽITI AKO JE FRKA. A ima i gomila gluposti... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:03 | |
| 5. Provjeravajte koliko vam kose opada. Normalno je da dnevno gubite od 50 do 200 vlasi, ali ukoliko primjetite da vaša kosa opada u velikim količinama, odmah se javite dermatologu jer to može biti znak neke kožne bolesti, a možda i neke ozbiljne infekcije. Meni kosa opada strahovito, ali uvijek imam busen na glavi, tako da se ne brinem |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:03 | |
| Ako vidiš tano da ti mlada raste nemaš brige... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:05 | |
| - Citat :
- Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu
ošišaš se čelavo i nema brige |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:06 | |
| Vidim, vidim ... pogotovo sad kad je kišovito, sve se nakostriješi |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:09 | |
| Onda tano no sikiriki...dok se kostrješiš dobro je... |
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:10 | |
| otkrij nam koju vasu frizersku tajnu ...kate ...imal ih ...ili nas ovdje veliki frizeri foliraju... sve im je tajnovito kad objasnjavaju kako ofarbati kosu ...kako nahraniti kosu...ali ne otkrivaju kao glavne sastojke ...jer ttrebas doci njima...pa npr da ja izbijem crveni pigment...ne mogun postic nikako smedu boju bez odsjaja na crvenkasto...jel stvarno ima nesto ili je sve do mjesanja boja ... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:12 | |
| Teta B...crveni pigment je je*ena stvar,bez blajhanja ga izbiti ne možeš...nema flozofiranja drugog... : : |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:14 | |
| Imaš prekrasnu kosu... : : |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:15 | |
| - Kate je napisao/la:
- Imaš prekrasnu kosu... ::
hvala Kate naučila sam je cijeniti : : |
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:17 | |
| to kate ...legendo ...to sam i ja znala... ali ovde sve pametni pa me foliraju...e nece vise ...sta fali malo crvenkastog odsjaja.... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:18 | |
| Nedaj B...da te foliraju,pitaj samo šta te zanima... |
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:43 | |
| e kad smo vec kod toga ...reci mi jel stvarno postoji trajno peglanje kovrdave kose...ili trajno kovrdanje kose ....a sta sa onom koja raste ...sve nam serviraju ovo par poznatih ...paprenih frizera...da trajno ispravljaju kosu i sve sto rade radi se na bazi bilja...i molim te reci mi da li je realno platiti...oko 70 eura pramenove i sisanje ...na srednje dugu kosu ono ni kratku ni dugu evo jel tui vidis ovdje nesto posebno ...il sam ja iznimka Frizerska akademija Šabić Akademija se bavi školovanjem mladih frizera. Školovanje traje 9 mjeseci u grupama od najviše 12 frizera. Akcenat se stavlja na učenje teorije kroz praksu, tako da frizeri iz Akademije Šabić su sposobni i obrazovani što nam dokazuje da su svi frizeri, koji su završili akademiju, zaposleni. a cijena skolovanja za tih 9 mjeseci oko 1500eura..i sve popunjeno... a ovo su neke frizure iz njihovog salona e sad ti meni reci jel ovo nesto super ili ja nemam ukusa _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:46 | |
| Salon mi je ... pult očaj živi ... Nebi ti savjetovala to trajno peglanje,oni to forsaju jer je skupo,zarade... to moraš ići svako malo radi rasta kose,ako nećeš hodati ko smlata... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 19:47 | |
| A ove frizure zaboravi komentirati...ništa posebno,samo to imam za reči... : : |
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 20:44 | |
| e to ti je u Sarajevu kao najizvikaniji salon ...ko ima para ako se tu ne frizira onda nije niko i nista.... volim ja svoju frizerku koju imam preko 20godina...sad sam i kcerku pocela malo po malo voditi njoj ...ona nije htjela ici bilo kojem frizeru...toliko svoju kosu pazi ...ali sad je skontala da je to sve isto ...mozda i bolje... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 20:47 | |
| 70€ , pa to bi ja imala za 10ak šišanja, zapravo za cijelu godinu , a jesu ga pretjerali. | |
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 21:03 | |
| ali kiki to je Sabic akademija on je dobitnik mnogih nagrada ovde i vani ... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 07.06.09 21:21 | |
| Ma baš mu nisu neke zurke, ako su ono njegove, ona jedna je sva čupava ,pa i ja bi ju bolje isfenirala | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 08.06.09 14:58 | |
| Pa nije im baš neki salon ... moja frizerka je u prigradu, malom mjestu pa ima sto put ljepše uređen salon. A i frizure nisu baš vrijedne tih para |
| | | vicky Početnik
Broj postova : 1 Datum registracije : 27.05.2010
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 27.05.10 9:25 | |
| Ako su takve cijene u šabića,a ljudi i dalje masovno idu kod njega,znači da čovjek vrijedi....ljudi nije isto obojati kosu,njegovati...s l orealom ili s nekom falšom markom tipa mask,palete,voila i sl. Čovjek je svoj ugled steka... Ja sam iz splita i znan šta je njegovat kosu,u 18-toj sam godini a vec imam jako,jako puno iskustva kod frizera!!!! Od kada sam u sarajevo jedino sam se zaržala kod šabića jer ljudi znaju svoj posal i 100% su profesionalni!!! Ove slike su stvarno loše,al bila sam prisutna kada je radio na revijama frizure koje su jednostavno savršene!!!! p.s:odakle informacija doticnoj da cjena akademije kosta 1500 eura????? POZZZ SVIMA | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu 31.05.10 10:37 | |
| Ajajaj "p.s:odakle informacija doticnoj da cjena akademije kosta 1500 eura???" a nije sigurno izmislila cijenu : |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu | |
| |
| | | | Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 524 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 524 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|