Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu

Go down 
5 posters
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu Empty
PostajNaslov: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 16:41

Kosa je često prvo što drugi ljudi primjete na vama i zato je bitno da i kosa, baš kao i lice, dobije odgovarajuću njegu, piše Riders Digest. Većina vlasi koje u toku života ispadnu, ponovo izrastu, no i pored toga veoma je važno kosu održavati zdravom i njegovanom. Evo šta činiti da bi vaša kosa uvijek izgledala lijepo:
1. Uzmite jedan zreli avokado i pomiješajte ga sa izmućenim jajetom, te smjesu nanesite na mokru kosu. Nakon 20 minuta isperite, a ponavljajte jednom sedmično za oštećenu, te jednom mjesečno za normalnu kosu. Ova maska vraća kosi sjaj i elastičnost.

2. Na plavu kosu nakon pranja nanesite sok jednog limuna i vaša kosa če dobiti prirodne pramenove koji će odlično izgledati na suncu.

3. U omiljeni šampon dodajte par kapi nekog eteričnog ulja po želji. Ulje će dati sjaj i svježinu, a vaša kosa će prekrasno mirisati.

4. Ukoliko imate izrazito suhu kosu, uzmite neko prirodno ulje kao što je maslinovo, kokosovo , jojobino ili bademovo ulje i natopite vrhove kose (izbjegavajte tjeme). Na glavu tad stavite plastičnu kapu, a preko zagrijan ručnik. Nakon pola sata kosu temeljito operite šamponom.

5. Provjeravajte koliko vam kose opada. Normalno je da dnevno gubite od 50 do 200 vlasi, ali ukoliko primjetite da vaša kosa opada u velikim količinama, odmah se javite dermatologu jer to može biti znak neke kožne bolesti, a možda i neke ozbiljne infekcije.

6. Muškarci koji primjete prve znake ćelavosti trebali bi nositi kratku kosu jer duža kosa i prikrivanje ćelavosti samo može pospješiti ćelavost ili je učiniti vidljivijom zbog čestog pranja i češljanja.

7. Budite štedljivi s preparatima za kosu kao što su lak, pjena ili gel koji pretežno slijepljuju kosu i čine da kosa izgleda neprirodno.

8. Napravite pauzu od minimalne četiri sedmice između dva farbanja kose, te kosu nakon pranja lagano omotajte umjesto da je trljate ručnikom. Oboje će produžiti 'vijek trajanja' vašoj kosi.

9. Ako pri ruci nemate neko adekvatnije sredstvo vrhove kose osvježite kremom za ruke, a ako ste u žurbi i nemate vremena da operete cijelu kosu uvijek možete smočiti samo vrhove te ih fenom stilizirati kako želite.

10. Masna kosa se ne mora prati jakim šamponima koji odstranjuju masnoće. Upravo suprotno, jaki šamponi mogu uzrokovati samo veće lučenje masnoće. Radije odaberite nježni šampon primjeren svakodnevnoj upotrebi.
(Sarajevo-x.com)

Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 16:42

e sad da li je ovo tacno ...neka kate kaze ...to je vise njeno podrucje :;):

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:01

2. Na plavu kosu nakon pranja nanesite sok jednog limuna i vaša kosa če dobiti prirodne pramenove koji će odlično izgledati na suncu.

TO AKO VOLITE BITI ŽUJKE...TJ.ONE PLAVUŠE KOJE SE ŽUTE IZ AVIONA loše

3. U omiljeni šampon dodajte par kapi nekog eteričnog ulja po želji. Ulje će dati sjaj i svježinu, a vaša kosa će prekrasno mirisati.

MIRIS DA...

4. Ukoliko imate izrazito suhu kosu, uzmite neko prirodno ulje kao što je maslinovo, kokosovo , jojobino ili bademovo ulje i natopite vrhove kose (izbjegavajte tjeme). Na glavu tad stavite plastičnu kapu, a preko zagrijan ručnik. Nakon pola sata kosu temeljito operite šamponom.

TOČNO.

9. Ako pri ruci nemate neko adekvatnije sredstvo vrhove kose osvježite kremom za ruke, a ako ste u žurbi i nemate vremena da operete cijelu kosu uvijek možete smočiti samo vrhove te ih fenom stilizirati kako želite.

MOŽE POSLUŽITI AKO JE FRKA.

A ima i gomila gluposti...
Smile
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:03

5. Provjeravajte koliko vam kose opada. Normalno je da dnevno gubite od 50 do 200 vlasi, ali ukoliko primjetite da vaša kosa opada u velikim količinama, odmah se javite dermatologu jer to može biti znak neke kožne bolesti, a možda i neke ozbiljne infekcije.

Meni kosa opada strahovito, ali uvijek imam busen na glavi, tako da se ne brinem Smile
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:03

Ako vidiš tano da ti mlada raste nemaš brige... Smile
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:05

Citat :

ošišaš se čelavo i nema brige Laughing
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:06

Vidim, vidim ... pogotovo sad kad je kišovito, sve se nakostriješi Laughing
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:09

Onda tano no sikiriki...dok se kostrješiš dobro je... looool
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:10

otkrij nam koju vasu frizersku tajnu ...kate ...imal ih ...ili nas ovdje veliki frizeri foliraju... Smile sve im je tajnovito kad objasnjavaju kako ofarbati kosu ...kako nahraniti kosu...ali ne otkrivaju kao glavne sastojke ...jer ttrebas doci njima...pa npr da ja izbijem crveni pigment...ne mogun postic nikako smedu boju bez odsjaja na crvenkasto...jel stvarno ima nesto ili je sve do mjesanja boja ... Smile

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:12

Teta B...crveni pigment je je*ena stvar,bez blajhanja ga izbiti ne možeš...nema flozofiranja drugog... :;):
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:13

Kate je napisao/la:
Onda tano no sikiriki...dok se kostrješiš dobro je... looool

ovaj stil :afro: Laughing
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:14

Imaš prekrasnu kosu... :;):
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:15

Kate je napisao/la:
Imaš prekrasnu kosu... :;):
hvala Kate hug2 naučila sam je cijeniti :;):
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:17

to kate ...legendo ...to sam i ja znala... ali ovde sve pametni pa me foliraju...e nece vise ...sta fali malo crvenkastog odsjaja.... Laughing

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:18

Nedaj B...da te foliraju,pitaj samo šta te zanima... Smile
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:43

e kad smo vec kod toga ...reci mi jel stvarno postoji trajno peglanje kovrdave kose...ili trajno kovrdanje kose ....a sta sa onom koja raste ...sve nam serviraju ovo par poznatih ...paprenih frizera...da trajno ispravljaju kosu i sve sto rade radi se na bazi bilja...i molim te reci mi da li je realno platiti...oko 70 eura pramenove i sisanje ...na srednje dugu kosu ono ni kratku ni dugu
evo jel tui vidis ovdje nesto posebno ...il sam ja iznimka

Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu M_sabic_2

Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu M_sabic_4

Frizerska akademija Šabić
Akademija se bavi školovanjem mladih frizera. Školovanje traje 9 mjeseci u grupama od najviše 12 frizera.
Akcenat se stavlja na učenje teorije kroz praksu, tako da frizeri iz Akademije Šabić su sposobni i obrazovani što nam dokazuje da su svi frizeri, koji su završili akademiju, zaposleni.

a cijena skolovanja za tih 9 mjeseci oko 1500eura..i sve popunjeno...
a ovo su neke frizure iz njihovog salona

Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu Loreal7

Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu DSC_0523

Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu DSC_0496

Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu DSC_0527

Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu DSC_0521

e sad ti meni reci jel ovo nesto super ili ja nemam ukusa

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:46

Salon mi je ... loše pult očaj živi Rolling Eyes ...
Nebi ti savjetovala to trajno peglanje,oni to forsaju jer je skupo,zarade...
to moraš ići svako malo radi rasta kose,ako nećeš hodati ko smlata... Smile
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 19:47

A ove frizure zaboravi komentirati...ništa posebno,samo to imam za reči... :;):
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 20:44

e to ti je u Sarajevu kao najizvikaniji salon ...ko ima para ako se tu ne frizira onda nije niko i nista.... Laughing Laughing volim ja svoju frizerku koju imam preko 20godina...sad sam i kcerku pocela malo po malo voditi njoj ...ona nije htjela ici bilo kojem frizeru...toliko svoju kosu pazi ...ali sad je skontala da je to sve isto ...mozda i bolje... Smile

[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 20:47

70€ affraid , pa to bi ja imala za 10ak šišanja, zapravo za cijelu godinu zaboravio , a jesu ga pretjerali.
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 21:03

ali kiki to je Sabic akademija Laughing Laughing on je dobitnik mnogih nagrada ovde i vani ... Laughing

[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime07.06.09 21:21

Ma baš mu nisu neke zurke, ako su ono njegove, ona jedna je sva čupava ,pa i ja bi ju bolje isfenirala Laughing
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime08.06.09 14:58

Pa nije im baš neki salon ... moja frizerka je u prigradu, malom mjestu pa ima sto put ljepše uređen salon. A i frizure nisu baš vrijedne tih para Smile
[Vrh] Go down
vicky
Početnik
Početnik

Broj postova : 1
Datum registracije : 27.05.2010

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime27.05.10 9:25

Ako su takve cijene u šabića,a ljudi i dalje masovno idu kod njega,znači da čovjek vrijedi....ljudi nije isto obojati kosu,njegovati...s l orealom ili s nekom falšom markom tipa mask,palete,voila i sl.
Čovjek je svoj ugled steka...
Ja sam iz splita i znan šta je njegovat kosu,u 18-toj sam godini a vec imam jako,jako puno iskustva kod frizera!!!!
Od kada sam u sarajevo jedino sam se zaržala kod šabića jer ljudi znaju svoj posal i 100% su profesionalni!!!
Ove slike su stvarno loše,al bila sam prisutna kada je radio na revijama frizure koje su jednostavno savršene!!!!
p.s:odakle informacija doticnoj da cjena akademije kosta 1500 eura?????
POZZZ SVIMA
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime31.05.10 10:37

Ajajaj "p.s:odakle informacija doticnoj da cjena akademije kosta 1500 eura???" a nije sigurno izmislila cijenu cerekalo:
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu   Savjeti za ljepšu i zdraviju kosu I_icon_minitime

[Vrh] Go down

[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Pametniji muškarci imaju zdraviju spermu
» Boje za kosu
» Prirodne maske za kosu
» Kako češljati kosu
» Na kosu stavite rajf