|
| Manikura povećava rizik od raka kože | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Manikura povećava rizik od raka kože 29.04.09 12:10 | |
| Žene koje redovito odlaze u kozmetičke salone na manikuru time povećavaju rizik od obolijevanja od raka kože, pokazalo je novo istraživanje. Američki liječnici pozvonili su na uzbunu nakon što su dvije žene dobile tumor na rukama zbog izloženosti UV lampama koje se koriste kod ugradnje umjetnih noktiju UV lampe koriste se u većini kozmetičkih salona, a mogu se kupiti i za kućnu upotrebu. Međutim, stručnjaci se boje da visoke doze UVA zraka koje su opasniji oblik UV zračenja, a koje proizvode te lampe mogu oštetiti stanice kože.
Dermatolozi sa sveučilišta u Teksasu stoga pozivaju da se detaljnije istraži sigurnost UV lampi za manikuru. Također upozoravaju da bi žene koje redovito odlaze na tretmane ugradnje umjetnih noktiju trebale pregledati ruke i prste i, primijete li čudne izrasline, obavezno posjetiti liječnika.
Žene kod kojih su pronađeni tumori na rukama posjećivale su salone za manikuru redovito, jedna osam puta godišnje, dok je druga to radila dvaput mjesečno zadnjih 15 godina. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Manikura povećava rizik od raka kože 29.04.09 12:12 | |
| Vidiš ti to,dobro pa ne idem na manikuru. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Manikura povećava rizik od raka kože 29.04.09 12:16 | |
| Ni ja također, mislim da bi mi bilo uzalud kad nakon toga moram na njivu sadit krumpir itd... Ali znam par cura koje to redovito prakticiraju,pa je dobro svašta znati |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Manikura povećava rizik od raka kože 29.04.09 12:17 | |
| Da.baš tako eto da ti ne napisa ja ne bih znala. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Manikura povećava rizik od raka kože 29.04.09 12:18 | |
| Svašta,idem na manikuru... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Manikura povećava rizik od raka kože 29.04.09 12:27 | |
| I sunce zrači UV zrakama, pa se može dobiti rak kože |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Manikura povećava rizik od raka kože 29.04.09 12:31 | |
| Samo prenosim... A i mislim da se bez ovoga može, a bez sunca ipak ne... Iako, i od sunca se štitiš koliko možeš... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Manikura povećava rizik od raka kože 29.04.09 12:33 | |
| ..Da sunce pametni izbjegavaju jer svi znamo da je štetno,a zamisli da će se pojedine ženske osobe odreći manikure,ne vjerujem... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Manikura povećava rizik od raka kože 29.04.09 12:36 | |
| Imaš pravo, dosta ih je što im je izgled važniji od zdravlja...nažalost... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Manikura povećava rizik od raka kože 29.04.09 12:39 | |
| Još kad uzmemo u obzir solarije, UV svjetiljke u bankama za provjeru jesu li novčanice orginali... teško da će se manikure odreći
Zadnja promjena: Teo; 29.04.09 12:46; ukupno mijenjano 1 put. |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Re: Manikura povećava rizik od raka kože 29.04.09 12:42 | |
| idem na manikuru i izgled mi nije važniji od zdravlja
Zadnja promjena: ajmeivana; 29.04.09 12:43; ukupno mijenjano 2 put/a. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Manikura povećava rizik od raka kože 29.04.09 12:42 | |
| I ja misli tako,jer šta je ljepota bez zdravlja,ajd kad netko mora biti izložen tome,al oni "meni se to neće desiti" e ti me nerviraju. |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Manikura povećava rizik od raka kože 02.05.09 23:27 | |
| Ne odlazim na manikuru, kao i Rainy bio bi to bačen novac, a i ne puštam nokte. Jedino što mi se vrti po glavi da nebi bilo loše da odem, pa da ih malo izrežu kako treba, ogule ili šta već, da budu malo ljepši. Baš su mi nokti fuj, ne sviđa mi se nikako kao izgledaju | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Manikura povećava rizik od raka kože | |
| |
| | | | Manikura povećava rizik od raka kože | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 418 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 418 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|