|
| Ne zaboravi na kazaljke | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Ne zaboravi na kazaljke 28.03.09 21:23 | |
| Ljetno računanje vremena počinje u nedjelju u 2 sata. Kazaljke se pomiču jedan sat unaprijed - vrijeme u 2 sata računa se kao 3 sata. Zimsko računanje vremena vratit će se 25. listopada. Podsjećamo vozače automobila da dolaskom ljetnog računanja vremena prestaje obveza vožnje s upaljenim kratkim svjetlima danju. To ne vrijedi za motocikle i mopede na kojima svjetla moraju biti upaljena cijele godine. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 28.03.09 21:24 | |
| | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 28.03.09 21:37 | |
| mrzim to.... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 28.03.09 22:17 | |
| ....sada sam pročitala prije 5min i sad se vratim da vidim dali ide nazad ili naprijed sat | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 29.03.09 12:04 | |
| Riješeno |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 29.03.09 12:14 | |
| Ukrali nam sat vremena sna! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 29.03.09 14:59 | |
| A zamisli meni od 3h sna mi ukrali 1h... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 29.03.09 15:40 | |
| meni baš fali taj jedan sat sna... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 29.03.09 15:40 | |
| DOBRE STRANE Ljetno računanje vremena češće se koristi u umjerenom pojasu zbog zamjetne razlike između broja sati dnevnog svijetla u različitim godišnjim dobima. Vlade ga obično opravdavaju kao mjeru uštede energije. Neke studije pokazuju da više svjetla navečer smanjuje broj prometnih nesreća za 6%-11% Tjekom ljetnog računanja vremena ostaje nam dovoljno sati dnevnog svjetla za naše slobodno vrijeme. LOŠE STRANE Neka istraživanja pokazuju da se u zemljama s toplijom klimom smanjuje potrošnja energije za rasvjetu, ali uvećava se utrošak energije u rashladnim uređajima. Promjena sata utječe na čovjekov bioritam: istraživanje rađeno u SAD-u pokazalo je da se prvog tjedna ljetnog računanja vremena broj srčanih udara poveća za 5% Prelazak na ljetno računanje kao i zimsko računanje vremena predstavlja stres za naše kućne ljubimce. |
| | | Nina Početnik
Broj postova : 62 Godine : 36 Lokacija : Ni na nebu, ni na zemlji. :) Datum registracije : 28.03.2009
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 26.03.10 13:05 | |
| Ova tema se moze opet aktivirati
Ljetno računanje vremena počinje u nedjelju, 28. ožujka u 2 sata, tako što će se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u 2 sata računati kao da je 3 sata. |
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 27.03.10 21:52 | |
| hvala Renato ...ja skroz zaboravila sad vidim ovo tvoje ... : : ne volim kad mi uzmu sat _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 30.10.10 17:28 | |
| Ne zaboravite ..vratiti kazaljke _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 30.10.10 17:35 | |
| E da kao ja lani..ujutro se pobrobudim i pomaknem sat na telefonu i nešto mi ne štima cijeli dan..i skontam da se on sam več prije pomjerio. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 30.10.10 17:40 | |
| zar i to opet ..ako mi ima ista gluplje |
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 27.10.12 22:00 | |
| Ne zaboravite vratiti kazaljku u nedjelju u tri ujutro Zimsko računanje vremena počeće u nedjelju u tri sata ujutro, kada kazaljku treba vratiti na dva sata. Ovim će biti završeno ljetno računanje vremena koje je počelo u posljednjoj sedmici marta. Na sjevernoj hemisferi, ljetno vrijeme počinje od posljednje sedmice u martu ili prve sedmice u aprilu, i završava se posljednje sedmice u oktobru. Cilj ljetnog računanja vremena je ušteda električne energije. Ljetno računanje vremena predstavlja dogovor prema kome se preko ljeta sat pomjera da bi popodneva imala više dnevnog svjetla nego prijepodneva. (SRNA) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke 30.03.13 23:55 | |
| Ne zaboravite U noći s 30. na 31. ožujka vraća se na ljetno računanje vremena. Kazaljke na satu tada će trebati pomaknuti jedan sat unaprijed (s dva sata na tri sata ujutro), čime će se te noći "izgubiti" jedan sat spavanja. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ne zaboravi na kazaljke | |
| |
| | | | Ne zaboravi na kazaljke | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 49 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 49 gostiju. :: 3 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943488. in 18075 subjects
|
|