|
| Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka 12.03.09 12:11 | |
| First topic message reminder :
Zima polako prolazi a i dani su sada već duži i topliji. Vrijeme je da polako krenemo sa radovima u našim vrtovima. I tako poboljšati život vašem vrtnom cvijeću, samom vrtu i naravno sobnom cvijeću.
Počinje vrijeme sadnje drvenastog bilja, i sada je pravo vrijeme za sadnju živica ukoliko ste se odlučili posaditi živu ogradu ili obnoviti staru ukoliko se koja biljka eventualno osušila.
Također sada se može posaditi i ruže kojih ima sada veliki izbor trgovinama i vrtnim centrima.
Naravno vrijeme je sađenja trajnica i na kraju i najljepše sada je pravo vrijeme za početak sađenja Maćuhica. Da nam krase vrt dok ne dođu na red ljetnice.
Uklonite stare ocvjetale cvjetove na vašim proljetnicama koje su nikle u vrtu, tako da stvore snagu i hranu za lukovicu, pa da nam iznikne ponovo i nagodinu.
Pravo je vrijeme da oblikujete i vaše grmoliko bilje što imate u vrtu. Porežite suvišne grane a polomite grane uklonite i pokupite ih te ih kompostirajte.
Počnite polako sa pospremanjem vrta. Očistite i pokupite otpale grane, lišće koje se eventualno nalazi u vašem vrtu.
Već se može i poplijeviti prva trava koja je nikla između Maćuhica koje smo posadili u jesen i ostalih trajnica i trava. Te ih utisnite ukoliko su izašle van od zime što je vrlo rijetko ove godine. Trave očistite od uvelih i neuglednih dijelova.
Pronađite i pripremite alat koji ste spremili preko zime. Te kosilicu za travu možete servisirati ukoliko to niste napravili prije zime. Promijenite filtre, ulje od motora, svjećice te krenite u prvu košnju ukoliko je to potrebno. Što je inače rano za ovo doba godine ali s obzirom na to kakva je bila ova to je izuzetak.
I na kraju očistite sobno cvijeće. Uzmite posudu sa toplom vodom, meku krpicu ili spužvu te očistite cvijeće od prašine i prljavštine koja je pala na njih tijekom zime. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka 28.04.09 18:17 | |
| ima svega u tvom vrtu... nešto kao i u mom... sadimo salatu, mahune, mrkvu, blitvu....prije smo i rajčice, ali treba ih redovito polijevati.. |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka 28.04.09 19:18 | |
| A kod mene se sve redovito zalijeva navećer, sad dok još nije jako toplo, u ljeto će mo i ujutro | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka 06.05.09 18:48 | |
| Bravo Kiki, lijep ti je vrt! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka 04.07.09 19:59 | |
| kako svega ima...ja vidim luk ...salatu ...salatu i salatu... za trud ...cekam paradajz i ostalo .... : : _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka 23.01.11 20:03 | |
| Baš mi zavidiš na salati..i ono sve nije salata bemti salatu več i rotkvica I jedva čekam da malo zatopli da krenemo u borbu sa korovom i travom..samo ove godine će biti malo više cviječa..a manje salate | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka 23.01.11 20:05 | |
| pokazat ćeš nam opet svoj vrt,i ja jedva čekam da se može van ići čačkat i uređivat dvorište i vrt |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka 23.01.11 20:07 | |
| ..a može ove će godine biti šarenije. Pošto je u kutu sve i samo polovica ima dovoljno sunca čitav dan..malo smišljam nekog čvijeća da posadim..moram vidjeti što voli sjenu i hlad.. A čera će uživati..biti će više cviječa za berebu | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka 23.01.11 20:20 | |
| imaš ruže koje idu u sjene,njih posadi super su... |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka 23.01.11 20:22 | |
| ..a ona odmah ruže ..ili katuse jel tako .. ..ma ne ja volim cvijeće koje više sliči na livadsko..Ivančice. i slične to ču uokolo probati posaditi..da se ne vide ovi zidići ružni i ružna ograda | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka 23.01.11 20:36 | |
| pa dobro ako želiš sakrit zidiće to je drugo...ja bi ih sakrila sa ružama |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka 23.01.11 20:37 | |
| ..ma znam ja ti bi..ja ne..nisma neki obožavatelj ruža..a ne volim ni zbog čere..ona voli cviječe i naravno voli ubrati..ja volim ružu vidjeti ..ali nevolim ju imati | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka | |
| |
| | | | Uređenje cvjetnjaka, povrtnjaka i voćnjaka | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 277 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 277 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|