|
| Jesu li dobar i lud braća? | |
|
+7teaa Wind Niky Blizanka Lux krave su ljubičaste Goran 11 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Jesu li dobar i lud braća? 02.03.09 12:12 | |
| Živimo u društvu izvrnutih vrijednosti. Često se pojam dobrota pogrešno tumači i ljudi imaju pogrešne životne prioritete. Ljudi često jure za materijalnim dobrima, ne mareći za svoju iskonsku bit. A naša iskonska bit je savršena dobrota. Onaj tko želi upoznati svoju bit, koju često gubimo kad padnemo pod negativan utjecaj okoline, mora znati što znači biti temeljito dobar. Nemoguće je biti polovično dobar. U istinskoj dobroti nema mjesta naivnosti, kako to neki tumače.Temeljito dobra osoba je i mudra, jer je mudrost izvor dobrote. Što se više otvaramo prema dobroti, više nam se otvaraju i novi horizonti i vrata uspjeha. Postajemo svjesni kako tek uz istinsku dobrotu možemo ostvariti velike životne uspjehe. No, dobar i uspješan se ne postaje preko noći. Naša iskonska dobrota stanuje u našoj duši. Moramo spoznati ljepote svoje duše, svakodnevno se truditi duhovno napredovati. To nije lako, treba biti mudar i znati se othrvati sotonskim zamkama i slušati samo Božji glas u sebi. I ne samo to, za sve se sami moramo izboriti, Bog nam je u ruke dao ključ uspjeha, ali ništa neće uraditi umjesto nas. Zato smo i stvoreni na ovom svijetu. Da živimo život u pravom smislu, pobijedimo sva iskušenja i uživamo u životu. Da u trenu kad naša duša napusti tijelo bude čista kakva je bila i u trenu fizičkog rođenja i da nastavi vječni život. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | krave su ljubičaste Početnik
Broj postova : 18 Datum registracije : 12.02.2009
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 02.03.09 21:36 | |
| nisu braća. tu izreku su izmislili baš oni koji grabe kroz život i ne osvrću se da vide šta su iza sebe ostaviili. pri tom ne mislim na materijalno. | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 02.03.09 21:38 | |
| Istina Milka! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Lux Totalno relaxiran
Broj postova : 1417 Godine : 59 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 03.02.2009
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 02.03.09 21:40 | |
| Slažem se s ljubičastom, dobrota i ludost nisu isto, osim iz neke perspektive koja baš ne odaje velikodušnost i mudrost | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 02.03.09 22:20 | |
| Ljudi su cesto samo prividno "dobri" samo se pretvaraju a prvom prilikom pokazu svoju iskonsku zlobu i pravo lice. Danas je malo ljudi koji su zaista dobri i jako ih je tesko pronaci. Cak mislim da bas ti "dobri-zli" ljudi svim silama se trude da iskreno dobre ljude gaze i prikazu ih budalama. Koliko vam se samo puta u zivotu desilo da nekome zaista zelite uciniti nesto dobro i da im pomognete i na kraju samo shvatite da ste iskoristeni i da ste ispali budala. Za mene su dobar i budala braca i to neodvojiva. Treba biti mudar i pored nekih ljudi ne pokazivati svoju dobrotu jer ljudi su zlobni samo cekaju pravi trenutak da ujedu. Naravno ne mislim s ovim da su svi ljudi isti i ne treba gledati ljude po nekom "stereotipu", uvijek ima izuzetaka ali nazalost rijetki su u danasnjem svijetu ... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 02.04.09 11:16 | |
| takve se fraze provlace odavna... dali su braca.. pa sa tocke psihoanalize.. da ..vrlo su bliski.. cak sam i slobodna kazat da su oboje disocijalni.. ovaj je predobar ..dok ovaj ne razumije.. njihove distanciranost na probleme u zivotu se odnose vrlo razlicito ali u nekim situacijama vrlo blisko.. oboje ne misle na sutra.. jednostavno dobar ce ti dati sve pa makar sutra sam trazio pomoc.. dok sa druge strane manjak inteligencije(lud) ce to rasipat na sve nacine.. dakle sutra dan..oboje nemaju nista.. jedan iz sazaljenja..drugi zbog nerazumijevanja... to je neka spona koja ih veze i daje im neku bliskost.. dobar ne misli na sutra.. ludom je svejedno... jednostavno receno.. SUTRA JE NOVI DAN.. |
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 11.04.09 8:24 | |
| Baš su predrasude o tome da su dobar i lud braća stvorili ljudi poput Adry. Ona očito nije upoznata sa iskonskom temeljitom dobrotom. Pisati da dobra osoba ne razmišlja o sutra i da samo daje ne razmišljajuči o sebi je komično. Temeljita dobrota i mudrost idu ruku pod ruku, nema prave dobrote bez mudrosti. Kosa na glavi mi se diže od onih koji glume dobrotu ili prodaju neke filozofije o njoj koje nemaju veze sa realnošću. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 11.04.09 8:31 | |
| moras jos mnogo uciti da bi shvatio ovaj napisan komentar... koliko je tko dobar o tome necu... a to sto Ti se kosa dize na glavi... i o prodaji filozofije.. vidim iz pisanja po forumu... pomalo je ovdje na forumu malo teze komunicirati ako je veca tema... zato me i necudi.. sto su kalodonti..brojalice i virtualni sex top teme... |
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 11.04.09 8:49 | |
| Omalovažavanje osoba i foruma u globalu neću trpiti, zaredala si sa brojnim nekorektnim postovima Adry i smatraj ovo posljednjom opomenom pred isključivanje sa foruma. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 26.04.09 22:35 | |
| Dobrota je za ludog ludost, a za dobrog je ludost ludost. |
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 28.04.09 7:16 | |
| Tako je Teo. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 14.03.10 17:14 | |
| Dobar i lud ..idu ruku pod ruku. Koliko god u današnjem svijetu pokušavamo biti dobri ...uvijek postoji oni koji našu dobrotu iskoriste za svoju dobrobit i tu ispadamo ludi. Koliko dobrih ima oko nas..ima ih samo treba dobro ''otvoriti '' oči. Ne dopustiti svakome da uvidi koliko smo dobri..jer kada se otvorimo do kraja , naša dobrota postaje ulaznica za bol...naša ludost dopuštanja drugima da nas povrijedi zbog dobrote naše ludosti... | |
| | | Wind Totalno relaxiran
Broj postova : 1722 Godine : 42 Datum registracije : 09.12.2009
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 14.03.10 17:39 | |
| Koliko je ljudi toliko je i cudi.....to je po meni najbolja izreka ikad......jer nikad neces naici na dvije osobe koje su po svemu iste,pa taman da su i jednojajcani blizanci Pa samim tim je beze ista i ikoga generalizirati . Ni dva brata nisu ista a kamo li dobar i lud U danasnjem svijetu se nekada cini da je ludo biti dobar i da je ludo ocekivati da ce neko biti dobar prema tebi.......ali i da te 1000 puta naprave ludim i iskoriste tvoju dobrotu, opet je bolje i 1001. put drugoj osobi pristupiti sa dobronamjernim ponasanjem i predpostavkom da je i ona ista, nego zbog losih iskustava promijeniti dobronamjeran pristup drugima. Jer nikad se ne zna.....mozda je upravo ta 1001.osoba jedna divna dobrica | |
| | | teaa Totalno relaxiran
Broj postova : 2415 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 05.02.2010
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 14.03.10 22:50 | |
| Krasno napisano.Uvijek se naiđe na dobrice...baš inspirativan post danas meni. | |
| | | californiamen Totalno relaxiran
Broj postova : 2464 Godine : 124 Datum registracije : 17.11.2009
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 15.03.10 19:21 | |
| Dobar čovjek je idealan rob. ( F.Nietzsche) ___
Pokušajmo ne miješati "naivnost" i "dobrotu". To što je os suvremenog svijeta ekonomija ( tržišni kapitalizam brutalnog tipa - štakorska utrka par exellance), ne znači da SVI NUŽNO moramo pristati na takvo viđenje svijeta i "upasti" u to "đavolje" kolo... Ponekad upadnemo u malodušnost pred (?) činjenicom da je tako teško promijeniti svijet u kojem tako jasno vidimo zlo i greške, pa poželimo pobjeći. To je indikativno - to je, naprosto, dokaz da ne prihvaćamo amoralizam u kojem je sasvim prihvatljiva ona izreka u kojoj je "homo homini lupus" ( čovjek je čovjeku vuk..)
Čovjek nije nikada bio "iskonski dobar". Čovjek uvijek tek postaje - čovjekom, uvijek je otvorena opcija. Djela ga određuju.. | |
| | | Wind Totalno relaxiran
Broj postova : 1722 Godine : 42 Datum registracije : 09.12.2009
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 16.03.10 19:21 | |
| C_men: - Citat :
- Čovjek nije nikada bio "iskonski dobar". Čovjek uvijek tek postaje - čovjekom, uvijek je otvorena opcija. Djela ga određuju..
Hmmmm a sta je onda sa onom izrekom: "Sva se djeca radjaju nevina i cista"??? Po toj izreci svi su ljudi iskonski dobri a zivot je ono sto od nekih napravi nesto ruzno. Ti, s druge strane, tvrdis nesto sasvim suprotno ....hmmmm | |
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 12.04.10 2:16 | |
| - californiamen je napisao/la:
Čovjek nije nikada bio "iskonski dobar". Čovjek uvijek tek postaje - čovjekom, uvijek je otvorena opcija. Djela ga određuju.. Postoji savršeno pozitivna, čista i dobra duša u trenutku rađanja (to je tren savršene iskonske dobrote), sve kasnije je izbor između dobra i zla. Ne možemo tek kasnije postati nešto, što smo već postali samim rođenjem. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Firefly Totalno relaxiran
Broj postova : 1149 Godine : 35 Lokacija : Među oblacima Datum registracije : 06.07.2010
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 10.08.10 0:27 | |
| hm.. zanimljiva razmišljanja... ja sam ovdje malo zbunjena jer čitav mi život govore da sam predobra što je najbolje tata objašnja tamo nekome kako sam predobra i da potiče agresivnost u meni da me svijet ne zgazi
u današnje vrijeme biti dobar je biti lud.. sve se svodi na to što je dobrota i što je ludost? danas kako je Wind napisala da se ne očekuje dobrota od drugih ljudi.. istina.. dobro mene još drži i naivnost pa je očekujem i znate što? dobim je! 100 ljudi će me razočarati ali ona 101 će mi biti najbolji prijatelj.. jer prepoznaje tu osobinu u meni
ja samtram da su danas braća.. jer biti lud je biti ne normalan po današnjim očekivanjima danas se očekuju agresivci, egoisti i oni koji prvo gledaju sebe pa drugog ja samim time što odbijam biti dio toga i što prozivam o moralu neke ljude ja sam njima LUDA | |
| | | Dita von Teese Ljubitelj foruma
Broj postova : 3308 Godine : 114 Datum registracije : 12.02.2010
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 10.08.10 0:38 | |
| | |
| | | Yo Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 259 Godine : 38 Lokacija : Sisak Datum registracije : 22.06.2009
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? 10.08.10 1:31 | |
| - californiamen je napisao/la:
- Dobar čovjek je idealan rob. ( F.Nietzsche)
___
Pokušajmo ne miješati "naivnost" i "dobrotu". To što je os suvremenog svijeta ekonomija ( tržišni kapitalizam brutalnog tipa - štakorska utrka par exellance), ne znači da SVI NUŽNO moramo pristati na takvo viđenje svijeta i "upasti" u to "đavolje" kolo... Ponekad upadnemo u malodušnost pred (?) činjenicom da je tako teško promijeniti svijet u kojem tako jasno vidimo zlo i greške, pa poželimo pobjeći. To je indikativno - to je, naprosto, dokaz da ne prihvaćamo amoralizam u kojem je sasvim prihvatljiva ona izreka u kojoj je "homo homini lupus" ( čovjek je čovjeku vuk..)
Čovjek nije nikada bio "iskonski dobar". Čovjek uvijek tek postaje - čovjekom, uvijek je otvorena opcija. Djela ga određuju.. U potpunosti se slazem s ovim | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Jesu li dobar i lud braća? | |
| |
| | | | Jesu li dobar i lud braća? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 203 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 203 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|