Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Gotovina: "Hvala Majci Božjoj na slobodi!"

Go down 
Autor/icaPoruka
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

Gotovina: "Hvala Majci Božjoj na slobodi!" Empty
PostajNaslov: Gotovina: "Hvala Majci Božjoj na slobodi!"   Gotovina: "Hvala Majci Božjoj na slobodi!" I_icon_minitime19.11.12 16:08

Došao sam jer sam se zavjetovao da ću se prve nedjelje nakon što me oslobode ići pokloniti i zahvaliti Majci Božjoj u Mariji Bistrici, rekao je Gotovina.

Gotovina: "Hvala Majci Božjoj na slobodi!" Gotovina-obitelji-m-bistrici-zahvalio-je-majci-bozjoj-slobodi-slika-664027

General Ante Gotovina na dan obljetnice pada Vukovara sa suprugom i djecom došao je u nacionalno svetište Majke Božje u Mariji Bistrici.

– Otišao sam u Mariju Bistricu jer sam se zavjetovao da ću se prve nedjelje nakon što me oslobode ići pokloniti i zahvaliti Majci Božjoj u Mariji Bistrici. To je bio moj zavjet. A tijekom mise sam molio za sve žrtve Vukovara i moje Škabrnje. U narednim danima posjetit ću i Vukovar i Škabrnju. – rekao je za Večernji list general Gotovina.

Gotovina: "Hvala Majci Božjoj na slobodi!" Gotovina-obitelji-m-bistrici-zahvalio-je-majci-bozjoj-slobodi-slika-664039

U crkvi je Gotovina bio već 15-ak minuta prije početka mise te je s ostalim vjernicima molio krunicu. Vjernika je bilo toliko da nisu svi mogli stati u crkvu pa su mnogi ostali stajati ispred te su slušali misu preko razglasa. U prvom redu sjedio je general Gotovina s članovima svoje obitelji, što je mnogim vjernicima izmamilo i suze i osmijeh na lica. Ali i ponos što su svoju jučerašnju molitvu mogli podijeliti s oslobođenim generalom.

– Svi smo od petka od 9 sati nekako drugačije raspoloženi, vedriji smo i veseliji. Iako je u oslobođenje naših generala uložen i golem ljudski trud, ipak je to bilo djelo Božje. Svi su strepili i s velikim strahom i nevjericom očekivali kako će sve završiti i hoće li se dogoditi ono što smo svi priželjkivali. Svjedoci smo da se dogodilo, na našu veliku radost i olakšanje. Naši generali nisu to zaslužili, međutim, Bog je tako htio, ali još jednom se potvrdio kao velik, On još nikada nije izdao – govorio je u svojoj propovijedi vlč. Franjo Pranjić, koji je i predvodio svetu misu u Mariji Bistrici.

Njegove su riječi vidljivo dirnule okupljene vjernike, nakon čega su se pričešćivali, a prvi je pred svećenika po Tijelo Kristovo došao upravo general Ante Gotovina. Ipak, posebno je emotivan trenutak bio kada je cijela crkva u sav glas zapjevala “Bože, čuvaj Hrvatsku”, a potom i hrvatsku himnu, pa ni vlč. Pranjić nije mogao skriti oduševljenje.

– Tako se moli Boga, tako se pjeva puna srca i tako ga se slavi – bile su njegove riječi, prije nego što je vjernicima poručio da idu radosni u miru.

Okružili generala

A vjernici su potom i krenuli, ali ne prema izlazu iz crkve, već prema prvom redu. Svi su željeli generalu stisnuti ruku, potapšati ga po ramenu i zagrliti ga. Odjednom se general našao okružen razdraganom masom koja je vadila mobitele i fotoaparate želeći ovjekovječiti trenutak sa svojim herojem.

– Dobro nam došli, generale. Hvala vam što ste tako dugo izdržali za Hrvatsku. Toliko smo vas dugo čekali – riječi su koje su ljudi, mnogi sa suzom radosnicom u oku, najčešće upućivali Gotovini, koji se spremno sa svakim pozdravio, prozborio riječ-dvije, pa i fotografirao. Generalu je zbog toga trebalo 15-ak minuta od izlaza iz crkve do samo nekoliko metara udaljenog župnog dvora.

– To je bio moj zavjet. A tijekom mise sam molio za sve žrtve Vukovara i moje Škabrnje. U idućim danima posjetit ću i Vukovar i Škabrnju – istaknuo je general te je s obitelji otišao na ručak sa svećenicima u marijabistrički župni dvor.

Gotovina: "Hvala Majci Božjoj na slobodi!" Gotovina-obitelji-m-bistrici-zahvalio-je-majci-bozjoj-slobodi-slika-664028

Izvor

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija

Gotovina: "Hvala Majci Božjoj na slobodi!"
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Gotovina i Markač do ljeta bi mogli biti na slobodi?
» Julian Assange na slobodi
» Biljana Plavšić na slobodi 27. listopada
» Predstavite se - welcome topic
» Dwyane Wade ženi poklonio spolnu bolest, a majci kupio crkvu