|
| Portreti slavnih osoba na vrhovima prstiju | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Portreti slavnih osoba na vrhovima prstiju 14.10.12 11:51 | |
| Tridesettrogodišnji italijanski umjetnik, sa pseudonimom Dito von Tease, je na svom blogu Ditology objavio nekoliko portreta poznatih ličnosti urađenih na vrhovima svojih prstiju. Dito, koji želi ostati anoniman, prvo fotografiše vrh svog prsta, a onda uz pomoć Photoshopa stvara portrete poznatih ličnosti, historijskih figura ili izmišljenih likova. Dito, što znači prst na italijanskom jeziku, je ovaj projekt započeo prije tri godine, kada je kreirao svoj profil na Facebooku. "Želio sam biti slobodan od svoje uloge, svoje rodbine i kojekakvih prijatelja pa sam odlučio kreirati avatar", rekao je Dito za Mashable. Dito se za prste odlučio iz više razloga. Jedna od poznatih izreka u Italiji kaže da se čovjek ne može sakriti iza prsta, što metaforički označava loše mjesto za skrivanje. "Iskoristio sam tu metaforu kako bih rekao da se svi mi pokušavamo sakriti iza imidža koji sami stvaramo", dodao je Dito. (Klix.ba) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | | Portreti slavnih osoba na vrhovima prstiju | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 271 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 271 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|