Evo nesto za sve vas koje ne znate kako smjestit kozmetiku ...
)
Mada ja ne vjerujem da ikom treba ovoliko kozmetike al ideja je dobra i svako je moze prilagoditi sebi na svoj nacin ...
Iako obožavam kozmetiku, nisam kolekcionar i ne skupljam proizvode nego kupujem samo ono što znam da ću koristiti. Prije svake kupnje pet puta dobro razmislim i pročitam recenzije proizvoda koji me zanima. Strašno mi je žao kada nešto moram baciti ili strpati u svoju ‘kutiju za alat’ (vidjet ćete ju niže u članku) jer mi ne odgovara.
Ovo je moj kutak za šminkanje i mjesto gdje su napravljeni svi moji članci i tutorijali. Sve je smješteno na ovom starom stolu kojeg imam još od osnovne škole.
Najveći i najuočljiviji predmet je veliko ručno rađeno ogledalo koje sam dobila na poklon od svog muža za moj 22. rođendan. Ovo je definitivno bio najbolji rođendanski poklon kojeg sam ikada dobila. Sa strane ima dva prekidača na kojima se kontrolira koja svjetla će biti upaljena ovisno o potrebi. Žarulje su bijele što je savršeno za tutorijale i snimanje.
Na stolu je maleni plastični ladičar koji sam dobila od mame prije godinu dana. Kupljen je u Konzumu za oko 50kn početkom školske godine na odjelu sa školskim priborom.
Na njemu se nalaze četkice za šminkanje u staklenkama Linolade i hrana za bebe. Preko njih sam jako neuredno naljijepila jedini ukrasni papir koji sam tada imala pri ruci pa će one uskoro morati imati makeover. Sortirane su po funkciji; u najširoj su četkice za lice, zatim četkice za oči koje najčešće koristim te četkice koje jakoo rijetko koristim. U ovoj crvenoj čaši su olovke za oči i eyelineri, pinceta itd.
U plastičnoj kutijici u kojoj je nekad bio Ferrero Rocher držim ruževe i balzame za usne. Ruževi su okrenuti naopako tako da mogu vidjeti nijanse.
Prva ladica plastičnog ladičara sadrži proizvode (većinom za lice) koje koristim svaki dan – rumenila, pudere u kamenu, korektor, baze i maskare.
U drugoj ladici su proizvodi za oči – sjenila, kremasta sjenila i često korištene šljokice.
U trećoj ladici držim proizvode za usne – olovke za usne, testere ruževa i sjajila. Olovke za usne stavljene su u poklopac kutijice Ferrero Rochea radi bolje organizacije.
Pokraj plastičnog ladičara pletena je kutija. Kupljena je u JYSK-u za nekih 30-ak kuna. Trenutno je na akciji pa ju možete kupiti i jeftinije. U ovu malu kutijicu stane stvarno svašta. U njoj su svi puderi koje trenutno koristim, uvijač za trepavice i fiksator šminke i sve palete.
Palete držim u metalnom organizatoru za dokumente koji ima 3 pregrade. Pošto su pregrade široke u njega stanu tri 88 palete, paleta rumenila i paleta korektora. A pokraj njega u pletenoj kutiji ima mjesta taman za 3 Sleek palete.
Za prošli Božić od muža sam dobila kovčeg za šminku. To je zapravo kovčeg za alat kupljen u OBI-ju za otprilike 250kn. U njemu je stvarno svašta – šminka koju rijetko koristim, potrošena šminka, prazne kutijice, perje, šljokice, perlice i ostale stvari potrebne za neke ekstremnije lookove, umjetne trepavice, testeri parfema itd.
U ormarićima u kupaonici proizvodi su soritrani po namjerni.
U prvoj ladici su lakovi i proizvodi za nokte – lakovi, rašpice, štambilji i aceton. Catrice i Essence lakovi koji imaju široke bočice okrenuti su naopako za bolje snalaženje među nijansama.
U ormariću na donjoj polici su proizvodi za kosu, za kontaktne leće, naušnice i još neke stvari koje se tu slučajno nađu.
U srednjoj polici su proizvodi za njegu lica – kremice, pilinzi, tonici, mlijeko za lice, blazinice i štapići za uši…
Na posljednjoj, gornjoj polici su proizvodi za njegu tijela, parfemi i dezodoransi. I u pozadini su moje stare četkice za šminkanje koje su vrlo loše kvalitete pa ih ne koristim.
Na vrhu police su proizvodi koji zbog veličine ne stanu na policu.
Imate li vi korisne savjete za organizaciju kozmetike? Znate li mjesta na kojima se jeftino mogu kupiti plastični i drugi organizatori za ladice i ormariće?
izvor