|
| Oproštaj Pepa Guardiole | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Oproštaj Pepa Guardiole 25.05.12 19:31 | |
| Barcelona danas završava četverogodišnju eru pod trenerskom palicom Pepa Guardiola. Div iz Katalonije tim večeras igra na Vincente Calderon stadionu protiv Athletica iz Bilbaoa u finalu Kupa kralja.Večerašnje finale je zadnji meč u kojem će Guardiola voditi Barcu sa klupe i šansa za opraštaj od navijača sa titulom Kupa kralja. Interesanto je da je upravo pobjedom protiv Athelticom 4-1 Guardiola osvojio prvi trofej sa Barcom. "Najveća snaga Athletica je to što se nikada ne predaju. Oni će se boriti do posljednjeg zvižduka. To je sigurno.", govorio je Pep na svojoj posljednjoj press konferenciji u kojoj predstavlja Barcelonu. "Oni će nas napasi, ali i mi ćemo napasti njih. Očekujem odličan meč." Barcelona je klub sa najviše trofeja Kupa kralja, 25 puta su osvojili ovo takmičenje. Njihov večerašnji protivnik, Bilbao, je odmah tu blizu sa 23, dok je Real treći sa 18. Upravo je Real prošle godine u finalu nadigrao Barcelonu sa 1:0 nakon produžetaka. Guardiola je spreman da dirigentsku palicu preda svom asistentu Titu Vilanovi, a trofej u posljednjoj utakmici značio bi mnogo. "Nisam u poziciji da govorim klubu šta treba raditi." komentarisao je Pep imenovanje svog nasljednika. "Ukoliko klub smatra da Tito treba preuzeti klub, ja se s tim slažem. Ko sam ja da govorim da treba raditi drugačije? Ja sam imao zadatak da izaberem 11 najboljih igrača i da ih uklopim da igraju što bolje. Svoj posao sam radio najbolje što sam znao, sve ostalo je stvar kluba.", zaključio je Pep. (HABER.BA) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | | Oproštaj Pepa Guardiole | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 505 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 505 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|