|
| 10 000 najboljih misli, poslovica i citata | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 14:08 | |
| "Život nas je naučio da ljubav ne znači zuriti jedno u drugo, već zajedno gledati prema naprijed, u istom smjeru." Antoine de Saint-Exupery "Sreća je zdrav pogled na život, zahvalan duh, čista savjest, i srce puno ljubavi." by author unknown "Najusamljenije mjesto na svijetu je ljudsko srce u kojem nema ljubavi." by author unknown "Ljubav je malena riječ; ljudi ju čine velikom." by author unknown "Ljubav je tkanina koja nikad ne izbljedi, ma koliko je prali u vodama nesreće i bola." by author unknown "Da bi duša upoznala sebe, mora pogledati u neku drugu dušu." George Seferis "Ljubav je uvijek spremna vjerovati u čuda." John Cowper Powys "Ne treba mi rječnik poslovica da se sjetim kako su oči ogledalo duše." Max Beerbohm "Bojati se ljubavi, znači bojati se života, a oni koji se boje života već su tri četvrtine mrtvi." Bertrand Russell "Kad nekog voliš, sve je jasno - kamo otići, što učiniti - sve se pobrine samo za sebe i nikoga ne moraš ništa pitati." Maksim Gorki (10) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 07.05.12 18:17; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 14:15 | |
| "Besmisleno je pokušavati ljude držati za riječ koju su izrekli kad su ludo zaljubljeni, pijani ili u političkoj kampanji." by author unknown
"Ljubaznost je sposobnost da ljude volimo više nego što to doista zaslužuju." by author unknown
"Pravim je ljubavnicima veliko dostignuće ležati bez riječi, bez zagrljaja i poljupca, bez šapata i prigušenog uzdaha, kupajući se u sjaju onog drugog." Robert Graves
"Netko poseban da bi nam životom kročio, mnogo ljubavi treba dati. Da bi život bio život, tog posebnog ljubit treba znati. Da bi ljubav, ljubav bila... tugu u sreću pretočiti treba. Da bi sve to srce moglo, treba mu blagoslov s Neba." by author unknown
Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi. Michelangelo Buonarotti
"Ako je duša važnija od tijela (jer je po prirodi sposobnija da vodi), i ako sa za tijelo brinu umijeća i vještine kao što su liječništvo i tjelovježba (i njih smatramo znanjima i za neke ljude govorimo da su ih stekli), očigledno je da neka briga i neko umijeće postoji i za dušu i za duševne vrline, i sposobni smo ga steći, jer to možemo i s onim u čemu nam je neznanje veće i što je teže spoznati." Aristotel
Zvijezde izvan tebe su lijepe, ali one nisu nesto u poredjenju sa ljubavlju. Ljubav je najsjajnija zvijezda, ona je sunce. Ljubav je dusa tvog svijeta, njegov izvor. Nadji je i podijeli sa drugima. Osho Rajneesh
"Sjedište je duše ondje gdje se unutarnji svijet i vanjski svijet dodiruje. Jer, niko ne poznaje sebe ako je samo on, a ne u isti mah još i neko drugi." Henry Miller
"Ljubav nije rezultat seksualnog zadovoljenja, već je seksualno zadovoljenje rezultat ljubavi." Erich Fromm
"Čovjek uvijek može navući masku na lice, a u sebi ostati onaj koji je bio. Ali što ako maska sraste s licem? S vremenom ti postane sve teže igrati dvostruku igru, pa počneš sam sebe uvjeravati da doista i misliš to što govoriš, kako bi u vlastitim očima ostao čist. Ukratko, mozak ti se okameni." Ivo Brešan (20)
_________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 07.05.12 18:17; ukupno mijenjano 1 put. | |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 14:22 | |
| Smrti se najmanje boje oni čiji život ima najveću vrijednost. Kant
Živi dovjeka i doveče! Radi kao da ćeš živjeti vječito, a postupaj sa ljudima kao da ćeš umrjeti odmah! Tolstoj
Nije greh u tome što žena odlazi ljubavniku koga voli, vec ako se daje onome koga ne voli, pa makar to bio i njen muž. Sand
Ako šutiš - šuti iz ljubavi. Ako govoriš - govori iz ljubavi. Ako (o)praštaš - (o)praštaj iz ljubavi. sv. Augustin
"Vi vidite stvari i pitate 'ZASTO?', a ja sanjam o stvarima kojih nije bilo i pitam. 'ZAŠTO NE?'" George Bernard Shaw
`Ne postoji ni jedan trenutak u vasem zivotu u kome nemate sve sto je potrebno da biste bili srecni. Vasa nesreca potice od onoga sto usmeravate svoju paznju na ono sto nemate, umesto na to sto u odredjenom trenutku imate.` Put ljubavi Antoni De Melo
Nasa sreca ne zavisi od onoga sta nam se desava, vec od nacina na koji to dozivlajvamo i suocavamo se sa dogadjajima. Ako zelimo da budemo srecni, to mozemo odmah, jer je kljuc nase srece sakriven unutar nas. Put ljubavi Antoni De Melo
Jedini način da promijenite druge jest da prvo promijenite sebe. Promijenite svoje sheme i vidjet ćete da su se oni promijenili. Okrivljavanje je beskorisno jer njime gubite svoju snagu. Sačuvajte svoju snagu jer se bez nje ne možete promijeniti. Bespomoćne žrtve teško mogu pronaći izlaz. by author unknown
Za te osobe koje vjeruju u Boga nijedan dokaz nije potreban, za te osobe koje ne vjeruju ni jedan dokaz nije moguć. Franz Werfel
Vrlina je postupati u skladu sa sobom. Biti zadovoljan sada. Ne u ime budućnosti i od sećanja na prošlost, nego zbog ovog trenutka. Vrlina je biti potpuno živ. by author unknown
(30) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 07.05.12 18:18; ukupno mijenjano 1 put. | |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 14:28 | |
| "Mi mnogo volimo da imamo, ali ne umijemo da živimo od onoga što imamo. Ništa što imamo ne može nas učiniti toliko srećnim koliko nas može učiniti nesrećnim ono što nemamo." Dušan Radović
"Krajnja slabost nasilja je ta što je to jedna spirala koja stalno ide prema dolje, rađajući istu onu stvar koju želi uništiti. Umjesto smanjenja zla,ono ga umnožava. Uz pomoć nasilja vi možete ubiti lažova, ali ne možete ubiti laž, niti uspostaviti istinu. Uz pomoć nasilja vi možete ubiti onoga koji mrzi, ali ne možete uništiti mržnju. U stvari, nasilje samo povećava mržnju...Vraćanje nasilja nasiljem povećava nasilje, donoseći još crnji mrak noći kojoj već nedostaju zvijezde. Mrak ne može otjerati mrak; samo svjetlost može to učiniti. Mržnja ne može otjerati mržnju; samo ljubav može to učiniti." Dr. Martin Luther King
"Nemojte se boriti previše, najbolje stvari se dese kad se ne nadate." Gabriel Garcia Marquez
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim." Neruda
"Sudbina nije stvar slučajnosti, već je stvar izbora; to nije nešto što treba čekati, već nešto što treba postići." W. Jennings Bryan
"Obrazovanje se ne sastoji od toga koliko ste zapamtili ili koliko znate. Sastoji se od toga da razlikujete koliko znate, a koliko ne." Anatole France
"Svi se rađamo za ljubav. Ona je načelo egzistencije i njezina jedina svrha." Benjamin Disraeli
Ne boj se savršenosti, nikad je nećeš doseći. Salvador Dali
"Ne budi nesrećan što u ovome svetu niko ne zna za tebe. Zašto misliš da si toliko važan da bi te trebali poznavati? Kada budeš zaista tako važan, a da i ne misliš o tome, oni će znati za tebe." Konfucije
Postoje tri vrste egoista: egoisti koji sami zive i daju drugima da zive; egoisti koji sami zive ali ne daju drugima da zive; i na kraju, egoisti koji niti sami zive niti drugima daju da zive. Turgenjev
(40) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 07.05.12 18:18; ukupno mijenjano 1 put. | |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 14:39 | |
| Čim otkrijete da ste na strani većine, hitno morate učiniti nešto sa sobom. Mark Twain
Prije nego što pocnemo raditi na umjetnoj inteligenciji, zašto ne napravimo nešto po pitanju prirodne gluposti? Steve Polyak
"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. Oduvek sam se divio lupežima, odmetnicima, kurvinim sinovima. Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju. Puni su iznenađenja i eksplozija. Volim i propale žene, pijane kurve što psuju, zarozanih čarapa i razmazane šminke. Zanimaju me perverznjaci, a ne sveci. Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo..." Charles Bukovski
"Pisanje nikad nije bilo neki rad za mene. Bilo je, otkad pamtim, uvek isto: uključim radio na stanicu klasične muzike, pripalim cigaretu ili tompus, otvorim flašu. Mašina je radila ostalo. Trebalo je samo da budem tu. Takav postupak omogućio mi je da nastavim i onda kada je sam život vrlo malo pružao, kada je sam život bio horor-šou. Uvek je postojala mašina da me uteši, da govori sa mnom, da me zabavi, da spase moje dupe, da ga spasem od ludnice. Od ulica, od sebe. Jedna od mojih bivših dama vikala je na mene: "Piješ da pobegneš od stvarnosti!" "Naravno, draga", odgovarao sam. Imao sam i bocu i mašinu. Voleo sam pticu u svakoj ruci, jebeš granu." Charles Bukovski
"Djevojke dobro izgledaju sa distance,sunce blista kroz njihove haljine,njihovu kosu.Ali pridjes li im blize i cujes njihovu svijest dok im izlazi na usta,dodje ti da iskopas rupu pod brijegom i sakrijes se unutra s masinkom u ruci." Charles Bukovski
(45) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 07.05.12 18:19; ukupno mijenjano 1 put. | |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 15:46 | |
| "Postupajte prema ljudima kao da su ono sto bi trebalo da budu, i pomozite im da postanu ono sto mogu da budu." Johan Volfgan Gete
"Veliki bolovi traze velike duse.Samo velike duse istrpe velike bolove." Bozidar Knezevic
Ako vam se nešto ne sviđa, promijenite to. Ako ga ne možete promijeniti, postavite se drugačije. Ne žalite se. Maja Angelu
Što se duže zadržavamo na vlastitoj nesreći, to joj pridajemo veću snagu kojom nam može naškoditi. Volter
Opšte se dobro sastoji od sreće pojedinaca. Alber Kami
"Što sam bivao stariji, sve manje su me ispunjavala sitna zadovoljstva koja mi je život pružao i sve jasnije sam shvatao gdje treba tražiti prave izvore radosti i smisla. Naučio sam da biti voljen ne znači ništa, a da je vojleti sve, da je sposobnost da osjećamo, ono što daje vrijednost i i ljepotu našem postojanju. Gdje god bi se na zemlji pojavilo ono što se može nazvati srećom, bilo je satkano od emocija. Novac nije ništa, ni moć nije ništa. Mnogi imaju i jedno i drugo, a ipak su nesretni. Ljepota nije ništa, vidio sam lijepe muškarce i lijepe žene koji su bili nesretni usprkos svojoj ljepoti. Ni zdravlje nije sve; svako je zdrav ko se tako osjeća; bilo je bolesnika punih volje za životom koji su je njegovali do samog kraja i bilo je zdravih koji su venuli mučeni strahom od patnje. Ali sreća je uvijek bila tamo gdje je neko umio da voli i živio za svoja osjećanja; ako ih je njegovao, ako ih nije gazio i nije ih potiskivao, ona su mu donosila zadovoljstvo. Ljepota ne pruža radost onome ko je posjeduje, već onome ko umije da je voli i da joj se divi..." Herman Hesse
"Vjera je dar duha koji omogućava duši da neprekidno teži vlastitom širenju." TOMAS MOR
Jedina vrlina kojom se covjek ne moze pohvaliti jeste skromnost. Kad bi se njome pohvalio, vise ne bi bio skroman F. M. A Volter
Svakog dana ponesi korpu zemlje na jedno mjesto i sagradit ces brdo Konfucije
Tajna uspjeha u zivotu nije da covjek radi ono sto voli vec da voli ono sto radi V. Čerčil
(55) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 07.05.12 18:19; ukupno mijenjano 1 put. | |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 15:51 | |
| Čovjek koji mnogo govori o svom učenju, a sam ga ne primjenjuje, nalik je na pastira koji broji tuđe stado. Buda
"Patnja zadaje bol samo zato što je se bojiš. Ona te proganja zato što bežiš od nje. Ne moraš bežati, ne moraš je se bojati. Moraš voleti... Dakle, voli patnju. Nemoj joj se odupirati, nemoj bežati od nje. Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mržnjom. Tvoja mržnja je to što ti nanosi bol i ništa drugo. Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne učiniš time..." Hesse
"Čovek bez mašte je čovek bez krila". Muhamed Ali
"Najveća stvar, koju čovek u ovom svetu može napraviti, je izvući najviše iz onoga što mu je dato. Samo je to uspeh, i ništa drugo". Orison Swett Marden
Tko ima "zasto " zbog kojega zivi moze se nositi s gotovo bilo kojim "kako" Friedrich Nietzsche
"Uzrujavati se zbog onoga sto nemas znaci uludo trositi ono sto imas" Ken Keyes
Najsretniji je onaj čovjek koji je učinio sretnim najviše drugih ljudi." Didro
Stvarna i sigurna sreća mnogo više je dar misli i srca nego dar vanjskoga svijeta. Jozef Capek
Biti sretan znači biti slobodan, ne od boli ili straha, već od brige ili tjeskobe. Wystan Hugh Auden
Sretan je i velik zaista samo onaj koji ne mora pokoravati da bi mogao nešto biti. Goethe
(65) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 07.05.12 18:20; ukupno mijenjano 1 put. | |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 15:55 | |
| "Ne treba se stidjeti nikakvog posla, pa čak ni onog najprljavijeg; treba se stidjeti samo besposlenog života." Tolstoj
Svaki čovjek neminovno postiže ono što je prema svom pravom nagonu prinuđen da traži. Hesse
"...Ostaje Ljubav sto pokrece nebo,zvijezde,ljude,cvijece,kukce i sve nas prisiljava da hodamo po zaledjenoj povrsini vode,ispunjava nas veseljem i strahom,ali svemu daje smisao..." Paolo Coelho
Čovjek postaje najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost koju ima dijete dok se igra. Heraklit
Za čovjeka postoje samo tri događaja: roditi se, živjeti i umrijeti; on ne osjeća kad se rodi, pati što mora umrijeti i zaboravlja da živi. La Brujer
Bojim se čovjeka koji je pročitao samo jednu knjigu. Toma Akvinski
Mnogi podrugljivci misle da su bogati duhom, a zapravo su samo siromašni taktom.
Ne znam da li će biti bolje ako bude drugačije, ali mora biti drugačije ako bude bolje.
Narod koji se svakom hoće dopasti zaslužuje da ga svi preziru. GEORG LIHTENBERG
Svaki glupan može stvari činiti većim, složenijim i nasilnijim. Potrebna je trunka genijalnosti – i puno hrabrosti – za kretanje u suprotnom smeru. Albert Einstein
(75) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 07.05.12 18:20; ukupno mijenjano 1 put. | |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 15:57 | |
| Čarli Čaplin na svom 70. rođendanu, 16. aprila 1959. godine:
Kada sam zaista počeo da volim sebe, shvatio sam da sam uvek i u svakoj prilici na pravom mestu i u pravo vreme, i da je sve što se događa ispravno – od tada pa nadalje mogao sam da budem miran. Danas znam da se to zove POVERENJE.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, mogao sam da spoznam da su emocionalna bol i patnja za mene samo upozorenja da živim suprotno svojoj istini. Danas znam da se to zove BITI AUTENTIČAN.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam da žudim za nekim drugim životom i mogao sam da vidim da je sve oko mene bilo poziv na rast. Danas znam da se to zove ZRELOST.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam sam sebi da kradem slobodno vreme, i prestao sam da smišljam grandiozne projekte za budućnost. Danas radim samo ono što me čini zadovoljnim i radosnim, ono što volim i što čini da se moje srce smeje, na moj jedinstven način i u mom ličnom ritmu. Danas znam da se to zove ČESTITOST.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, oslobodio sam se svega što nije bilo zdravo za mene: jela, ljudi, stvari, situacija; i od svega što me je uvek iznova odvlačilo unazad, dalje od mene samog. U početku sam to zvao „zdravi egoizam“, ali danas znam da je to LJUBAV PREMA SAMOM SEBI.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam da priželjkujem da sam uvek u pravu, tako sam manje grešio. Danas sam shvatio da se to zove SKRUŠENOST.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, odrekao sam se života u prošlosti i preterane brige za svoju budućnost. Sada živim samo u ovom trenutku u kojem SVE počinje. Tako danas živim svaki dan i zovem to SVESNOST.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, spoznao sam činjenicu da se od svojih misli mogu razboleti i postati jadan. Kada sam pak zatražio natrag snagu svoga srca, razum je dobio važnog partnera. Ovu vezu zovem danas MUDROST SRCA.
Od danas pa na dalje; ne plašimo se rasprava, konflikata i problema sa samim sobom i sa drugima, jer čak se i zvezde ponekad sudare pa nastaju novi svetovi. Danas znam: TO JE ŽIVOT! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 18:13 | |
| Velika prava ljubav pokazaće svoju punu snagu samo onda ako uspe da od dvoje ljubavnika, slabih ljudi, načini stvorenja koja se ne boje ni promena, ni nesreća, ni rastanka, ni bolesti, ni života, ni smrti. Ivo Andrić
"Da biste u životu pobijedili, potrebno je poštovati obvezu. Odanost obvezi vaš život čini značajnim, ispunjavajući ga smislom i uzbuđenjem. S druge strane, život od danas do sutra nikad vas neće u potpunosti zadovoljiti. Naprotiv, pretvorit će vas u negativnu, opasnu, čak i ciničnu osobu. Ostanete li takvi, nikada nećete okusiti slast pobjede. Jeste li ikada pročitali biografiju ili priču o nekome tko je postao junak, a živio je od danas do sutra?" Fred Smith
Svijet ima naviku da se skloni sa puta ljudima čije riječi i djela pokazuju da znaju kuda idu. Napoleon Hil
Životna tragedija nije toliko u tome koliko ljudi pate, već u tome koliko toga propuštaju. Tomas Karlajl
Samo srce zna pravi odgovor. Ono sve uzima u obzir. Dipak Čopra
Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće. Verner fon Braun
Ne može cilj opravdati sredstvo, već je naše sredstvo naš cilj. Komandant Markos
"Odgoj je sijanje covještva. Mjesto da se kao odgajatelji mucimo i žalostimo cupanjem korova s djece, mogli bismo svakodnevno divno osvježiti svoje zvanje mirisanjem krasnog cvijeca u tim istim dušama. U svojoj odgojnoj praksi uvijek sam odgajanika gledao u dva primjerka; u primjerku prisutnog djeteta i u primjerku buduceg covjeka. Govoriti u jeziku prvoga i biti kasnije u stanju izdržati ocjenu i kritiku drugoga, u tome se sastoji vještina i bit odgojitelja. Odgoj je medusobni dodir. To je susret dviju duša, starije, zrelije i naprednije duše, s mladom i još nerazvijenom dušom. Odgojna uloga se iscrpljuje tek "na terenu". To je najteža, ali i najveca uloga. Svaki trud uložen izvan tog odnosa donosi, doduše, velike koristi odgojnoj stvari, ali sve su to ipak drugorazrednosti, sve to dolazi od onih mladih duša u drugom izdanju, izblijedeno i ohladeno. Živu i toplu rijec ne može nitko i nicim zamijeniti. Gdje nema cestog, prisnog i toplog odnosa odgajatelj - odgajanik, tu nema ni odgoja." J. Jurjevic
“Opasno je naginjati se nad tuđom prazninom, a u pustoj želji da se u njoj, kao na dnu bunara ogleda svoje vlastito lice; jer i to je taština. Taština nad taštinama.” Danilo Kiš
Kad upireš prstom u nekoga, primijeti da si u tom času četiri prsta upro u sebe. Sai Baba (86) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 18:16 | |
| Jedino u ljubavi i umjetnosti možemo postići savršenstvo. Ivana Brlić Mažuranić
"Shvatio sam da, ako išta želim postići u životu, moram biti agresivan. Moram izaći i boriti se, Ne vjerujem da se pasivnošću išta može postići. Znam da je strah nekima velika prepreka, ali za mene je iluzija." Michael Jordan
"Ovo sam naučio od svojih roditelja. Ne propuštaj ništa. Ne propuštaj igru. Ne propuštaj predstavu, ne propuštaj film, ne propuštaj zabavu, ne propuštaj ples. Idi svugdje gdje god možeš. Kupi ulaznicu za sve što god možeš. Idi i vidi sve i iskusi sve što god možeš. Ovi su me savjeti služili sve do današnjih dana. Nešto malo prije nego što je moj otac umro u dobi od 93 godine, ako biste ga nazvali u pola jedanaest ili čak u jedanaest navečer on ne bi bio kod kuće. Bio je u rodeu, gledao je kako djeca igraju odbojku, slušao je koncert, bio je u crkvi, bio je negdje svake večeri. Živite vitalan život. Dati ću vam neke razloge za to. Ako živite dobro, dobro ćete i zarađivati. Ako živite dobro to će se vidjeti na vašem licu, osjetit će se u boji vašeg glasa. Ako živite dobro biti će nešto jedinstveno i magično u vama. To neće utjecati samo na vaš osobni život nego također i na vaš poslovni život. I to će vam dati vitalnost kakvu vam ništa drugo neće dati." Jim Rohn
"Samo spoznaja o prolaznosti života može utjecati na njegovu kvalitetu." Stipe Božić
Misli za razmišljanje
"Kročite smireno kroz buku i struku i ne poželite mir koji donosi vječna tišina. Trudite se, ali bez potčinjavanja da budete u dobrim odnosima sa svim ljudima. Govorite svoju istinu tiho i jasno i slušajte što vam drugi govore, jer čak i dosadni i neuki imaju svoju priču. Izbjegavajte glasne i agresivne osobe - one uznemiruju dušu! Uspoređujući sebe sa drugima možete postati sujetni i ogorčeni, jer uvijek će biti gorih i boljih od vas.
Uživajte u svojim dostignućima kao i u svojim planovima. Vodite računa o svom zvanju ma kako skromno ono bilo, jer to je nešto stvarno što posjedujete u ovom nemirnom i promjenjivom vremenu. Budite svoji! Posebno ne iziskujte lažnu naklonost niti budite cinični u ljubavi. Unatoč svim prijevarama i razočaranjima, ljubav uvijek ispočetka niče poput trave. Brižljivo postupajte s iskustvom koje vam donose godine i dostojanstveno im predajte mladost.
Razvijajte snagu duha da vas zaštiti od iznenednih nedaća. Ne budite sebe sumnjama i negativnim razmišljanjima, previše je strahova rođeno u samoći i premorenosti životom. Ispod zdrave discipline budite nježni prema sebi. Vi ste dijete svemira kao i stabla i zvijezde i vi imate pravo biti ovdje. I bez obzira da li je to vama jasno ili ne, svemir se razvija točno onako kako treba. Zato, budite u miru Božjem, ma što za vas on bio, i ma kakvi bili vaši zadaci u ovoj ludnici, sačuvajte mir u svojoj duši.
Sa svim svojim prijevarama, svojom iskrenošću i promašenim snovima ovo je još uvijek predivan svijet. Čuvajte sebe. Uložite sve što imate i što jeste - i budite sretni."
Pronađeno u crkvi Sv. Pavla u Baltimoreu 1692.g.
(91) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 18:24 | |
| Traži se
Više onih koji usavršavaju, a manje onih koji proturječe. Više marljivih, a manje brbljavih. Više onih koji govore da je moguće, a manje onih koji će reći da je nemoguće. Više onih koji nadahnjuju, a manje onih koji "polijevaju hladnom vodom". Više onih koji ulaze u srž, a manje onih koji sjede po strani. Više onih koji ukazuju na dobro, a manje onih koji ukazuju na loše. VIše onih koji će upaliti svijeću, a manje onih koji će proklinjati mrak. Nepoznati autor
Neko je jutros obuvao cipele drškom kašike za supu, pa se odjednom setio - otkad nije pojeo ništa kuvano i toplo! U zamagljene oči navrla su mu sećanja na majku, detinjstvo, na one žute i tople supe, na one tanke, guste i slatke rezance, na svečanu zvonjavu kašika u dubokim i punim tanjirima... Rasplakao se naš sugrađanin u polumraku antrea i nekoliko vrelih suza kanulo je u davno ohlađenu i zaboravljenu kašiku. Duško Radović
"Žudnja kojom si gonjen nisi ti, već nešto što čovječanstvom vjekovima upravlja. Zato što ne posjeduješ (Znanje) u sebi gladuješ za nadomjescima, misleći da će te predmeti učiniti osobito značajnim. Ali kako ostaviti upečatljiv trag u svijetu gdje prostor i vrijeme čine sve tako relativnim!? Zar misliš da je slika tvoja o sebi istinska, i da te okolina promatra istim očima kojima sama sebe lažeš? Želiš li znati tko si, zanemari na trenutak izvanjsko biće i pronikni u vlastite dubine da sagledaš okov kojim je svezano tvoje srce. Ono čime se smatraš nije tvoja duša ni istinsko ja, već samo predodžba ponesena onime što bi želio da budeš. Biće žudnje nije čovjek, a ti si sam postao svojom žudnjom. Misliš da si velik? Da si nešto; da si vrijedan; da te ima; da si moćan; nepovrediv; jedincat; osebujan. Krivo sudiš jer nešto što umire nije vrijedno spomena." autor nije poznat
Ne moći usnuti i ne smjeti se pomaknuti: bračna postelja. Čovjek nikad ne može znati šta treba da želi, jer živi samo jedan život i nikako ne može da ga uporedi sa svojim prethodnim životima, niti ga u sljedećim životima popraviti. Homo sentimentalis ne može biti definisan kao čovjek koji osjeća (jer osjećamo svi), nego čovjek koji je osjećaj uzvisio kao vrijednost. Bračna postelja, oltar braka; a ko kaže oltar kaže time i žrtva. Zamisli da si živio na svijetu u kojem nema ogledala. Sanjario bi o svom licu i zamišljao ga kao spoljašnji odraz onoga što je unutar tebe. A zatim, kad ti je bilo četrdeset neko ti je prvi put dao ogledalo. Zamisli tu izbezumljenost! Vidio bi potpuno strano lice. A znao bi zasigurno ono što ne bi mogao shvatiti, tvoje lice nisi ti. U životu, dragi moj prijatelju, nije riječ o tome da osvojite što je moguće veći broj žena, jer je to samo spoljašnji uspjeh. Riječ je, prije svega, o tome da njegujete sopstvene visoke zahtjeve, jer se u njima ogleda mjera vaše lične vrijednosti. Zapamtite, dragi prijatelju, da pravi ribar vraća sitne ribice u vodu! Milan Kundera
(95) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 18:56 | |
| Onaj ko nema hrabrosti na glas se zauzeti za svoja prava, ne može zaslužiti poštovanje drugih. Rene Tores
Čovjek bez mašte je čovjek bez krila. Muhamed Ali
Iako putujemo svijetom da nađemo ljepotu, moramo je nositi sa sobom ili je nećemo naći. Ralf Valdo Emerson
"Kad bi Bog u svojoj desnoj ruci držao zatvorenu istinu, a u lijevoj samo uvijek živu težnju za istinom, i kad bi s k tome dodalo da ću uvijek i vječno lutati u traženju istine, i kad bi On rekao: Biraj! -onda bih ponizno dohvatio lijevu i rekao: Oče, daj mi to! Čista istina je ionako pridržana samo Tebi." Gotthold Ephraim Lessing
Pokazali su mi vjetrenjaču. Puhao je jak vjetar i krila su se okretala velikom brzinom. Onda je vjetar stao i krila su se prestala okretati, jer su potpuno ovisila o vjetru. Čula sam riječi; Ne traži sigurnost u stvarima ovog života, već traži sigurnost u Meni, izvoru sve snage i moći, koji postoji duboko u tebi. E.Caddy
"Nebo nam uvijek pomaže u borbi za naše snove,koliko se god čudnovati mogli činiti.Zato što su to naši snovi i samo mi znamo koliko nas stoji sanjati ih."... P.Coelho
"Sloboda i radost ne postoje izvan tebe. Reci da su u tebi i u tebi su. Reci da su tvoje - i tvoje su." Richard Bach
Kap vode koja padne na usijano željezo, ispariti će, ista kap ako padne na lotosov cvijet, blistati će kao perla, a ako padne na školjku, postati će biser. Tako čovjek ostaje ono sa čim se udružuje. INDIJSKA MUDROST
Pripremite svoj um da prihvata najbolje od života. Ernest Holms
U ovom životu, odlučuješ o svojoj vječnosti! Soren Kierkegaard
(105) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 19:03 | |
| Nisu vjetrovi ti što određuju smjer kojim ćemo ploviti, već to kako mi okrenemo jedra. nepoznat autor
Postoji tri vrste ljudi u našem društvu: oni koji ne mogu vidjeti ili odbijaju vidjeti probleme; oni koji vide probleme, ali zbog toga što ih nisu sami stvorili, radije prebacuju krivicu na nekog drugog; i oni koji vide probleme i koji su, uprkos tome što ih nisu sami stvorili, spremni preuzeti odgovornost za njihovo rješavanje. John Parkins
Nikad ne treba očajavati, kad se nešto izgubi, osoba ili radost ili sreća; sve se još divnije vraća. Što otpasti mora, otpada, što nama pripada, uz nas ostaje, jer sve se po zakonima odvija, koji su veći od naše spoznaje i s kojima smo samo naočigled u suprotnosti. Treba u sebi živjeti i na cijeli život misliti, na sve svoje milijune mogućnosti, širine i budućnosti, naspram kojih ne postoji ni prošlo niti izgubljeno. Rainer Maria Rilke
Lagano umire onaj koji ne putuje, onaj koji ne cita, onaj koji ne sluša muziku, onaj koji ne nalazi zadovoljstvo u sebi. Lagno umire onaj koji uništava vlastitu ljubav, onaj koji ne prihvaca pomoc. Lagano umire onaj koji se pretvara u roba navika, postavljajuci si svaki dan ista ogranicenja,onaj koji ne mijenja rutinu, onaj koji se ne usudjuje odjenuti u novu boju,onaj koji ne prica sa ljudima koje ne poznaje. Lagano umire onaj koji bježi od strasti i njenog vrela emocija; onih koje daju sjaj u ocima i napuštenim srcima. Lagano umire onaj koji ne mijenja svoj život kada nije zadovoljan svojim poslom ili svojom ljubavi, onaj koji se ne želi odreci svoje sigurnosti radi nesigurnosti, i koji ne ide za svojim snovima; onaj koji si nece dozvoliti, niti jednom u svom životu, da pobjegne od smislenih savjeta....... Živi danas, ucini danas, riskiraj danas! Ne dozvoli lagano umiranje! Ne zaboravi biti sretan! Pablo Neruda
"Jos dok sami nemamo neke vrednosti ne treba da se prepustamo drugome u svojinu. Jer ako nas onaj koga volimo poslusa, onda nas drzi njegova ljubaznost, a ako nas odbaci, onda nas razdrazi njegova oholost. Ako je ljubav sretna onda nacini od nas robove, a sa tesko pristupacnom ljubavlju se borimo. I zato budimo svesni svoje slabosti i cuvajmo svoje spokojstvo: svoju slabu dusu ne poveravajmo ni vinu, ni lepoti, ni laskanju, niti icemu sto nas zavodi, mami." Seneka
(110) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 19:08 | |
| “Velika je nesreća kad čovjek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može.” Jovan Dučić
"Otklonio sam mogućnost neuspeha u kategoriju nemogućega. Znao sam da ne postoji ni jedna žena koja bi mogla odoleti neprekidnoj pažnji i ustrajnosti muškarca kojem je nakana da se ona zaljubi u njega". Casanova
Bolje da vas mrze zbog onoga što jeste, nego da vas vole zbog nečega što niste. André Gide
Prevariti se u jednoj velikoj nadi nije sramota. Sama činjenica da je takva nada mogla da postoji, vredi toliko da nije suviše skupo plaćena jednim razočarenjem, pa ma kako teško ono bilo. Andrić
"Najviši cilj ljudskog bića je da shvati potpunu ljubav. Ljubav nije u drugome, već u svakom od nas i mi je sami u sebi budimo. Međutim, da bismo je probudili, potreban nam je drugi. Univerzum jedino ima smisao ukoliko imamo nekoga s kim ćemo dijeliti svoja osjećanja." Coelho
"Plod tisine je molitva. Plod molitve je vjera. Plod vjere je ljubav. Plod ljubavi je sluzenje. Plod sluzenja je mir." Majka Tereza
Pametni ljudi dopuštaju svojoj djeci da ponekad i pogriješe. Mahatma Gandhi
Budi kao šaran čije su ljuske srebrne i svjetlucave, iako živi u blatu. Ramakrishna
"Kad se osjećamo toliko važnima da nema mjesta za druge, kad smatramo da smo toliko zaslužni da ne možemo vidjeti dalje od svojih nosova, kad mislimo da smo toliko divni da ne možemo pojmiti mogućnost da ne dobijemo ono što želimo, onda nas često taština, jad, glupost i ograničenost pretvaraju u škrce." J. Bucay
Neiskren osmijeh nikoga neće prevariti. Ljudi će prozrjeti mehaničku namještenost takvog smiješka i mrziti ga iz dubine duše. Pravi, istinski smiješak osvaja srca, jer dolazi iz srca, iz dubine čovjekovog bića. Dale Carnegie
(120) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.05.12 19:13 | |
| Kao djeca potpuno smo vjerni sebi. Nikad se ne pretvaramo da smo onakvi kakvi nismo. Želimo se samo igrati i istraživati, živjeti u sadašnjem trenutku, uživati u životu. Nitko nas ne uči da budemo takvi; takvi se rađamo. Takva je naša istinska priroda, prije nego naučimo govoriti... Don Miguel Ruiz
Mnogo je lakše razabrati zabludu nego otkriti istinu. Zabluda leži na površini i s njom ćemo lako izaći nakraj. Istina počiva u dubini. Tragati za njom nije svačija stvar. J. W. Goethe
Mi radimo sve samo da uznemirimo sebe sa svojom pohlepom i lakoumnošcu, našom težnjom, našom žudnjom za imati više, našom neprekidnom ambicijom da smo u vrhu. A što cete potom raditi kada dodete do vrha? OSHO
Smatraj da si uvek učenik. Ne misli da si ostario za učenje, da je duša tvoja takva kakva treba biti i da ne može biti bolja. Za razumnog čoveka učenje nikad nije završeno. Lav Tolstoj
"Ne ovisite o posuđenom znanju. To vas samo opterećuje, čini vas teškim, veže vas u lance, zarobljuje riječima, pa potpuno zaboravljate svoja krila i cijelo nebo koje je vaše. Ali okovani u lance religija i crkava i svetih pisama ne možete letjeti preko sunca u daleko plavo nebo; ne možete postati jedno sa svemirom." Osho
"Nema potrebe za hramovima i kompliciranim filozofijama. Naš vlastiti mozak i srce je naš hram; moja filozofija je ljubaznost." Dalai lama
"Stvari ne vidimo kakve jesu nego ih vidimo kakvi smo mi." Talmud
"Za mudru osobu cijeli je svijet učitelj a za budalu je cjeli univerzum pun neprijatelja." Charaka
"Iscjeljenje Zemlje započinje s iscjeljivanjem nas samih." J. Hardy-Pope
"U centru sebe imaš odgovor; Ti znaš tko si Ti i Ti znaš što Ti želiš." Lao-tzu
(130) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 24.05.12 19:56 | |
| "Kada se ljudi ujedinje sa sličnim ambicijama, i zajedno se okupe sa namjerom da pomognu da se izlječi svijet, mogu stvoriti silu snažnu kao nezaustavljivi uragan. Energija Univerzuma ulazi u njihova tijela, umove, duše, i daje im moć kako bi stvorili konstruktivnu promjenu. Individue hrabre jedna drugu, i daju osobnu snagu kako bi kompenzirali slabosti ljudi oko njih. Svaka osoba doda još jedan izvor dobrovoljne energije, i to se nastavlja dok ne bude dovoljno da se svijet zaista i promjeni. Postoji razlog zašto Božanstvo blagosilja individue sa specifičnim talentima: ako je svako od nas dobar u nečemu, zajedno smo onda dobri u svemu! Kada radimo zajedno u duhu jedinstva i suradnje, svatko od nas iskusi život u miru koje služi cijelom. Božanski inspiriran momentum raste brzo zato što smo ujedinjeni, koristeći svačije talente. I vaš dio slagalice se računa... Izlječiti svijet srce po srce."
By Karmen Hara _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 12.07.12 9:22 | |
| “Kao što dobro iskorišćen dan daruje ugodan san, tako i dobro proživljen život daruje smirenu smrt.” ~ Leonardo da Vinči
“Život je najljepši pronalazak prirode, a smrt njena vještina, da što bolje iskoristimo život.” ~ Gete _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| “Onaj ko smisao svog života traži u duhovnom usavršavanju, ne može da bude nezadovoljan, jer je ono što on želi uvijek u njegovoj vlasti.” ~ Blez Paskal
“Voliš li život? Onda nemoj traćiti vrijeme jer je od vremena sastavljen život.” ~ Bendžamin Frenklin _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| “Najvažnija ljudska težnja je težnja za moralnošću u našem djelovanju. Naša unutrašnja ravnoteža, čak i naša egzistencija zavisi od toga. Jedino moralnost u našem djelovanju može dati ljepotu i dostojanstvo našem životu.” ~ Albert Ajnštajn
“Doživjeti istinsku radost života znači pridonijeti onom cilju koji i sami smatramo veličanstvenim, biti snaga prirode umjesto grozničave, sebične, sitne duše.” ~ Džordž Bernard Šo
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 16.07.12 19:49 | |
| Do istine možemo doprijeti samo ako nam je data sloboda da griješimo.
Nema te poezije koja bi mogla da se vine do onih visina do kojih dopire ljubav.
Rijeka istine teče kanalima zablude.
Oni koji uče, a ne primjenjuju svoju nauku slični su seljaku koji ore, a ne sije.
Život je dar koji sve više zaslužujemo što ga više poklanjamo drugima.
RABINDRANAT TAGORE _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 16.07.12 19:52 | |
| Nesavršenstvo nije negacija savršenstva; konačnost ne poriče beskonačnost. To se samo cjelina iskazuje u dijelovima, to se samo beskraj otkriva u granicama.
Samo ono što činimo iz ljubavi činimo slobodno, pa ma koliko patnje proizašlo iz toga.
Bistra rijeka razuma ne gubi svoju putanju u suvom pijeska navika.
Imati nekoga potpuno – najbolje je, a ako to nije moguće, tada je najbolje da ga sasvim izgubimo.
RABINDRANAT TAGORE
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.09.12 17:36 | |
| Ako ne kažeš ono što misliš, to što si prećutao – progoniće te.
Sve se u životu sabira, ništa se ne oduzima.
Kad jednom svi mi dostignemo veličine o kojima smo sanjali, tek tada ćemo shvatiti da je iznad nas još samo On.
Nauči da pravilno koristiš svoje vrijeme. Laž je da dan ima 24 sata! _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.09.12 17:36 | |
| Ako ne znaš kako da voliš sebe, nećeš znati ni kako da voliš druge.
Zahvalnost, ako je shvatiš, najljepša je stvar na svijetu.
Cinizam koji ne zna za granice, prelazi u zlobu.
Ako ne znaš biti zadovoljan sa onim što imaš, onda i ne zaslužuješ da imaš ono što želiš. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata 07.09.12 17:37 | |
| ŽIVOT JE LIJEP, ali samo kada radiš ono što voliš.
Čovjek sa ljubavlju u srcu pronaći će prijatelje gdje god ga put nanese.
Najpametniji ljudi su ljudi koji pametno ćute.
Dobra vijest je da svako od nas sada može zamisliti želju. Loša vijest je da će samo rijetki odmah zapeti i da je ostvare.
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: 10 000 najboljih misli, poslovica i citata | |
| |
| | | | 10 000 najboljih misli, poslovica i citata | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 449 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 449 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|