Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Pazite li šta govorite?

Go down 
+8
zvrkica
Mihica
Born to die
mila01
na7alia
Them
Kikica
Blizanka
12 posters
Autor/icaPoruka
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

Pazite li šta govorite? Empty
PostajNaslov: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime29.04.12 11:56

Mnogi danas zaboravljaju mnoge stvari koje je Isus govorio - tako imamo opomenu o jeziku - blebetanje, bezvezno smijuljenje, klevetanje, ruganje itd, itd - sve nas o tome opominje Isus.

Pazite li što govorite?

Matej 12, 36
A kažem vam: za svaku bezrazložnu riječ koju ljudi reknu dat će račun na Dan sudnji.

Pazite li šta govorite? Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime30.04.12 9:15

..to su baš ružne stvari koje čovjek radi svojoj vrsti, i velika većina bi se trebala ugledati u životinje budući da čisto sumnjam da su one tako podle kao čovjek.
[Vrh] Go down
Them
Totalno relaxiran
Them

Broj postova : 1267
Datum registracije : 31.08.2010

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime26.01.13 9:44

Blizanka je napisao/la:

Mnogi danas zaboravljaju mnoge stvari koje je Isus govorio - tako imamo opomenu o jeziku - blebetanje, bezvezno smijuljenje, klevetanje, ruganje itd, itd - sve nas o tome opominje Isus.

Pazite li što govorite?

Matej 12, 36
A kažem vam: za svaku bezrazložnu riječ koju ljudi reknu dat će račun na Dan sudnji.

Izvrsna tema Blizz!!!

Ne, ne pazim.

Mada, često puta pomislim na one koji bi dali sve na svijetu da mogu kazati riječ ili dvije, a mi se razbacijemo darom govora, najčešće za gluposti. Većina nas smo razmaženi i nezahvalni stvorovi.

[Vrh] Go down
na7alia
Totalno relaxiran
na7alia

Female
Leo Goat
Broj postova : 1486
Godine : 45
Datum registracije : 21.11.2012

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime26.01.13 11:48

Pazim, baš pazim. Jer sam upravo alergična na ovo iz tvog citata Bliz - "blebetanje, bezvezno smijuljenje, klevetanje, ruganje".
Nikada nisam bila predmetom sprdnje, ali uvijek sam suosjećala s onima koje netko takvim metodama tlači.

I kako je Kikica rekla - baš je ružno kakvi mi ljudi znamo biti jedni prema drugima...

I zaista je žalosna istina i da riječi sijeku oštrije od mača, i da jednom izgovorene, mogu biti samo oproštene, teško i zaboravljene
(šta god mi govorili o zaboravu, osim amnezije šta to može temeljito izbrisati pamćenje? cerekalo)

[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime26.01.13 13:29

Slazem se s tobom Na7 da rijeci koje su nam upucene koje nas sijeku ..bole mogu biti oprostene ..al mislim da dok zivimo necemo ih zaboraviti ..bar ja ne zaboravljam ..iako je to ruzno vracat se na nesto sto nas boli al eto onaj parazit u nama nikad nam ne da mira ..bocka kaze sjecas se .....i zato pazite sta govorite bez obzira kome ....cak i ono malo dijete kad poraste sjetit ce se ako ste mu ikad rijecima nanijeli neku bol ...i mislim da se dosta toga moze zaboraviti al bolne rijeci rijetko

Pazite li šta govorite? Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Them
Totalno relaxiran
Them

Broj postova : 1267
Datum registracije : 31.08.2010

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime26.01.13 13:33

To je točno.

Svi smo mi nekoga povrijedili, a što je najgore i opet ćemo facepalm
[Vrh] Go down
mila01
Totalno relaxiran
mila01

Female
Scorpio Dragon
Broj postova : 1184
Godine : 60
Datum registracije : 24.12.2012

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime26.01.13 14:37

Ovo je jako vazna tema i dobro bi bilo kada bi svi pazili sta govorimo. ne bih da mnogo pricam i mudrujem. Evo sta za jezik kaze Biblija
Jak. Glava 03
3:5 A tako je i jezik mali ud, i mnogo čini. Gle, mala vatra, i kolike velike šume sažeže.
3:6 I jezik je vatra, svet put nepravde. Tako i jezik živi među našim udima, poganeći sve telo, i paleći vreme života našeg,
3:7 Jer sav rod zverinja i ptica, i bubina i riba, pripitomljava se i pripitomio se rodu čovečijem;
3:8 A jezik niko od ljudi ne može pripitomiti, jer je nemirno zlo, puno jeda smrtonosnoga.
3:9 Njime blagosiljamo Boga i Oca, i njime kunemo ljude, koji su stvoreni po obličju Božijem.
3:10 Iz jednih usta izlazi blagoslov i kletva. Ne valja, ljubazna braćo moja, da ovo tako biva.

[Vrh] Go down
Born to die
Zagrijao tipkovnicu
Born to die

Female
Capricorn Snake
Broj postova : 172
Godine : 34
Datum registracije : 05.12.2012

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime26.01.13 18:22

Pazim,
iz razloga da me ljudi kasnije ne bi ogovarali.
[Vrh] Go down
Mihica
Zagrijao tipkovnicu
Mihica

Female
Cancer Broj postova : 831
Godine : 144
Datum registracije : 28.03.2013

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime28.03.13 15:31

valja pripaziti sta se izgovara, prvo dva put razmisli i onda bekni.. i stoji iza svoje rijeci..
[Vrh] Go down
zvrkica
Ljubitelj foruma
zvrkica

Female
Sagittarius Cat
Broj postova : 3702
Godine : 36
Datum registracije : 12.03.2013

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime28.03.13 15:42

nikad
uvijek jezik brži od pameti tease
[Vrh] Go down
Sumrak
VIP član
Sumrak

Male
Aquarius Horse
Broj postova : 34131
Godine : 57
Datum registracije : 31.03.2011

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime28.03.13 16:25

kako kada, ne volim da sutim... kafa
[Vrh] Go down
Ančica
Ljubitelj foruma
Ančica

Female
Aries Dog
Broj postova : 4287
Godine : 54
Datum registracije : 25.03.2013

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime28.03.13 18:07

Svakako Smile
[Vrh] Go down
Otelo
Ljubitelj foruma
Otelo

Male
Leo Buffalo
Broj postova : 5039
Godine : 63
Datum registracije : 10.05.2012

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime04.07.13 22:34

normalno..moje godine i intelekt ne dozvoljavaju drugacije ponasanje..
[Vrh] Go down
Sumrak
VIP član
Sumrak

Male
Aquarius Horse

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime19.03.14 23:15

svi su tu većinom odgovorili da paze...ali budimo iskreni i kažimo da se trudimo da pazimo što ćemo ili nećemo reći...svima nama je jezik bio brži od pameti i opet će biti...jednostavno se treba truditi i težiti ka pravilnom i fer komuniciranju...da nije toga i sad bi bio raj i ne bi bilo trzavica, svađa i prepirki...međutim realnost je drugačija...da treba paziti treba...tu nema i ne smije biti dvojbe...
[Vrh] Go down
Passi@n
Zagrijao tipkovnicu
Passi@n

Female
Sagittarius Cat
Broj postova : 251
Godine : 48
Datum registracije : 17.04.2014

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime24.04.14 11:49

pokusavam pazit ali mi ne uspije svaki puta  pada s nogu 
[Vrh] Go down
Sumrak
VIP član
Sumrak

Male
Aquarius Horse

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime24.04.14 13:42

Passi@n je napisao/la:
pokusavam pazit ali mi ne uspije svaki puta  pada s nogu 

ovo je iskren odgovor...ali što to znači paziti...?! da li to znači samo ono da ne vrijeđamo sugovornika ili omalovažavamo ili da istinu prečutimo...?! mislim da je ovo zadnje...jer nećemo ni sa kim početi razgovor i skinuti mu/joj sve odmah na kamaru itd. tome prethode neke prijašnje stvari...nego radi se o tome da stvari prečutimo...jer danas je priznali mi ili ne postalo ko jaje osjetljivo bilo što da kažemo...pa se sve nešto mota i zamota...da ne bude baš ona sušta istina i mi nismo mislili tako nego eto tak je izgledalo...kao što rekoh, moj dojam je da ljudi bejže od istine i onda kad im je saopćite ili ste ok jer ste iskreni ili ste lažov...sad opet dolazi do teme što je istina i to sve...ali riječ je o objektivnim stvarima, ako znamo da je netko nešto učinio ili učinila...ne idemo u ono rekla-kazala ili čuo/la sam...i zbog toga navedenoga se najviše pazi...onda dođe onaj dio o uvredama itd.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Pazite li šta govorite?   Pazite li šta govorite? I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Pazite li šta govorite?
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» U stranoj zemlji pazite što govorite i kako se ponašate
» Koliko stranih jezika govorite?
» Pazite na motoriste...
» Pazite da se ne predozirate
» Pazite da vam se ne istopi venčanica