|
| Hollywood u Borovu | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Hollywood u Borovu 16.03.12 11:22 | |
| Poštar na kućnom broju 25 u Školskoj ulici u Borovu ne mora zvoniti dvaput. Već 57 godina, bar jednom na tjedan, u sandučiću pošiljka neprocjenjive vrijednosti. Primatelj - zaljubljenik u film gospodin Dušan Adnađ. Povod je bio u tome što sam odrastao i živio u seoskoj sredini. Prve četiri godine išao sam u školu u selu. Dječaci su igrali nogomet, a ja, s obzirom na to da sam invalid, nisam mogao. Kad sam počeo ići u 5. razred u Borovu naselju, prvi sam se put sreo s kinom, zavolio sam glumce i ondje sam vidio od drugih učenika da oni pišu, to je tada bilo moderno, prisjeća se Dušan Adnađ. Svijet filma i filmskih zvijezda ovom, danas umirovljenom, tajniku osnovne škole postao je životna preokupacija. Pronaći adresu i poslati pismo omiljenom liku s velikog ekrana postao je svakodnevni hobi. U ono vrijeme glumce su zastupale filmske kompanije, a ne kao danas menadžeri, pa je kolekcionarima bilo važno samo da znaju za koju kompaniju glumci rade. Autograme su dobivali potpuno besplatno. Nekoliko desetljeća poslije savim drugačija priča. Da biste dobili autogram glumca, morate uplatiti dvadesetak dolara, poslati markiranu kuvertu, a hoćete li dobiti željeno, nije zajamčeno. No gospodin Dušan i dalje zdušno skuplja autograme glumaca iz svih dijelova svijeta. Točan broj blaga, odnosno tih slika, ne znam, mislim da prelazi tri tisuće , ali sada upravo radim na tome jer sam u mirovini, da sve to popišem i vidim što sve zapravo imam, kaže Adnađ. Svi su tu - od glumaca iz nijemih filmova, holivudskih zvijezda svih vremena, japanskih, kineskih, europskih velikana kinematografije do zvijezda bivše države. Da se nabroje sve i pokažu rukom potpisane fotografije, možda bi stalo u neki dokumentarni film. A Dušanovu srcu najdraža, prava filmska diva, samo je jedna - Ava Gardner. Hoće li Dušanovi potomci nastaviti djedovu strast, još ne zna. Ne budu li htjeli, želja mu je da neprocjenjivo filmsko blago, njegov cjeloživotni trud, završi u muzeju ili kinoteci. =157303&tx_ttnews[backPid]=136&cHash=a7ae5d331d]izvor _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Hollywood u Borovu 24.03.12 21:56 | |
| Zanimljivo, kakav hobi ima čiko Svaka čast | |
| | | | Hollywood u Borovu | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 354 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 354 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|