|
| RTL opomenut jer ne prevodi srpske filmove | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: RTL opomenut jer ne prevodi srpske filmove 22.01.12 0:01 | |
| RTL je dobio opomenu od vijeća za elektroničke medije jer na srpske filmove koje posljednje vrijeme emitiraju nisu montirali titlove. Naime, srpski jezik svrstan je u kategoriju stranih jezika te je iz tog razloga potreban prijevod. Na adresu RTL-a stigla je opaska Vijeća za elektroničke medije u kojima se tu televizijsku kuću opominje da na srpske filmove, koje u zadnje vrijeme emitiraju u sklopu svog programa, moraju montirati titlove. ''Nakladnik RTL Hrvatska d.o.o. izviješten je o obvezi primjene članka 4. Zakona o elektroničkim medijima pri emitiranju programa, prema kojoj su pružatelji medijskih usluga dužni objavljivati program na hrvatskom jeziku ili u prijevodu na hrvatski jezik'', stoji u opasci Vijeća. Zasada nema službenih komentara od strane te televizijske kuće. Danas.hr _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: RTL opomenut jer ne prevodi srpske filmove 25.01.12 14:40 | |
| Ma briga me neka puštaju filmove na srpskom tko želi neka gleda, baš ga cjepidlaće. | |
| | | Tatoo Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 379 Godine : 57 Datum registracije : 06.01.2012
| Naslov: Re: RTL opomenut jer ne prevodi srpske filmove 27.01.12 10:30 | |
| Po meni, cista je glupost titlovati hrvatske filmove na srpski i obrnuto. Za titlovanje se uzimaju masne provizije. Secam se tekstova da je srpski film ''Rane'' prikazivan u hrvatskim bioskopima sa titlom, i da je to izazivalo bure smeha. Sa druge strane, pogledam ponekad HRT, nikada nisam imao potrebu za prevodjenjem, realnost je da su nam jezici 95% isti. Mnogo mi je teze razumeti leskovacko-vranjanski izgovor, iz juzne srbije, jer je to fantasticna mesavina srpskog-bugarskog-makedonskog, sa ogromnim brojem turcizama takodje verujem da i u hrvatskoj postoje velike razlike npr dalmatinskog i npr zagorskog dijalekta, pa zar to znaci da bi splicani trebali titlovati filmove iz zagreba?
Zadnja promjena: Tatoo; 27.01.12 11:00; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: RTL opomenut jer ne prevodi srpske filmove 27.01.12 10:45 | |
| ..heheh dobro si to izvukao. Zbilja je to smiješno, mada je ovo čisto tjeranje nekog inata. Ti si se meni zamjerio sada ću ti ja vratiti, a na koji su se način pokoškali i oko čega to oni znaju. Ali ja volim pogledati dobar srpski film, jer nema aristokratskih što bi rekli pre.eravanja kao što zna biti u nekim našim filmova i jako mi je drago kada mogu gledati i slušati film, a da ne propustim pola filma čitajući tekst. | |
| | | Gracija... Ljubitelj foruma
Broj postova : 5009 Godine : 37 Datum registracije : 10.08.2011
| Naslov: Re: RTL opomenut jer ne prevodi srpske filmove 15.04.12 14:46 | |
| Jedna od najbizarnijih i najglupljih stvari koje sam čula u zadnje vrijeme! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: RTL opomenut jer ne prevodi srpske filmove | |
| |
| | | | RTL opomenut jer ne prevodi srpske filmove | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 489 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 489 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|