Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

...izgubljenost u sistemu zvan škola

Go down 
Autor/icaPoruka
jocAGM
Početnik
Početnik
jocAGM

Male
Pisces Dog
Broj postova : 43
Godine : 29
Datum registracije : 13.07.2010

...izgubljenost u sistemu zvan škola Empty
PostajNaslov: ...izgubljenost u sistemu zvan škola   ...izgubljenost u sistemu zvan škola I_icon_minitime30.11.11 18:15

osobno nemam ništa protiv škole,osim toga u što me pretvorila...ili u što sam se nevoljko pretvorio!
nakon 4 godina školovanja u srednjoj školi(nebitno i koja je ) osjećam da nisam iz toga ništa dobio.Svaki put kad ulazim kroz ta velika vrata osjećam kao da sam izgubio dio sebe..polako uviđam da sam postao stroj koji samo uči i prirema se za ispite itd.(postao sam pasivan građanin i čovjek) Pokušavao sam biti bolji za druge,za sebe,ali samo su drugi uspjeli mene zavoljeti dok ja sam se osjećao sam u toj hrpetini ljudi..no mene ništa niko nije pitao(kako si?kako ide? jel te što muči?),svi se prave slijepi,gluhi i nijemi kad su u pitanju osobe s problemom koji bode oči.Probleme sam uspio sam riješavati,a pojam prijatejlstva je nestao i zamijenio sam ga s pojmom kolega u školi.Profesori su me puno toga naučili..no ništa nemam od toga ili jako malo.Nisu me naučili živjeti,voljeti i prihvačati bilo što osim komada papira s brojem bodova i ocijenom.Sve to kuliminira u meni i polako izlazi van kao kad nešto u loncu kipi.Počeo sam meditirati,crtati baviti se stvarima koje volim...no nikako ni za te stvari nemam vremena.S time sam izgubio sebe u cijeloj toj priči,a izvan škole mi je ostao samo alkohol,internet i pokoja "neprava"(hladno pivo-ranjeni i ludi).Pa vas forumaše pitam,kako da se onda ja razvijem kao osoba dok me cijela ljudska civilizacija,društvene institucije i sve ostalo guše u mojim pokušajima da se izvučem iz ovog blata.Jednostavno više ne znam kuda i kako,doduše mislim da ću prihvatiti rečenicu iz Sigmundove Freudove knjige:"Čovjek ništa ne smije propustiti što se može imati I onda ako s tim ide mala nepravda ;ne treba propustiti ni jednu priliku,život je tako kratak,a smrt neizbježna." Valjda je sve to proces odrastanja... neznam
[Vrh] Go down

...izgubljenost u sistemu zvan škola
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Ovo mi je škola
» Škola za "čarobnjake"
» Mala škola kristala
» Počinje škola za oko 560.000 učenika
» Teen problemi (Ljubav, škola, ovisnot...)