|
| Bademi štite srce i sprječavaju debljinu! | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Bademi štite srce i sprječavaju debljinu! 23.11.11 18:19 | |
| Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako su sirovi, neprženi bademi pravi saveznici u borbi protiv pretilosti, dijabetesa i bolest srca. Stručnjaci tvrde kako vlakna koja se nalaze u bademima zapravo blokiraju apsorpciju masti u organizmu te potiskuju apetit. Na taj način pojedinci lakše kontroliraju tjelesnu težinu, razinu kolesterola, ali i opće zdravlje srca. No to nije sve! Istraživanje je pokazalo kako šaka badema dnevno može spriječiti dodatnu apsorpciju masti iz drugih namirnica konzumiranih tijekom dana, čime se smanjuje opća potrošnja kalorija. Osim toga, bademi uvelike doprinose osjećaju sitosti zbog prisutnosti proteina. Zaključak glasi: svakodnevno umjereno konzumiranje sirovih badema ima vrlo pozitivan učinak na opće zdravlje. Znanstvenici su otkrili kako žene koje svakodnevno konzumiraju šaku badema imaju značajno višu razinu hormona pod nazivom kolecistokinin. On odmah aktivira osjećaj punine i zadovoljstva. (DobreVijesti.info/Ordinacija.hr) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | diya Totalno relaxiran
Broj postova : 2371 Godine : 45 Datum registracije : 22.11.2011
| Naslov: Re: Bademi štite srce i sprječavaju debljinu! 12.12.11 19:52 | |
| E super ovo nisam znala iako volim bademe i jedem ih skoro svaki dan, sad mi je lakše kad znam da ne debljaju | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Bademi štite srce i sprječavaju debljinu! 08.05.12 21:37 | |
| - Citat :
- svakodnevno umjereno konzumiranje sirovih badema ima vrlo pozitivan učinak na opće zdravlje
umjereno mozda ..al kad pocnes jesti ajd se zaustavi na par .... al i to mi nekako ne zvuci bas da se ne deblaj od njih ...kad se zna koliko su kaloricni i masni .... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Bademi štite srce i sprječavaju debljinu! 08.05.12 23:32 | |
| ..ma sve što su stari naši jeli je z a k o n, a ne ovo danas što mi jedemo. Kokice iz mikrovalne i sl budalaštine i onda smo bolesni, pa kako nečemo biti. Koliko sam kao dijete natucala koštica od kajsija i osušila i pojela, koliko djece to danas radi. Osim mojeg i susjdinih. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Bademi štite srce i sprječavaju debljinu! | |
| |
| | | | Bademi štite srce i sprječavaju debljinu! | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 474 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 474 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|