|
| Kako odoljeti iskušenju? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Riječanka Zlatni VIP član
Broj postova : 78641 Godine : 45 Lokacija : Relax Datum registracije : 17.07.2010
| Naslov: Kako odoljeti iskušenju? 16.11.11 16:49 | |
| Kako odoljeti iskušenju? Ovaj put racionalnost nije odgovor Što više razmišljamo o zabranjenom voću, bila to čokolada ili loš dečko, to je želja za tim sve veća, bez obzira koliko bili upoznati s negativnim stranama naše požude Pojesti još jedan komad kolača ili poslati poruku bivšem? Iskušenja, iskušenja... Uvijek su tu, i iako znamo što je ispravno, svejedno im odolijevamo i posustajemo. No istraživači sa sveučilišta Northwestern otkrili su najbolji način za odupiranje lošim potezima. A taj je - ne misliti na ono što vas privlači. Prijašnja metoda povodila se za anđelom na jednom i vragom na drugom ramenu, tj. stručnjaci su vjerovali da ako racionalno razmislimo i odvagnemo zašto je nešto dobro i loše za nas da ćemo ispravno i postupiti. No istraživači s Northwestern sveučilišta tvrde da što više razmišljate o dobrim i lošim stranama svog iskušenja i što je veći taj mentalni proces razmišljanja i odlučivanja to je gore za vas te je vjerojatnost veća da ćete pokleknuti. - Zbog previše razmišljanja, uskoro će na vašim ramenima sjediti samo vragovi - objasnio je jedan od autora studije Loran Nordgren. Ono što doista djeluje je preusmjeravanje pozornosti. Ukoliko vas vuku slatkiši i čokolade, izađite van i prošetajte se. Želite li poslati bivšem poruku, a znate da to nije dobro, nazovite prijateljicu i otiđite na kavu. Ili, u oba slučaja otiđite na vježbanje ili trčanje, savjetuju istraživači. Tako nećete moći ni jesti, a ni tipkati dok trčite. izvor | |
| | | Donna Andja Početnik
Broj postova : 14 Godine : 124 Datum registracije : 19.02.2012
| Naslov: Re: Kako odoljeti iskušenju? 20.02.12 18:04 | |
| Bivse veze mi nisu bas iskusenje, ... jednostavno se zanimam sa svim drugim stvarima (pun planer termina) dok ne prodje kriza Ali od cokolade ne bjezim, mogla bi me stici s "drustvom" | |
| | | Nastasja Filipovna Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 311 Godine : 54 Datum registracije : 19.04.2015
| Naslov: Re: Kako odoljeti iskušenju? 25.05.15 23:14 | |
| svemu mogu odoljeti osim iskušenju.. | |
| | | Otelo Ljubitelj foruma
Broj postova : 5038 Godine : 63 Lokacija : Skoplje.. MKD.. Datum registracije : 10.05.2012
| Naslov: Re: Kako odoljeti iskušenju? 26.05.15 19:27 | |
| svemu mogu da odolim osim dobrom vinu i srdelama na gradele.. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kako odoljeti iskušenju? 31.07.15 10:18 | |
| e to je uistinu teško,budeš na granici što i gdje krenuti naprijed ili se okrenuti da ne vidiš hmmmm,pa ja se gricnem za usnicu to mi je znak stani ne idi. |
| | | Sumrak VIP član
Broj postova : 34139 Godine : 57 Lokacija : šuma Datum registracije : 31.03.2011
| Naslov: Re: Kako odoljeti iskušenju? 01.08.15 22:05 | |
| ja ko mrtav konj i ne znam što je to...tak da me to i obiđe...jbg. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kako odoljeti iskušenju? | |
| |
| | | | Kako odoljeti iskušenju? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 19 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 19 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943714. in 18090 subjects
|
|