Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Odviknite psa od uništavanja stvari

Go down 
3 posters
Autor/icaPoruka
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

Odviknite psa od uništavanja stvari Empty
PostajNaslov: Odviknite psa od uništavanja stvari   Odviknite psa od uništavanja stvari I_icon_minitime11.01.10 12:52

Odviknite psa od uništavanja stvari 2382_big

Žvakanje namještaja jedan je od problema koji muči mnoge vlasnike pasa.

Žvakanje je normalna i zdrava aktivnost za svakog psa. Postoji više razloga zbog kojih žvaču predmete:

• mladi pas pokušava ublažiti bol koja se javlja zbog izbijanja zubiju
  • psu je dosadno i žvače predmete kako bi potrošio energiju
  • pokušava se osloboditi napetosti i tjeskobe
  • traži vašu pažnju
Cipele mogu žvakati ako ste ga s nogama poticali na igru ili ste mu dali staru cipelu da se igra s njom. Psa morate naučiti što smije, a što ne smije gristi. A dok ne nauči, prvo što biste trebali učiniti kako biste spriječili uništavanje namještaja jest da, slično poput osiguravanja kuće kad je beba u njoj, maknete sve predmete koje ne želite da uništi izvan njegovog dosega.
Imajte na umu da ono što ne vidi, neće ni dirati. Nabavite mali ormarić u koji ćete stavljati cipele. Namještaj i kablove možete zaštiti sprejem protiv uništavanja namještaja koji možete nabaviti kod veterinara.

Nadalje, psa možete spriječiti da vam uništava stvari, tako da mu ponudite nešto što smije žvakati, a čime neće uzrokovati nikakvu štetu. To mogu biti punjene ili gumene igračke, ili pak pseći štapići.

Pohvalite psa kad prestane žvakati
Držite psa na oku, a primjetite li da se približava predmetu kojeg ne bi smio dirati, odmah mu recite “NE”! Dajte mu njegovu igračku. Što više provodite vrijeme s njim više ćete razumijeti njegovo ponašanje.
Učestalo korištenje riječi “NE”! dat će psu do znanja da se tako ne smije ponašati. Psi vole udovoljavati svojem gazdi, pa će zato i prestati s nepoželjnim ponašanjem kad mu vi to kažete.
Izvor
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari   Odviknite psa od uništavanja stvari I_icon_minitime21.01.10 7:01

O ovo će mi taman pomoći za ono čudo na poslu sve uništi Laughing Ma eto volim ja pse al gori su od mačke,za pse treba strpljenja nemam ja volje za to.
[Vrh] Go down
Niky
VIP član
Niky

Female
Aries Rat
Broj postova : 13469
Godine : 40
Datum registracije : 07.07.2009

PostajNaslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari   Odviknite psa od uništavanja stvari I_icon_minitime10.04.10 12:57

U odgoju psa, trebamo biti dosljedni . Kada zabranimo recimo grickanje namještaja, što znači da mora usljediti autoritativna boja glasa, pogled usmjeren direktno u njegove oči, jer psi s vremenom nauče po pogledu raspoznavati naše moguće reakcije na njihovo ponašanje. S vremenom nam je dovoljan samo pogled i jedna riječ.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari   Odviknite psa od uništavanja stvari I_icon_minitime10.04.10 13:01

nisam to zabranio na vreme jbg. i sad ostadoh bez nogara na stolicama...sad su to stolice u 'skraćenoj verziji'.. Laughing
[Vrh] Go down
Niky
VIP član
Niky

Female
Aries Rat
Broj postova : 13469
Godine : 40
Datum registracije : 07.07.2009

PostajNaslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari   Odviknite psa od uništavanja stvari I_icon_minitime10.04.10 13:05

Sada već kad imaš stolice u ''skračenoj '' verziji, potrudi se da ne dobiješ još dosta toga u '' skračenoj verziji '' Odviknite psa od uništavanja stvari 12363
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari   Odviknite psa od uništavanja stvari I_icon_minitime10.04.10 13:42

Laughing Laughing Laughing

hahaha..e za ostale 'skraćene' verzije vodiću računa da se ne dogode.. looool
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari   Odviknite psa od uništavanja stvari I_icon_minitime16.04.10 9:54

Tornado mogu ti ja poslat i stol u skracenoj verziji pa da imaš komplet Odviknite psa od uništavanja stvari 12363 .dok je bio beba moj pas je gricko sto god je stigo ,al sad više ne gricka i sve je u redu ,jedino sto i dan danas ako mi zeli napakostiti recimo dok slazem ves ukrade mi bilo sta.neki dan dok sam vrt sređivala nasla sam malo skladiste carapa i donjeg vesa u zemlji
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

PostajNaslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari   Odviknite psa od uništavanja stvari I_icon_minitime17.04.10 18:42

Nemam s tim brige, pas mi ušao u kuću jednom u životu, jedino si može uništiti posudu za hranu... Smile

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari   Odviknite psa od uništavanja stvari I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Odviknite psa od uništavanja stvari
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Stvari za bebe
» Omiljene nam stvari....
» 25 poučnih stvari....
» Najbeskorisnije stvari u oglasima
» Vežete li se za fizičke stvari?