|
| Odviknite psa od uništavanja stvari | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Odviknite psa od uništavanja stvari 11.01.10 12:52 | |
| Žvakanje namještaja jedan je od problema koji muči mnoge vlasnike pasa.
Žvakanje je normalna i zdrava aktivnost za svakog psa. Postoji više razloga zbog kojih žvaču predmete:
- mladi pas pokušava ublažiti bol koja se javlja zbog izbijanja zubiju
- psu je dosadno i žvače predmete kako bi potrošio energiju
- pokušava se osloboditi napetosti i tjeskobe
- traži vašu pažnju
Cipele mogu žvakati ako ste ga s nogama poticali na igru ili ste mu dali staru cipelu da se igra s njom. Psa morate naučiti što smije, a što ne smije gristi. A dok ne nauči, prvo što biste trebali učiniti kako biste spriječili uništavanje namještaja jest da, slično poput osiguravanja kuće kad je beba u njoj, maknete sve predmete koje ne želite da uništi izvan njegovog dosega. Imajte na umu da ono što ne vidi, neće ni dirati. Nabavite mali ormarić u koji ćete stavljati cipele. Namještaj i kablove možete zaštiti sprejem protiv uništavanja namještaja koji možete nabaviti kod veterinara. Nadalje, psa možete spriječiti da vam uništava stvari, tako da mu ponudite nešto što smije žvakati, a čime neće uzrokovati nikakvu štetu. To mogu biti punjene ili gumene igračke, ili pak pseći štapići. Pohvalite psa kad prestane žvakatiDržite psa na oku, a primjetite li da se približava predmetu kojeg ne bi smio dirati, odmah mu recite “NE”! Dajte mu njegovu igračku. Što više provodite vrijeme s njim više ćete razumijeti njegovo ponašanje. Učestalo korištenje riječi “NE”! dat će psu do znanja da se tako ne smije ponašati. Psi vole udovoljavati svojem gazdi, pa će zato i prestati s nepoželjnim ponašanjem kad mu vi to kažete. Izvor | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari 21.01.10 7:01 | |
| O ovo će mi taman pomoći za ono čudo na poslu sve uništi Ma eto volim ja pse al gori su od mačke,za pse treba strpljenja nemam ja volje za to. |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari 10.04.10 12:57 | |
| U odgoju psa, trebamo biti dosljedni . Kada zabranimo recimo grickanje namještaja, što znači da mora usljediti autoritativna boja glasa, pogled usmjeren direktno u njegove oči, jer psi s vremenom nauče po pogledu raspoznavati naše moguće reakcije na njihovo ponašanje. S vremenom nam je dovoljan samo pogled i jedna riječ. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari 10.04.10 13:01 | |
| nisam to zabranio na vreme jbg. i sad ostadoh bez nogara na stolicama...sad su to stolice u 'skraćenoj verziji'.. |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari 10.04.10 13:05 | |
| Sada već kad imaš stolice u ''skračenoj '' verziji, potrudi se da ne dobiješ još dosta toga u '' skračenoj verziji '' | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari 10.04.10 13:42 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari 16.04.10 9:54 | |
| Tornado mogu ti ja poslat i stol u skracenoj verziji pa da imaš komplet .dok je bio beba moj pas je gricko sto god je stigo ,al sad više ne gricka i sve je u redu ,jedino sto i dan danas ako mi zeli napakostiti recimo dok slazem ves ukrade mi bilo sta.neki dan dok sam vrt sređivala nasla sam malo skladiste carapa i donjeg vesa u zemlji |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari 17.04.10 18:42 | |
| Nemam s tim brige, pas mi ušao u kuću jednom u životu, jedino si može uništiti posudu za hranu... _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Odviknite psa od uništavanja stvari | |
| |
| | | | Odviknite psa od uništavanja stvari | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 465 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 465 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|