Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi
 
Početna stranicaRegistracijaLogin

 

 Zasto trebamo citati Bibliju....

Go down 
Autor/icaPoruka
loveyou
Početnik
Početnik
loveyou

Female
Aquarius Cat
Broj postova : 81
Godine : 56
Lokacija : Bolzano
Datum registracije : 12.09.2011

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime9/13/2011, 15:57

Biblija sadrži otprilike tri milijuna slova, 31 000 stihova i 1189 poglavlja. Potrebno je otprilike 38 sati da se pročita Stari zavjet i 11 sati za Novi zavjet. To iznosi 49 sati za cijelu Bibliju.

Ako bi čitali Bibliju običnom brzinom govora, bilo bi nam potrebno 70 sati i 40 minuta.

Ako dnevno pročitamo 4 poglavlja, možemo lako u jednoj godini (365 dana) pročitati cijelu Bibliju.
[Vrh] Go down
http://neostavljajme.bloger.hr/
loveyou
Početnik
Početnik
loveyou

Female
Aquarius Cat
Broj postova : 81
Godine : 56
Lokacija : Bolzano
Datum registracije : 12.09.2011

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime9/13/2011, 15:57

Ako tražiš mir!

( Rimljanima 5:1 Opravdani dakle vjerom, u miru smo s Bogom po Gospodinu našem Isusu Kristu. , Iv 14,27 Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši. 29 Kazao sam vam to sada, prije negoli se dogodi, da vjerujete kad se dogodi.)

Ako sve ide po želji!

( Psalm 33,Pravednici, Jahvi kličite! Hvaliti ga pristoji se čestitima. 2 Slavite Jahvu na harfi, na liri od deset žica veličajte njega! 3 Pjesmu novu zapjevajte njemu i glazbala skladna popratite poklicima. 4 Jer prÓava je riječ Jahvina i vjernost su sva djela njegova. 5 On ljubi pravdu i pravo: puna je zemlja dobrote Jahvine. 6 Jahvinom su riječju nebesa sazdana i dahom usta njegovih sva vojska njihova. 7 Vodu morsku on sabire kao u mješinu i bezdane stavlja u spremišta. 8 Zemlja sva neka pred Jahvom strepi, neka ga se boje svi stanovnici svijeta! 9 Jer on reče - i sve postade, naredi - i sve se stvori. 10 Jahve razbija nakane pucima, mrsi namjere narodima. 11 Naum Jahvin dovijeka ostaje i misli srca njegova od koljena do koljena. 12 Blago narodu kojemu je Jahve Bog, Narodu koji on odabra sebi za baštinu! 13 Gospodin motri s nebesa i gleda sve sinove čovječje. 14 Iz svoga prebivališta motri sve stanovnike zemaljske: 15 on je svima srca stvorio i pazi na sva djela njihova. 16 Ne spasava kralja vojska mnogobrojna, ne spasava velika sila junaka. 17 Isprazno se od konja nadati spasenju, jačina njegova ne izbavlja. 18 Oko je Jahvino nad onima koji ga se boje, nad onima koji se uzdaju u milost njegovu: 19 da im od smrti život spasi, da ih hrani u danima gladi. 20 Naša se duša Jahvi nada, on je pomoć i zaštita naša. 21 Srce nam se u njemu raduje, u njegovo sveto ime mi se uzdamo. 22 Neka dobrota tvoja, o Jahve, bude nad nama, kao što se mi u tebe uzdamo!
Jakov 2:1-17 Braćo moja, vjeru Gospodina našega Isusa Krista slavnoga ne miješajte s pristranošću! 2 Dođe li na vaš sastanak čovjek sa zlatnim prstenjem, u sjajnoj odjeći, a dođe i siromah u bijednoj odjeći 3 i vi se zagledate u onoga što nosi sjajnu odjeću te reknete: "Ti lijepo ovdje sjedni!", a siromahu reknete: "Ti stani - ili sjedni - ondje, podno podnožja moga!", 4 niste li u sebi pristrano sudili te postali suci što naopako sude? 5 Čujte, braćo moja ljubljena: nije li Bog one koji su svijetu siromašni izabrao da budu bogataši u vjeri i baštinici Kraljevstva što ga je obećao onima koji ga ljube? 6 A vi prezreste siromaha! Ne tlače li vas upravo bogataši? Ne vuku li vas baš oni na sudove? 7 Ne psuju li oni lijepo Ime na vas zazvano? 8 Ako doista izvršujete kraljevski zakon po Pismu: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga, dobro činite; 9 ako li ste pristrani, grijeh činite i Zakon vas osuđuje kao prijestupnike. 10 Ta tko sav Zakon uščuva, a u jednome samo posrne, postao je krivac svega. 11 Jer tko reče: Ne čini preljuba, reče i: Ne ubij. Ako dakle i ne činiš preljuba, a ubiješ, postao si prijestupnik Zakona. 12 Tako govorite i tako činite kao oni koji imaju biti suđeni po zakonu slobode. 13 Jer nemilosrdan je sud onomu tko ne čini milosrđa; a milosrđe likuje nad sudom. Vjera i djela 14 Što koristi, braćo moja, ako tko rekne da ima vjeru, a djela nema? Može li ga vjera spasiti? 15 Ako su koji brat ili sestra goli i bez hrane svagdanje 16 pa im tkogod od vas rekne: "Hajdete u miru, grijte se i sitite", a ne dadnete im što je potrebno za tijelo, koja korist? 17 Tako i vjera: ako nema djela, mrtva je u sebi.)
[Vrh] Go down
http://neostavljajme.bloger.hr/
loveyou
Početnik
Početnik
loveyou

Female
Aquarius Cat
Broj postova : 81
Godine : 56
Lokacija : Bolzano
Datum registracije : 12.09.2011

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime9/13/2011, 15:58

Kada započinješ s novim zadatkom!

( Psalam 1 Blago čovjeku koji ne slijedi savjeta opakih, ne staje na putu grešničkom i ne sjeda u zbor podrugljivaca, 2 već uživa u Zakonu Jahvinu, o Zakonu njegovu misli dan i noć. 5 Stoga se opaki neće održati na sudu, ni grešnici u zajednici pravednih. 6r Jahve zna put pravednih, a propast će put opakih.
Izreke 16

Kada želiš s ljudima oko sebe pravilno postupati!

(Rimljanima 12
2Zaklinjem vas, braćo, milosrđem Božjim: prikažite svoja tijela za žrtvu živu, svetu, Bogu milu - kao svoje duhovno bogoslužje. 2 Ne suobličujte se ovomu svijetu, nego se preobrazujte obnavljanjem svoje pameti da mognete razabirati što je volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno. Ponizna ljubav u zajednici 3 Da, po milosti koja mi je dana svakomu između vas velim: ne precjenjujte se više no što se treba cijeniti, nego cijenite se razumno, kako je već komu Bog odmjerio mjeru vjere. 4 Jer kao što u jednom tijelu imamo mnogo udova, a nemaju svi isto djelovanje, 5 tako smo i mi, mnogi, jedno tijelo u Kristu, a pojedinci udovi jedan drugomu. 6 Dare pak imamo različite po milosti koja nam je dana: je li to prorokovanje - neka je primjereno vjeri; 7 je li služenje - neka je u služenju; je li poučavanje - u poučavanju; 8 je li hrabrenje - u hrabrenju; tko dijeli, neka je darežljiv; tko je predstojnik - revan; tko iskazuje milosrđe - radostan! 9 Ljubav nehinjena! Zazirite oda zla, prianjajte uz dobro! 10 Srdačno se ljubite pravim bratoljubljem! Pretječite jedni druge poštovanjem! 11 U revnosti budite hitri, u duhu gorljivi, Gospodinu služite! 12 U nadi budite radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani! 13 Pritječite u pomoć svetima u nuždi, gajite gostoljubivost! 14 Blagoslivljajte svoje progonitelje, blagoslivljajte, a ne proklinjite! 15 Radujte se s radosnima, plačite sa zaplakanima! 16 Budite istomišljenici među sobom! Neka vas ne zanosi što je visoko, nego privlači što je ponizno. Ne umišljajte si da ste mudri! 17 Nikome zlo za zlo ne vraćajte; zauzimajte se za dobro pred svim ljudima! 18 Ako je moguće, koliko je do vas, u miru budite sa svim ljudima! 19 Ne osvećujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta Božjem gnjevu. Ta pisano je: Moja je odmazda, ja ću je vratiti, veli Gospodin. 20 Naprotiv: Ako je gladan neprijatelj tvoj, nahrani ga, i ako je žedan, napoj ga! Činiš li tako, ugljevlje mu ražareno zgrćeš na glavu. 21daj se pobijediti zlom, nego dobrim svladavaj zlo.)
[Vrh] Go down
http://neostavljajme.bloger.hr/
loveyou
Početnik
Početnik
loveyou

Female
Aquarius Cat
Broj postova : 81
Godine : 56
Lokacija : Bolzano
Datum registracije : 12.09.2011

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime9/13/2011, 15:58

Ako imaš brige u obitelji!

( Psalam 121 21 Hodočasnička pjesma. K brdima oči svoje uzdižem: odakle će mi doći pomoć? 2 Pomoć je moja od Jahve koji stvori nebo i zemlju. 3 Tvojoj nozi on posrnuti ne da i neće zadrijemati on, čuvar tvoj. 4 Ne, ne drijema i ne spava on, čuvar Izraelov. 5 Jahve je čuvar tvoj, Jahve je zasjen tvoj s desne tvoje! 6 Neće ti sunce nauditi danju ni mjesec noću. 7 Čuvao te Jahve od zla svakoga, čuvao dušu tvoju! 8 Čuvao Jahve tvoj izlazak i povratak odsada dovijeka.
,Izaija 40 )

Kada si obeshrabren!

(Psalam 23 Psalam. Davidov. Jahve je pastir moj: ni u čem ja ne oskudijevam; 2 na poljanama zelenim on mi daje odmora. Na vrutke me tihane vodi 3 i krijepi dušu moju. Stazama pravim on me upravlja radi imena svojega. 4 Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni. 5 Trpezu preda mnom prostireš na oči dušmanima mojim. Uljem mi glavu mažeš, čaša se moja prelijeva. 6 Dobrota i milost pratit će mene sve dane života moga. U Jahvinu ću domu prebivati kroz dane mnoge.
42 Kao što košuta žudi za izvor-vodom, tako duša moja čezne, Bože, za tobom. 3 Žedna mi je duša Boga, Boga živoga: o, kada ću doći i lice Božje gledati? 4 Suze su kruh moj danju i noću, dok me svednevice pitaju: "Gdje ti je Bog tvoj?" 6 Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni? U Boga se uzdaj, jer opet ću ga slaviti, spasenje svoje, Boga svog! 7 Tuguje duša u meni, stoga se tebe spominjem iz zemlje Jordana i Hermona, s brda Misara. 8 Bezdan doziva bezdan bukom slapova tvojih: sve vode tvoje i vali preko mene prijeđoše. 10 Reći ću Bogu: "Hridino moja, zašto me zaboravljaš? Zašto obilazim žalostan, pritisnut dušmanima?" 11 Kosti mi se lome od poruge neprijatelja dok me svednevice pitaju: "Gdje ti je Bog tvoj?" 12 si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni? U Boga se uzdaj, jer opet ću ga slaviti, spasenje svoje, Boga svog!
43 Dosudi mi pravo, Bože, i povedi parbu moju protiv čeljadi bezbožne, izbavi me od čovjeka zlobna i opaka! 2 Jer ti si, Bože, zaklon moj: zašto me odbacuješ? Zašto obilazim žalostan, pritisnut dušmanima? 4 I pristupit ću Božjem žrtveniku, Bogu, radosti svojoj. Harfom ću slaviti tebe, Bože, o Bože moj! 5 Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni? U Boga se uzdaj, jer opet ću ga slaviti, spasenje svoje, Boga svog!)
[Vrh] Go down
http://neostavljajme.bloger.hr/
loveyou
Početnik
Početnik
loveyou

Female
Aquarius Cat
Broj postova : 81
Godine : 56
Lokacija : Bolzano
Datum registracije : 12.09.2011

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime9/13/2011, 15:59

Kada nevolja postaje veća!

II. Timoteju 3 A ovo znaj: u posljednjim danima nastat će teška vremena. 2 Ljudi će doista biti sebeljupci, srebroljupci, preuzetnici, oholice, hulitelji, roditeljima neposlušni, nezahvalnici, bezbožnici, 3 bešćutnici, nepomirljivci, klevetnici, neobuzdanici, goropadnici, neljubitelji dobra, 4 izdajice, brzopletnici, naduti, ljubitelji užitka više nego ljubitelji Boga. 5 Imaju obličje pobožnosti, ali snage su se njezine odrekli. I njih se kloni! 6 Od njih su doista oni što se uvlače u kuće i zarobljuju ženice, natovarene grijesima, vodane najrazličitijim strastima: 7 one uvijek uče, a nikako ne mogu doći do spoznaje istine. 8 Kao što se Janes i Jambres suprotstaviše Mojsiju, tako se i ovi, ljudi pokvarena uma, u vjeri neprokušani, suprotstavljaju istini. 9 Ali neće više napredovati jer bezumlje će ovih postati očito, kako se to i onima dogodilo. 10 A ti si pošao za nmom u poučavanju, u ponašanju, u naumu, u vjeri, u strpljivosti, u ljubavi, u postojanosti; 11 u progonstvima, u patnjama koje su me zadesile u Antiohiji, u Ikoniju, u Listri. Kakva li sam progonstva podnio! I iz svih me izbavio Gospodin! 12 A i svi koji hoće živjeti pobožno u Kristu Isusu, bit će progonjeni. 13 Zli pak ljudi i vračari napredovat će sve više u zlu - kao zavodnici i zavedeni. 14 Ti, naprotiv, ostani u onome u čemu si poučen i čemu si vjeru dao, svjestan od koga si sve poučen 15 i da od malena poznaješ Sveta pisma koja su vrsna učiniti te mudrim tebi na spasenje po vjeri, vjeri u Kristu Isusu. 16 Sve Pismo, bogoduho, korisno je za poučavanje, uvjeravanje, popravljanje, odgajanje u pravednosti, 17čovjek Božji bude vrstan, za svako dobro djelo podoban.
, Hebrejima 13)

Kada te prijatelji napuste!

( Matej 5 1Ugledavši mnoštvo, uziđe na goru. I kad sjede, pristupe mu učenici. 2 On progovori i stane ih naučavati: 3 "Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko! 4 Blago ožalošćenima: oni će se utješiti! 5 Blago krotkima: oni će baštiniti zemlju! 6 Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi! 7 Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe! 8 Blago čistima srcem: oni će Boga gledati! 9 Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati! 10 Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko!" 11 "Blago vama kad vas - zbog mene - pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! 12 Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas!" Sol zemlje i svjetlost svijeta 0 9,50; 4,21; Lk 14,34-35; 8,16) 13 "Vi ste sol zemlje. Ali ako sol obljutavi, čime će se ona osoliti? Nije više ni za što, nego da se baci van i da ljudi po njoj gaze." 14 "Vi ste svjetlost svijeta. Ne može se sakriti grad što leži na gori. 15 Niti se užiže svjetiljka da se stavi pod posudu, nego na svijećnjak da svijetli svima u kući. 16 Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima." Kršćanski zakon usavršenje Mojsijeva 17 "Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. 18 Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. 19 Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i druge učio, taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom." Nova pravednost veća od stare 20 "Uistinu kažem vam: ne bude li pravednost vaša veća od pravednosti pismoznanaca i farizeja, ne, nećete ući u kraljevstvo nebesko." Srdžba 0 12,57-59) 21 "Čuli ste da je rečeno starima: Ne ubij! Tko ubije, bit će podvrgnut sudu. 23 "Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, 24 ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar." 25 "Nagodi se brzo s protivnikom dok si još s njim na putu, da te protivnik ne preda sucu, a sudac tamničaru, pa da te ne bace u tamnicu. 26 Zaita, kažem ti, nećeš izići odande dok ne isplatiš do posljednjeg novčića." Preljub 0 18,8-9; Lk 9,43-48) 27 "Čuli ste da je rečeno: Ne čini preljuba! 28 A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu. 29 Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao. 30 Ako te desnica tvoja sablažnjava, odsijeci je i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo ode u pakao." Rastava 0 19,9; Mk 10,11-12; Lk 16,18) 31 "Rečeno je također: Tko otpusti svoju ženu, neka joj dade otpusnicu. 32 A ja vam kažem: Tko god otpusti svoju ženu - osim zbog bludništva - navodi je na preljub i tko se god otpuštenom oženi, čini preljub." Zakletva 33 "Čuli ste još da je rečeno starima: Ne zaklinji se krivo, nego izvrši Gospodinu svoje zakletve. 34 A ja vam kažem: Ne kunite se nikako! Ni nebom jer je prijestolje Božje. 35 Ni zemljom jer je podnožje njegovim nogama. Ni Jeruzalemom jer grad je Kralja velikoga! 36 Ni svojom se glavom ne zaklinji jer ni jedne vlasi ne možeš učiniti bijelom ili crnom. 0 6,29-30) 38 "Čuli ste da je rečeno: Oko za oko, zub za zub! 39 A ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi. 40 Onomu tko bi se htio s tobom parničiti da bi se domogao tvoje donje haljine prepusti i gornju. 41 Ako te tko prisili jednu milju, pođi s njim dvije. 42 Tko od tebe što zaište, podaj mu! I ne okreni se od onoga koji hoće da mu pozajmiš." Ljubav prema neprijateljima 0 6,27-28. 32-36) 43 "Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. 44 A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone 45 da budete sinovi svoga oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima. 46 Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici? 47 I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite? Zar to isto ne čine i pogani?" 48dite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!
I. Korinnćanima 13)
[Vrh] Go down
http://neostavljajme.bloger.hr/
loveyou
Početnik
Početnik
loveyou

Female
Aquarius Cat
Broj postova : 81
Godine : 56
Lokacija : Bolzano
Datum registracije : 12.09.2011

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime9/13/2011, 15:59

Kada dolazi iskušenje!

(Psalam 15 Jahve, tko smije prebivati u šatoru tvome, tko li stanovati na svetoj gori tvojoj? 2 Onaj samo tko živi čestito, koji čini pravicu, i istinu iz srca zbori, 3 i ne kleveće jezikom; koji bližnjem zla ne nanosi i ne sramoti susjeda svoga; 4 koji zlikovca prezire, a poštuje one što se Jahve boje; 15ve - moja baština
139
Matej 4
Jakov 1)


Kad ti je svaga previse!

( Psalam 34 Davidov. Kada se David pravio ludim pred Abimelekom, a on ga otjera te tako David sretno izmače. 2 Blagoslivljat ću Jahvu u svako doba, njegova će mi hvala biti svagda na ustima! 4 Veličajte sa mnom Jahvu, uzvisujmo ime njegovo zajedno! 5 Tražio sam Jahvu, i on me usliša, izbavi me od straha svakoga. 6 U njega gledajte i razveselite se, da se ne postide lica vaša. 7 Eto, jadnik vapi, a Jahve ga čuje, izbavlja ga iz svih tjeskoba. 8 Anđeo Jahvin tabor podiže oko njegovih štovalaca da ih spasi. 9 Kušajte i vidite kako dobar je Jahve: blago čovjeku koji se njemu utječe! 10 Bojte se Jahve, vi sveti njegovi: ne trpe oskudice koji ga se boje. 11 Osiromašiše mogućnici i gladuju, a koji traže Jahvu ne trpe oskudice. 12 Dođite, djeco, i poslušajte me, učit ću vas strahu Gospodnjem. 13 O čovječe, ljubiš li život? Želiš li dane mnoge uživati dobra? 14 Jezik svoj oda zla suspreži i usne od riječi prijevarnih! 15 Zla se kloni, a čini dobro, traži mir i za njim idi! 16 Oči Jahvine gledaju pravedne, uši mu slušaju vapaje njihove. 17 Lice se Jahvino okreće protiv zločinaca da im spomen zatre na zemlji. 18 Pravednici zazivaju, i Jahve ih čuje, izbavlja ih iz svih tjeskoba. 19 Blizu je Jahve onima koji su skršena srca, a klonule duše spasava. 20 Mnoge nevolje ima pravednik, ali ga Jahve od svih izbavlja. 21 On čuva sve kosti njegove: ni jedna mu se neće slomiti. 22 Opakost bezbošca ubija, platit će koji mrze pravednika. 23 Jahve izbavlja duše slugu svojih, i neće platiti tko god se njemu utječe)


Kada ne možeš zaspati!

( Psalam 4 2 Jahve, nemoj me karati u srdžbi svojoj, ne kažnjavaj me u svojoj jarosti! 4 Duboko mi je duša potresena, a ti, o Jahve - dokle ćeš? 5 Vrati se, Jahve, dušu mi izbavi, spasi me rad svoje dobrote: 6 jer među mrtvima tko te se sjeća, u Podzemlju tko ti hvale pjeva? 7 Iznemogoh od pusta jecanja, u noći postelju plačem zalijevam, suzama ležaj natapam. 8 Od žalosti oko mi gasne i slabi, jer su mnogi neprijatelji moji. 9 Odstupite od mene, svi opaki, jer je Jahve plač moj čuo. 10 Čuo je Jahve molbu moju, Jahve je primio moju molitvu. 11a se postide i užasno zbune svi moji dušmani, i puni srama neka smjesta odstupe.
56 "Golubica nijema u daljini". Davidov. Miktam. Kad su ga u Gatu uhitili Filistejci. 2 Smiluj mi se, moj Bože, jer me dušmanin hoće zgaziti, napadač me moj neprestano tlači. 3 Dušmani moji nasrću na me povazdan, mnogo ih je koji se na me obaraju. Svevišnji, 4 kad me strah spopadne, u te ću se uzdati. 5 Božje obećanje slavim, u Boga ja se uzdam i neću se bojati: što mi može učiniti smrtnik? 6 Od jutra do večeri obružuju me, svi naumi njihovi meni su na zlo. 7 Sastaju se i vrebaju, paze mi na korake, o glavi mi rade. 8 Plati im prema bezakonju, u gnjevu, o Bože, obori pogane! 9 Ti izbroji dane mog progonstva, sabrao si suze moje u mijehu svom. Nije li sve zapisano u knjizi tvojoj? 10 Moji će dušmani uzmaknuti čim te zazovem. Ovo sigurno znam: Bog je za mene! 11 Božje obećanje slavim, 12 u Jahvu se uzdam i neću se bojati: što mi može učiniti čovjek? 13 Vežu me zavjeti koje učinih tebi, o Bože: prinijet ću ti žrtve zahvalne 14 jer si mi dušu od smrti spasio. Ti si očuvao noge moje od pada, da pred Bogom hodim u svjetlosti živih)
,
[Vrh] Go down
http://neostavljajme.bloger.hr/
loveyou
Početnik
Početnik
loveyou

Female
Aquarius Cat
Broj postova : 81
Godine : 56
Lokacija : Bolzano
Datum registracije : 12.09.2011

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime9/13/2011, 16:00

Kada si imao svađu!

(Matej 18 U onaj čas pristupe učenici Isusu pa ga zapitaju: "Tko je, dakle, najveći u kraljevstvu nebeskom?" 2 On dozove dijete, postavi ga posred njih 3 i reče: "Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko. 4 Tko god se dakle ponizi kao ovo dijete, taj je najveći u kraljevstvu nebeskom. 5 I tko primi jedno ovakvo dijete u moje ime, mene prima." Sablazan 0 9,42-48; Lk 17,1-2) 6 "Onomu, naprotiv, tko bi sablaznio jednoga od ovih najmanjih što vjeruju u mene bilo bi bolje da mu se o vrat objesi mlinski kamen pa da potone u dubinu morsku." 7 "Jao svijetu od sablazni! Neizbježivo dolaze sablazni, ali jao čovjeku po kom dolazi sablazan. 8 Pa ako te ruka ili noga sablažnjava, odsijeci je i baci od sebe. Bolje ti je ući u život kljastu ili hromu, nego s obje ruke ili s obje noge biti bačen u oganj vječni. 9 I ako te oko sablažnjava, izvadi ga i baci od sebe. Bolje ti je jednooku u život ući, nego s oba oka biti bačen u pakao ognjeni." 10 "Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih najmanjih jer, kažem vam, anđeli njihovi na nebu uvijek gledaju lice Oca mojega, koji je na nebesima." 11
Efežanima 4,
jakov 4)

Kada si umoran!

( Psalam 75:1-7
Matej 11:28-30"Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. 29 Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. 30 Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.")

Kada želiš dobiti oproštenje!

( Luk 15 Okupljahu se oko njega svi carinici i grešnici da ga slušaju. 2 Stoga farizeji i pismoznanci mrmljahu: "Ovaj prima grešnike, i blaguje s njima." Izgubljena i nađena ovca 0 18,12-14) 3 Nato im Isus kaza ovu prispodobu: 4 "Tko to od vas, ako ima sto ovaca pa izgubi jednu od njih, ne ostavi onih devedeset i devet u pustinji te pođe za izgubljenom dok je ne nađe? 5 A kad je nađe, stavi je na ramena sav radostan 7 Kažem vam, tako će na nebu biti veća radost zbog jednog obraćena grešnika nego li zbog devedeset i devet pravednika kojima ne treba obraćenja." Izgubljena i nađena drahma 8 "Ili koja to žena, ima li deset drahma pa izgubi jednu drahmu, ne zapali svjetiljku, pomete kuću i brižljivo pretraži dok je ne nađe? 10 Tako, kažem vam, biva radost pred anđelima Božjim zbog jednog obraćena grešnika." Izgubljeni i nađeni sin 11 I nastavi: "Čovjek neki imao dva sina. 13 Nakon nekoliko dana mlađi sin pokupi sve, otputova u daleku zemlju i ondje potrati svoja dobra živeći razvratno." 14 "Kad sve potroši, nasta ljuta glad u onoj zemlji te on poče oskudijevati. 15 Ode i pribi se kod jednoga žitelja u onoj zemlji. On ga posla na svoja polja pasti svinje. 16 Želio se nasititi rogačima što su ih jele svinje, ali mu ih nitko nije davao." 20 "Usta i pođe svom ocu. Dok je još bio daleko, njegov ga otac ugleda, ganu se, potrča, pade mu oko vrata i izljubi ga. 23 Tele ugojeno dovedite i zakoljite, pa da se pogostimo i proveselimo 25 "A stariji mu sin bijaše u polju. Kad se na povratku približio kući, začu svirku i igru 26 pa dozva jednoga slugu da se raspita što je to. 28 A on se rasrdi i ne htjede ući. Otac tada iziđe i stane ga nagovarati.
Filemon)
[Vrh] Go down
http://neostavljajme.bloger.hr/
loveyou
Početnik
Početnik
loveyou

Female
Aquarius Cat
Broj postova : 81
Godine : 56
Lokacija : Bolzano
Datum registracije : 12.09.2011

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime9/13/2011, 16:01

Kada si bolestan!

(Psalam 6
Psalm 39 Odlučio sam: "Čuvat ću put svoj da ne zgriješim jezikom; usta ću svoja zauzdati dokle god preda mnom bude bezbožnik." 3 Zamukoh, zanijemjeh, glasa ne puštah, ali uzalud - bol mi postade gorča. 4 U meni srce je gorjelo, na samu pomisao buknuo bi oganj; tad progovorih svojim jezikom: 5 "Objavi mi, Jahve, moj svršetak i kolika je mjera mojih dana, da znam kako sam ništavan. 6 Evo, pedljem si mi dane izmjerio, život moj je kao ništa pred tobom: tek dašak je svaki čovjek. 7 Poput sjene čovjek prolazi tek dašak je sve bogatstvo njegovo: zgrće, a ne zna tko će ga pokupiti." 8 A sada, čemu da se nadam, Gospode? Sva je nada moja u tebi! 9 Izbavi me svih mojih bezakonja, ne daj da ruglo budem luđaku! 10 Šutim i usta ne otvaram, jer tako si ti učinio. 11 Bič svoj otkloni od mene, jer izdišem pod težinom ruke tvoje. 12 Ti kaznama popravljaš čovjeka i sve mu najdraže kao moljac rastačeš: tek dašak je svaki čovjek. 13 Čuj, o Jahve, molitvu moju, vapaje mi poslušaj, na suze se moje ne ogluši! Jer u tebe ja sam došljak, pridošlica kao svi oci moji. 14 Odvrati pogled od mene, da odahnem prije nego odem i više ne budem!
Psalm 41
Psalm 67
Izaija 26)

Kada je tvoja vjera slaba!

( Psalam 126
Psalm 146 46 Aleluja! Hvali, dušo moja, Jahvu! 2 Hvalit ću Jahvu sveg života svojeg. Dok me bude, Bogu svom ću pjevati. 3 Ne uzdajte se u knezove, u čovjeka od kog nema spasenja! 4 Iziđe li duh iz njega, u zemlju svoju on se vraća i propadaju sve misli njegove. 5 Blago onom kome je pomoćnik Bog Jakovljev, kome je ufanje u Jahvi, Bogu njegovu, 6 koji stvori nebo i zemlju, more i sve što je u njima; koji ostaje vjeran dovijeka, 7 potlačenima vraća pravicu, a gladnima kruh daje. Jahve oslobađa sužnje, 8 Jahve slijepcima oči otvara. Jahve uspravlja prignute, Jahve ljubi pravedne. 9 Jahve štiti tuđince, sirote i udovice podupire, a grešnicima mrsi putove. 10 Jahve će kraljevati dovijeka, tvoj Bog, Sione, od koljena do koljena. Aleluja!
Hebrejima 11)


Kada ti se čini da je Bog daleko!

(Psalam 25
Psalm 125
Psalm 138
Luka 10 Nakon toga odredi Gospodin drugih sedamdesetdvojicu učenika i posla ih po dva pred sobom u svaki grad i u svako mjesto kamo je kanio doći. 2 Govorio im je: "Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. 3 Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove. 4 Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće. I nikoga putem ne pozdravljajte. 6 Bude li tko ondje prijatelj mira, počinut će na njemu mir vaš. Ako li ne, vratit će se na vas. 7 U toj kući ostanite, jedite i pijte što se kod njih nađe. Ta vrijedan je radnik plaće svoje. Ne prelazite iz kuće u kuću." 8 "Kad u koji grad uđete pa vas prime, jedite što vam se ponudi 10 A kad u neki grad uđete pa vas ne prime, iziđite na njegove ulice i recite: 12 Kažem vam: Sodomcima će u onaj dan biti lakše negoli tomu gradu." Prijetnja neobraćenim gradovima 0 11,20-24) 13 "Jao tebi, Korozaine! Jao tebi, Betsaido! Da su se u Tiru i Sidonu zbila čudesa koja su se dogodila u vama, odavna bi već, sjedeć u kostrijeti i pepelu, činili pokoru. 14 Ali Tiru i Sidonu bit će na Sudu lakše negoli vama. 15 I ti Kafarnaume! Zar ćeš se do neba uzvisiti? Do u Podzemlje ćeš se strovaliti. 16 Tko vas sluša, mene sluša; tko vas prezire, mene prezire. A tko mene prezire, prezire onoga koji mene posla." Pravi razlog apostolske radosti 17 Vratiše se zatim sedamdesetdvojica radosni govoreći: "Gospodine, i zlodusi nam se pokoravaju na tvoje ime!" 18 A on im reče: "Promatrah Sotonu kako poput munje s neba pade. 19 Evo, dao sam vam vlast da gazite po zmijama i štipavcima i po svoj sili neprijateljevoj i ništa vam neće naškoditi.
[Vrh] Go down
http://neostavljajme.bloger.hr/
loveyou
Početnik
Početnik
loveyou

Female
Aquarius Cat
Broj postova : 81
Godine : 56
Lokacija : Bolzano
Datum registracije : 12.09.2011

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime9/13/2011, 16:05

ima li jos razloga...
voljela bih znati jos.... grhug
[Vrh] Go down
http://neostavljajme.bloger.hr/
ruki2
Početnik
Početnik


Female
Libra Tiger
Broj postova : 13
Godine : 57
Datum registracije : 28.09.2012

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime9/28/2012, 15:03

ovi postovi su od prosle godine,ali nema veze,nisam vjerski fanatik ali citam Bibliju,sve sto se pocita u njoj,nacice se i u danasnjem vrimenu,samo na zalost nezivimo po njenim pravilima.
[Vrh] Go down
Veny55
Početnik
Početnik


Female
Taurus Dragon
Broj postova : 2
Godine : 56
Lokacija : Poreč
Datum registracije : 02.12.2012

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime12/2/2012, 17:21

Evo i mene, nova sam ovdje..hahahah..od sada....upravo Smile

Bibliju treba čitati svakodnevno barem po 15 minuta, najprije Novi Zavjet....čitanje kao čitanje nije dovoljno ako se malo ne "uživiš" u to što je napisano i na koji način se sada u ovom trenutku doživljava napisano i preneseno značenje.
Jer kaže "Oni koji gledaju će vidjeti, a oni koji čuju će čuti".
A za mnoge je da čitaju, ne znaju što čitaju ili čuju ali ne shvaćaju.
Srce

P.S. samo moj osvrt = flw ah, krasni su ovi smajlići...
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime12/2/2012, 17:44

Zanimljivo što si baš ovdje napisala jedan od prvih postova, na ovoj temi, jer sam baš nešto ovo popodne razmišljao o Bibliji i tome kako je dugo nisam čitao, zanimljiva slučajnost... Smile Baš mi je drago što ti se smajlići sviđaju. sve ok

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Luna2
Ljubitelj foruma
Luna2

Female
Virgo Snake
Broj postova : 4303
Godine : 42
Datum registracije : 01.12.2012

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime12/2/2012, 17:50

Ako je itko pomno čitao bibliju, tada se kreče svakako od Starog zavjeta, u kojem ima svega, čiste nebuloze. Na žalost tako je. Novi zavjet pisan je po starom pa je tu nadodano još svašta... Na žalost nije ono najljepše postoje i drugačije vrste citata od ovih kojih vidim. Mislim da nema samo miroljublja. I ja sam katolik ali proučavajući sve iskreno zbunjena sam.. Samo se više udubite u nju, vidjet će te poneke stvari ne odgovaraju s realnosti.
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 87086
Godine : 38
Lokacija : Bjelovar
Datum registracije : 24.09.2008

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime12/2/2012, 17:54

Kompletnu Bibliju ne treba potpuno doslovno shvaćati jer je ipak pisana u nekom drugom vremenu, pisali su je ljudi nadahnuti Bogom, ali su i nadodali neke svoje vlastite nebuloze. A i tko može jamčiti da je ovo što danas čitamo originalna Biblija?

_________________
Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja
Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Luna2
Ljubitelj foruma
Luna2

Female
Virgo Snake
Broj postova : 4303
Godine : 42
Datum registracije : 01.12.2012

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime12/2/2012, 23:42

Goran je napisao/la:
Kompletnu Bibliju ne treba potpuno doslovno shvaćati jer je ipak pisana u nekom drugom vremenu, pisali su je ljudi nadahnuti Bogom, ali su i nadodali neke svoje vlastite nebuloze. A i tko može jamčiti da je ovo što danas čitamo originalna Biblija?

Upravo to nitko ne može jamčiti, ali su ipak pišuči je u takvoj religjoznosti, na one tko je to pisao, morao izostaviti dijelove gdje se potiče pa čak i na nasilje.. A Deset božjih zapovjedi mislim većina znade, a u bibliji je svaka ta zapovijed bar jednom prekršena.
[Vrh] Go down
Sumrak
VIP član
Sumrak

Male
Aquarius Horse
Broj postova : 37307
Godine : 53
Lokacija : šuma
Datum registracije : 31.03.2011

Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime9/30/2014, 09:07

ne bih formulirao da trebamo je čitati...radije bih napisao poželjno bi bilo...jer ako je i ne pročitamo, neće se ništa strašno desiti...naslov teme mi izgleda ono, ako to ne uradimo, onda je smak...međutim Bibliju ne trebamo, barem ja, gledati kao knjigu knjiga...ima poučnih stvari, ali i dosta kontradiktronih...i ne treba se voditi mišlju da je Bog pisao, pisao je čovjek...i tako greške u njoj treba da shvatamo...više sam da se pročava, a ne da njome drugima solimo pamet kao da je to jedina istina...svatko ima svoju glavu, pa nek je nađe i sa Biblijom i bez nje... kafa
[Vrh] Go down
Sponsored content
Zasto trebamo citati Bibliju.... Empty
PostajNaslov: Re: Zasto trebamo citati Bibliju....   Zasto trebamo citati Bibliju.... I_icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Zasto trebamo citati Bibliju....
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Relax forum :: Društvo i zabava :: Duhovnost-
Forum(o)Bir: