Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Sve je prolazno

Go down 
3 posters
Autor/icaPoruka
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

Sve je prolazno Empty
PostajNaslov: Sve je prolazno   Sve je prolazno I_icon_minitime21.08.11 19:20

Sve je prolazno Dobar-Lo%C5%A1-Zao

Ova strategija koju odnedavno primjenjujem u svom životu je suptilan podsjetnik da sve, dobro i loše, zadovoljstvo i bol, prihvatanje i neprihvatanje, uspjesi i greške, slava i stid, baš sve – dođe i prođe. Sve ima početak i kraj.
Svako iskustvo, koje ste ikada imali, na kraju se završi. Svaka misao koju ste ikada imali rađala se u vama i umirala. Svaka emocija i raspoloženje koje ste doživjeli bilo je zamijenjeno drugim. Bili ste srećni, tužni, ljubomorni, depresivni, bijesni, zaljubljeni, posramljeni, ponosni, itd. Gdje je sve otišlo? Niko tačno ne zna. Sve što znamo jeste da praktično sve nestaje. Prihvatanje ove istine je početak osobođenja. Naše razočarenje se pojavljuje u dva oblika. Kada doživimo zadovoljstvo, htjeli bismo da ono vječno traje. Ili, kada doživljavamo bol, želimo da ga se oslobodimo, i to odmah. To se nikada ne dešava. Nesreća je rezultat borbe protiv prirodnog toka stvari.
Vrlo je korisno eksperimentisati sa činjenicom da život nije ništa drugo do niz pokretnih slika koje se smjenjuju. Trenutak u sadašnjosti je već prošlost u odnosu na budućnost. Kada se desi nešto u čemu uživamo, treba uživati, jer svakako će to već sljedećeg trenutka proći. Ako se tako postavite, osjetićete mir čak i kada dođe trenutak promjene. Ako doživite bol ili nezadovoljstvo, znajte da će i to proći. Ako ste toga stalno svjesni, vaš život će biti bolji i sređeniji.

Ričard Karlson

izvor

Sve je prolazno Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
nastasja
Zagrijao tipkovnicu
nastasja

Aries Dog
Broj postova : 268
Godine : 54
Datum registracije : 17.08.2011

Sve je prolazno Empty
PostajNaslov: Re: Sve je prolazno   Sve je prolazno I_icon_minitime21.08.11 21:01

Da, istina ali je dug put do nje. Trebalo mi je dosta vremena da naučim uživati u trenucima i biti u sadašnjosti; veseliti se malim stvarima i ne očekivati; to mi je donijelo mir.
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

Sve je prolazno Empty
PostajNaslov: Re: Sve je prolazno   Sve je prolazno I_icon_minitime21.08.11 21:18

Citat :
Kada se desi nešto u čemu uživamo, treba uživati, jer svakako će to već sljedećeg trenutka proći. Ako se tako postavite, osjetićete mir čak i kada dođe trenutak promjene. Ako doživite bol ili nezadovoljstvo, znajte da će i to proći. Ako ste toga stalno svjesni, vaš život će biti bolji i sređeniji.

Slazem se sa tobom Nastasja ..dug i ja bih rekla trnovit put do toga ..al kad covjek napokon shvati da je zaista sve prolazno onda dolazi prekrasni mir koji nas ne napusta ni kad dodu dani tuge ili bola ..i onda je sve lakse izdrzati ...kao sto kaze u citatu gore ako ste toga stalno svjesni vas zivot ce biti bolji i sredeniji i zaista je tako ....

Sve je prolazno Admin10
[Vrh] Go down
Gracija...
Ljubitelj foruma
Gracija...

Female
Libra Cat
Broj postova : 5009
Godine : 37
Datum registracije : 10.08.2011

Sve je prolazno Empty
PostajNaslov: Re: Sve je prolazno   Sve je prolazno I_icon_minitime21.08.11 21:53

Slažem se i ja s gore navedenim, ali opet s druge strane,
po glavi mi se mota ova Selimović-eva misao :
- Sve će proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe?

[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

Sve je prolazno Empty
PostajNaslov: Re: Sve je prolazno   Sve je prolazno I_icon_minitime22.08.11 8:49

Ja ne gledam na ovo tako u tom smislu da ce proci ljubav ..zivot .... ...ja gledam na to da sva nasa raspolozenja prolaze tj ako sam tuzna danas ne treba da razmisljam o tome i da pridajem neki znacaj sad toj tuzi jer ona ce proci i umjesto nje ce doci dani radosti i srece ... a i kad ti dani radosti produ ne treba da se predajem tuznim i danima punih problema jer i oni ce proc da bi ih ponovo zamjenili dani puni srece ... eto tako je kod mene sve prolazno i kad sam svatila to mnogo lakse podnosim dane tuge koje svi mi imamo ....

e jesam ga zakomplikovala ;)

Sve je prolazno Admin10
[Vrh] Go down
Gracija...
Ljubitelj foruma
Gracija...

Female
Libra Cat

Sve je prolazno Empty
PostajNaslov: Re: Sve je prolazno   Sve je prolazno I_icon_minitime22.08.11 8:53

Ahaaa.. To već da i slažem se s tim!
Jučer sam bila malo nodređena i nedifinirana, pa mi niš'
nije bilo jasno.. Smile

P.s nije zakomplicirano, samo detaljno opisano
da ovakvi nedefinirani shvate šta je pjesnik htio reći... Smile
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

Sve je prolazno Empty
PostajNaslov: Re: Sve je prolazno   Sve je prolazno I_icon_minitime22.08.11 9:10

E sad mi je lakse jer cesto ja ti znam zakomplicirat pa se ni ja ne znam snaci Smile

Meni je ovaj tekst odlican ..pronalazim se u njemu jer cesto tako postupam ..
Citat :
.Ako doživite bol ili nezadovoljstvo, znajte da će i to proći. Ako ste toga stalno svjesni, vaš život će biti bolji i sređeniji.
u zivotu zaista sam imala dosta boli i to svakodnevno al kako sam pocela razmisljat na drugi nacin ..i shvatila da je i ta bol prolazna ..pocela se postavljat drugacije sve je mnogo bolje cak vise ni bol ne osjetim toliko i ne pridajem joj vaznosti postala sam mnogo jaca od nje bol i losi dani su prolazni ..a ja ostajem i docekujem uvijek radosna nove sretnije dane ...to mi nekako dode isto kao kad mi dodu gosti koje bas i ne mirisem ...al bit cu ljubazna jer znam dace otici a sutra ce vec mi doci drugi koji su meni jako dragi ... tacno je ono kad se kaze da je zivot jednostavan samo ga mi komlikujemo sami sebi ... Smile

Sve je prolazno Admin10
[Vrh] Go down
Gracija...
Ljubitelj foruma
Gracija...

Female
Libra Cat

Sve je prolazno Empty
PostajNaslov: Re: Sve je prolazno   Sve je prolazno I_icon_minitime22.08.11 9:23

Blizanka je napisao/la:
tacno je ono kad se kaze da je zivot jednostavan samo ga mi komlikujemo sami sebi ... Smile

Oo, itekako smo sposobni sami sebi zakomplicirati život!
I kad sve to prođe, (bol i nezadovoljstvo određenim događajem)
onda se uvijek nasmijem na opasku koju sama sebi udjelim
"šta je meni ovo trebalo"... Smile
[Vrh] Go down
nastasja
Zagrijao tipkovnicu
nastasja

Aries Dog
Broj postova : 268
Godine : 54
Datum registracije : 17.08.2011

Sve je prolazno Empty
PostajNaslov: Re: Sve je prolazno   Sve je prolazno I_icon_minitime22.08.11 21:36

loše je u svemu tome jedino to što na takav način počneš razmišljati tek kad prođeš ružno; iz čistog razloga da si olakšaš život jer si masu puta nemoćan...........Pokušavam učiti djecu nekim stvarima koje one mogu i na način na koji mogu prihvatiti, shvatiti; a sad, vidjet ćemo........možda neće morati proći havariju da bi takvim načinom prihvaćanja stvari olakšale sebi život;
[Vrh] Go down
Sponsored content

Sve je prolazno Empty
PostajNaslov: Re: Sve je prolazno   Sve je prolazno I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Sve je prolazno
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Da li je sve u zivotu prolazno ?