|
| Reakcija na dobre i loše osjećaje | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Reakcija na dobre i loše osjećaje 21.06.11 14:31 | |
| "Mnogo ljudi nema pojma o moći dobrih osećanja, pa su njihova osećanja reakcije ili odgovori na ono što im se dešava. Postavili su osećanja na režim autopilota, umesto da upravljaju njima, shodno situaciji. Naravno, kada se nešto dobro desi, osećaju se dobro. A kada se desi nešto loše, onda se uslovljeno osećaju loše. Ipak oni ne shvataju da su njihova osećanja uzrok svega što im se dešava.
Kada reaguju negativno na neki događaj, onda time “dolivaju ulje na vatru” čime će ih zadesiti još negativnih okolnosti. Postaju zarobljeni u ciklusu svojih osećanja. Tako bivaju zarobljeni u krugu svojih osećanja.
Život im ide u krug, u krug i što je najgore ne vodi nikuda, poput hrčka koji trčkara u točku. Jednostavno ne shvataju da ako žele promeniti svoj život, moraju promeniti frekvenciju osećanja!"
“Nije važno šta ti se desilo, već kako reaguješ na taj događaj.” Epiktetus (55-135) Grčki filozof
Da li i vi pustate zivot da vam se vrti u krug i uvijek reagujete losim mislima na lose ...dobrim mislima na dobro...ili pokusate nekad malo privuci dobrih misli na lose.... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Reakcija na dobre i loše osjećaje 21.06.11 20:09 | |
| Ja sam u prirodi pesimist i moja je čaša uvijek polu prazna. To ne znaći da mi je drago i da sam jedva dočekala da se isprazni, samo sam svjesna situacije uvijek. I uvijek se borim kada nešto iščekujem, da se ne punim previše dobrim vijestima. Uvijek se nadam de će sve dobro završiti i želim to, ali pripremim se i za lošu vijest, jer ako se ne pripremim na loše jako se šokiram kada mi se dogodi, a ako sam bila ostala hladna i nisam si punila glavi s onim "Ma sve će biti u redu, nije to ništa" i prepustila se tome nebi me potresla loša vijest toliko. Nikada ju ne priželjkujem, lošu vijest, jako želim da sve bude uvijek dobro, ali uvijek sam svjesna mogućih posljedica i o svemu razmišljam o svim mogućim scenarijima.
| |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Reakcija na dobre i loše osjećaje 05.07.11 19:56 | |
| Postavili su osećanja na režim autopilota, umesto da upravljaju njima, shodno situaciji.
To je nešto najgore što možemo uraditi - dopustiti da osjećaji upravljaju nama, a ne mi njima. To često rade oni koji ne znaju svoj život uzeti u svoje ruke, već alibi za neuspjeh traže u "vanjskim faktorima". _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | slavena Totalno relaxiran
Broj postova : 1510 Godine : 124 Lokacija : sever Datum registracije : 26.02.2011
| | | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Reakcija na dobre i loše osjećaje 05.07.11 21:42 | |
| Slazem se Slavena ...nista nije nemoguce ako mi to zelimo...zaista ima jako teskih situacija ali kad se izborimo sa njima onda je to predivan osjecaj snage u nama... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Reakcija na dobre i loše osjećaje | |
| |
| | | | Reakcija na dobre i loše osjećaje | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 462 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 462 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|