|
| Azemina Grbic | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Azemina Grbic 17.06.11 12:17 | |
| Bio si zivot moj
Pamtis li, ljubavi, noc kad smo se rastali kad smo jedno drugom tiho rekli zbogom sjeti se koliko stajala sam sama i ocima suznim gledala za tobom
Ref. 2x Bio si zivot moj najljepsi san i java od bezbroj ljubavi bio si ona prava
Pamtis li, ljubavi, sta smo nekad bili mi ljubavi se mnogo iz mog srca slilo ali kad sam htela srce da ti dam u mom svijetu tebe vise nije bilo
Ref. 2x
Znam da tako biva kad izgubis najdraze gledaju se pisma i albumi stari i sitnice male tad postaju vazne u tisini kad se pisu spomenari
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Azemina Grbic 17.06.11 12:17 | |
| Dugo te nema da dodjes, sine
Dugo te nema da dodjes, sine ni za praznike te nije bilo a majka k'o majka, uvijek misli da ti se nesto nije desilo
Ref. A majka k'o majka do kasno u noc ne spava, sine vec brigu brine
Otac je, sine, svakoga jutra pod stare dane sam na njivi nejake ruke umorne su al' jos za te radi i zivi
Ref.
Sto nisi, sine, sto rano moja za praznik ljetos, kuci dosao bilo je, sine, tad cura mnogo mozda bi sebi ljubu nasao
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Azemina Grbic 17.06.11 12:18 | |
| Idi, ljepoto, idi
Ne pitam zasto te gubim znam, nemas razloga pravog kraj dos'o sigurno nije zbog onog sukoba malog
Ref. 2x Idi, ljepoto, idi nisi ni bio za mene tugu sto ostavljas meni jednom ce odnijeti vrijeme
Znam da si smislio lazi ne zelim pricu tvoju neka te ljubavi lazne u svoja narucja zovu
Ref. 2x
Ne kazem nista na kraju da prastam vise necu samo onaj poljubac zadnji sto sluti drugu srecu
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
|
Molim te, budi veceras dobar i kreni sa mnom nekud u noc tako sam zeljna izlaska s tobom mladost je kratka, brzo ce proc'
Ref. Izvedi me nekud veceras makar u setnju gradom ruku pod ruku, jedini moj budimo srecni u noci toj
Pricaj mi nesto njezno i lijepo onako kako ti samo znas da li ce ova radost i sreca vjecno da bude pratilac nas
Ref.
Znam da me volis, al' ipak reci negdje na uglu sapni mi to te rijeci zelim uvijek da slusam pricaj ih meni godina sto
Ref.
| |
| | | mobile VIP član
| Jajce grade
Jajce grade, to je tvoja dika u tebi se rodi republika republika ova nasa mlada rodila se kraj tvog vodopada
Vodopadi Plive valovite nase Bosne, divne, bregovite pa se rodi iz krvava boja ponosita republika moja
Jajce grade, zato si nam mio republiku nasu si rodio zato tebi mi kazemo hvala sto si vez'o grane za marsala | |
| | | mobile VIP član
| Jedno dijete tiho place
Jedno dijete tiho place u narucju mome zove oca koji luta po svijetu bijelome
Ref. 2x Trazicu ga putevima i stazama bijelog svijeta molicu ga da se vrati jer je otac mog dijeteta
A on luta trazi neke avanture nove ko da ne zna jedno dijete da ga ocem zove
Ref.
Vratice se kad mu bude jednom dosta svega al' poznati nece sina kad prodje kraj njega
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Azemina Grbic 17.06.11 12:19 | |
| Kolo igra kod komsije
Kolo igra kod komsije a ja gledam iz avlije 2x
Sta da radim, majko ostavi me dragi 2x
U drugu se zaljubio mene mladu ostavio 2x
Proklinjem je, sto ga uze sad zbog njega lijem suze 2x
Sta da radim, majko ljubav mene mori 2x
Sto je mene ostavio u drugu se zaljubio 2x
On sa drugom kolo igra a na mene i ne gleda 2x
Sta da radim, majko da me zaboravi 2x
Sto je mene ostavio u drugu se zaljubio 2x | |
| | | mobile VIP član
| Kraj tanana sadrvana
Kraj tanana sadrvana gdje zubori voda ziva setala se svakog dana sultanova cerka mila
Arapce je jedno mlado prolazilo nocu stalno sto je vise prolazilo sve je bledje, bledje bilo
Ustavi ga jednog dana sultanova cerka mila kazuj rode, ime tvoje i plemena kojega si
Ja se zovem Al Muhamed iz plemena starih Azra sto za ljubav zivot gubim i umirem kada ljubim | |
| | | mobile VIP član
| Ljubavi stare, ljubavi nove
Nasa je ljubav prestala nocas zbogom, dragane moj od svega samo ostade meni za jednu ljubav uvecan broj
Ref. Ljubavi stare, ljubavi nove takav zivot je moj pitam se sada, ljubav prava koji ce biti broj
Srce moje tuzno veceras slatki ruse se sni istinu gorku moram da shvatim da ljubav prava, nisi ni ti
Ref.
Sudbinu pitam bezbroj puta ona sigurno zna neka mi kaze, nek' me ne laze na kome broju ljubav je ta
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Azemina Grbic 17.06.11 12:20 | |
| Malo mjesta u tvome zivotu
Bila sam ti draga kada si me sreo volio si mene, u mene se kleo a sada se spremas nekoj drugoj zeni ne pitas me sta cu, ni kako je meni
Ref. Zar na tebe vise prava nemam a dadoh ti mladost i ljepotu ja od tebe sad nista ne trazim malo mjesta u tvome zivotu
Kako cu bez tebe, zar ti nije zao ja te volim ludo, to si dobro znao po cemu je ona vrijednija od mene sta si dragi nas'o kod te druge zene
Ref.
Znaj da necu moci da prebolim tebe ja te volim vise nego samu sebe ostani kraj mene da cekamo stotu daj mi malo mjesta u tvome zivotu
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Azemina Grbic 17.06.11 12:20 | |
| Molim te u ime proslih dana
Znam da s drugom ti si srecan i da kraj je medju nama ali zelim da te vidim jer sam dugo, dugo sama
Ref. Molim te u ime proslih dana molim te u ime zagrljaja i u ime poljubaca nasih molim te da se vratis
Znam da drugu sada volis ja ti zelim sa njom srecu ali prestat da te volim dok sam ziva nikad necu
Ref.
Znam da neces ti da dodjes za njenu se ljubav plasis al' te moja ljubav moli da jos jednom meni se vratis
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Azemina Grbic 17.06.11 12:21 | |
| Necu zlato koje lazno sija
Ti si bio moja prva ljubav prva njeznost, prvi cvijet u kosi godine su ostale za nama sve se rusi, ja sam opet sama
Ref. 2x Nevjernice vraticu ti prsten necu zlato koje lazno sija tvoj mi prsten vise ne pripada daj ga zeni koju ljubis sada
Nekada si govorio meni kreni putem nase nove srece i prsten mi vjerenicki dao ljubio me, njezno milovao
Ref. 2x
Uzalud su nasi snovi bili srusili smo sve sto smo gradili idi, idi ja te kleti necu oprastam ti i zelim ti srecu
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Azemina Grbic 17.06.11 12:21 | |
| Neka ide
Prastala sam mnogo puta mislila da bice bolje sinoc sam mu rekla idi mada protiv svoje volje
Ref. Neka ide, neka drugu sada laze 'mjesto mene neka trazi drustvo staro kroz kafane zadimljene
Ako hoce zivot novi neka meni nazad krene mada sumnjam da ce ikad vise pitati za mene
Gledala sam za njim dugo gledala mu kose plave mnogo toga mi smo skupa preturili preko glave
Ref.
Svaki korak sve je dalje neka magla vec ga krije on odlazi, a ja ne znam da l' mi zao, ili nije | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Azemina Grbic 17.06.11 12:22 | |
| Niz kaldrmu klepecu nanule
Gledala sam kolo nasred Sarajeva igra kolo, mog jarana nema sve se tanka srma zlatom izmjesala srma momci, a zlato djevojke
Ref. 2x Niz kaldrmu klepecu nanule na fiskije pronose testije a iz tame sapcu usne same moj jarane, sto ne maris za me
Mislila je srma da se pozlacuje svakojaka nije htjela zlata a ja bih te srmo, na grudi stavila i sa tobom svijetom ponosila
Ref.
Razislo se kolo nasred Sarajeva ja sam sama, mog jarana nema dodji zeljo pusta, ljubav me opija poznat cu te kad pihne kapija
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Pjeva se tvoja pjesma
Ti nocas nisi kod kuce, sine da mi kazes laku noc i nocas opet sa drustvom pijes i ko zna kad ces doc'
Ref. 2x Pjeva se tvoja pjesma samo za ostavljene za cijelo tvoje drustvo za oci jedne zene
I kada sviraci sa pjesmom stanu drustvo ce kuci poc' a ti ces, sine, makar jos jednom ulicom njenom proc'
Ref. 2x
Ustani, sine, zora vec rudi iz sna probudi se jedna te zena voljela lazno nemoj da bolujes
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Poklon Bosni
Eh, da mogu kao nekad Bosnu pjesmom da probudim eh, da mogu ja bih vjecno procvjetalu da je budim
Ref. Svaki dan zivota pjesmi ja sam dala a sada sam pjesme sve u buket zbrala da bih tebi, Bosno, u pjesmama svojim dio svoje duse ja na poklon dala
Eh, da mogu da se vinem da jos jednom sve nadletim pa da svaki cvijet i kamen svojom pjesmom ja posjetim
Ref.
Eh, da mogu, Bosno moja u narucju da te nosim nosila bih tebe svijetom jer s tobom se ja ponosim
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Azemina Grbic 17.06.11 12:23 | |
| Rastasmo se u proljece
Sjecas li se, dragi, prohujalih noci spavao si pokraj srca moga tada nisam znala za besane noci i da necu biti dio srca tvoga
Ref. Rastasmo se u proljece, dragi kada ljubav nice kao cvijece samo nasa vene polagano samo nasa procvijetati nece
Kada si mi usne poljubio, dragi rekao si da sam tvoje blago cutalo je srce, a ruke su htjele da te vjecno grle, sunce moje drago
Ref.
Srescemo se mozda nekada nas dvoje zagrlicu tebe kao druga al' ce znati srce i moje i tvoje sve sto bijese sreca, sad je samo tuga
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Azemina Grbic 17.06.11 12:23 | |
| Sanjala sam da se zenis, sine jedini
Sanjala sam da se zenis, sine jedini ispred nase stare kuce svi su pjevali
Ref. 2x A djevojka pored tebe s mladezom na celu imala je u rukama cvijece i na sebi vjencanicu bijelu
Sanjala sam i svirace, stare cigane i svatove lijepe, mlade, tvoje drugove
Ref. 2x
Sanjala sam da se zenis, sine jedini svi su tvoju staru majku redom ljubili
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Azemina Grbic 17.06.11 12:24 | |
| Stari sultan
Stari sultan lica kruta i pogleda zabrinuta gleda vlasi sijede, bijele mutne oci, ruke svele
Ref. 2x Vise konja ne jase britku sablju ne pase nije ono sto je nekad bio i ne ljubi k'o sto je ljubio
Prosla mladost, srecni dani dosla starost, dosli jadi gleda sablju, konja vrana i uzdise sa divana
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Ti si zlatna zraka moga sunca
Ko duboki Dunav plavi nemirne su oci tvoje sa osmijehom lomis tugu kad te voli srce moje
Ref. 2x Ti si zlatna zraka moga sunca moje srce samo za te kuca ti si dio mog mladog zivota moja mladost i moja ljepota
Kao rosa majske ruze blistaju sad moje oci a srce mi srecno kuca nije vise u samoci
Ref. 2x
Tvoja ljubav meni znaci vise nego melem rani ja cu tebi vjerna biti srecni su nam dosli dani
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Tugo, tugo
Sto me pitas, majko moja zasto nemam svoga druga zbog ljubavi jedne davne ubija me majko tuga
Ref. 2x Tugo, tugo, zasto trajes tako dugo
Ti znas dobro, stara moja da se jednom stvarno voli i kad prodju godine puste i tad srce za njim gori
Ref. 2x
U svakom sam, majko mila ja trazila samo njega al' da volim kao nekad moje srce ne da, ne da
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Tuzna prica
Ovo je moja tuzna prica tuzna prica koja kraja nema istina o jednom nesrecnom zivotu koja je suzama pisana
Gdje li je sreca mojih snova gdje je nada da mi ljubav vrati istina je da su to poodavno rekli bez nade nema zivota
Tesko je meni samoj biti teze nego slavuju bez luga kako moze zena zivjeti sama bez svoga voljenog druga | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Azemina Grbic 17.06.11 12:25 | |
| Vjeruj mojoj ljubavi
Sto mi oko suza muti sto me tako dusa boli sto se dragi na me ljuti kad ga moje srce voli
Ref. 2x Radosti mi daj samo za me znaj vjeruj mojoj ljubavi ko u suncev sjaj
Nemoj dragi tugo moja moje lice, tvoje cvijece ja cu biti samo tvoja il' me sunce grijat nece
Ref.
Ako druge momke gledam na svadbama kolo vijem ljubav tvoju nikom ne dam za te zivim, za te mrijem
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Azemina Grbic 17.06.11 12:25 | |
| Zao mi je
Zao mi je, zalicu jos vise sto se nasa srce rastavise sto sad drugu tvoj zagrljaj grije zao mi je, a zar tebi nije sto sad drugu tvoj zagrljaj grije kunem ti se, vjeruj zao mi je
Zao mi je, zalicu jos dugo kad se voli, ne ostaje drugo vec da srce svoje boli krije zao mi je, a zar tebi nije vec da srce svoje boli krije kunem ti se, vjeruj zao mi je
Zao mi je, zalicu do kraja sto nas samo uspomena spaja sto me svojom ne zoves ko prije zao mi je, a zar tebi nije sto me svojom ne zoves ko prije kunem ti se, vjeruj zao mi je | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Azemina Grbic 17.06.11 12:26 | |
| Volim te volim
Nikad ne osetih tako ludu ceznju nit osetih tako ludu bol ni prva ljubav ne bese mi takva kao sto si ti u srcu mom
Ref. 2x Volim te volim iako ne smem jer ti si tako mlad sta cu ti znaciti kad mladost prodje kad ne budem kao sto sam sad
Tebi ja dugujem mnogo divnih dana dugujem ti svoj najlepsi san ti si mi zivot ucinio lepsim al' znaj da jednom doci ce i kraj
Ref. 2x
Dusa mi boluje oci pune suza ali idi i zadaj mi bol ja nemam prava da te volim vise niti da zelim da budes moj
Ref. 2x | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Azemina Grbic | |
| |
| | | | Azemina Grbic | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 245 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 245 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|