|
| Leb I Sol | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Zgubidan Totalno relaxiran
Broj postova : 1942 Godine : 47 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 13.04.2011
| Naslov: Leb I Sol 15.06.11 7:54 | |
| Cekam kisu
Sta je to s' vremenom? Priroda strajkuje. Sta je to s' ljudima? Niko ne smeje se...
O ne O ne Cini li mi se...
Niko se ne javlja Niko ne dolazi I ti me iz navike Poljubis ponekad
Cekam kisu, da nas zalije Grehe nase da opere sve Cekam nebo da se smiluje...
Suvo u vazduhu Suvo u ustima Suvo u grudima Susa po dzepovima
Cekam kisu....... | |
| | | Zgubidan Totalno relaxiran
Broj postova : 1942 Godine : 47 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 13.04.2011
| Naslov: Re: Leb I Sol 15.06.11 7:55 | |
| Cudo za tri dana
Hocu da me naucis da placem kao reka Puna blage magle i dubokih obala Jer svi tvoji pogledi postadose lazni Al za mene jos uvek tako bolno vazni
Poekad ja razmisljam, tesko mi je mnogo Ja te volim,volim, ljubavi moja Otisla si tada, ko cudo za tri dana
Sada i na ulici zdravo mi ne kazes Kao da se ne znamo,kao da smo tudji Voleo bih jos jedan nov dan i tvoj glas U kosi tvojoj da pronadjem spas
Ponekad razmisljam, tesko mi je mnogo Ja te volim, volim, ljubavi moja Otisla si tada, ko cudo za tri dana | |
| Cukni vo drvo
Na boga kamenja ne sme frlale, Od drugi poveke ne sme gresele So edna nadez Za troska ljubov Za malku sreka Ziveeme
Pesni stihovi Celi, fermani noki nespani solzi soleni So edna nadez Za troska ljubov Za malku sreka Ziveeme
Cukni vo drvo Vistina e Nadvor e prolet Zivi sme Cukni vo drvo cukni tri pati Zaedno da sme Jas i ti. Kako decinja Vo krevet gusnati ne stanuvame A veke pladne e Toa e ova, ova e toa toa e toa, toa e se. | |
| Cuvam noc od budnih
Sa desne strane nocas nema te, a znas da je krevet veci bez tebe Postelja cuva tvoje mirise, a stvari po sobi smeju mi se Kao na strazi cuvam noc od budnih Ja sam samo jedan od "sinova bludnih" Pravih se reci uvek kasno setim Odgovor znam kad ostanem sam Sa desne strane nocas nema te, a znas da je krevet veci bez tebe Kao na strazi cuvam noc od budnih Ja sam samo jedan od "sinova bludnih" Pravih se reci uvek kasno setim Odgovor znam kad ostanem sam I sta posle svega isto pitanje, da li me opet ceka skitanje Kao na strazi... | |
| Femme fatale
Femme fatale znam da si ti tajanstveni mirisi
femme fatale decacki sni kina kolumbija tbilisi
putovanja gradovi makar jedan cas k'o u filmu ljubavnik margarit dira
femme fatale znam da si ti bez srca i savesti
femme fatale to vide svi lud sam i lako me zavesti
putovanja vozovi pozivi na ples obecanje istoka film orijent ekspres | |
| Gypsy song
Sutka i Topana imaat edna maana sto ne se vo Indija Za da vidi Krisna sto e toa zivot na vesela dolina Jas sum setal, jas sum bil na zapad duri do Germanija Za da najdam parce leb za mene i za mojata familija
E da imam ko sto nemam pa da kupam bel konj i da javam denje nokje i na jave, i na jave i na son
Sekoj od nas ima svoja dzvezda sto go prati dur e ziv koga sveti jako covek ima srekja koga gasne -sudbina
E da imam ko sto nemam pa da kupam bel konj i da javam denje nokje, i na jave, i na jave i na son E da imam ko sto nemam kje ti kupam krevet za da spies ti so mene iljada i, iljada i edna nokj | |
| Naslov: Re: Leb I Sol 15.06.11 7:56 | |
| Igraj
Vino putuje po glavi, Vreme pravo da se ljubav slavi, Zvezde su na nasoj strani, Sad iz koze moze se i vani.
Neka kaze telo, Sta bi tacno htelo, Neka prizna smelo, Da je srcu vrelo.
Neka vrag odnese nocas, Slutnje zle i misli mutne dalje, Stomak ima ritam svoj, Cuj ga malo, ceo svet je tvoj.
Neka kaze telo, Sta bi tacno htelo, Neka prizna smelo, Da je srcu vrelo.
Igraj u mraku, Igraj u zraku, Igraj po stanu, Igraj po danu, Igraj k'o nekad, Igraj kao sad, Igraj za sebe, Igraj za mene.
Vino putuje po glavi...
Igraj... Igraj u glavi, Igraj na travi, Igraj na krovu, Igraj za lovu, Igraj na zici, Igraj na ulici, Igraj iz srca, Igraj za dusu, Igraj na suncu, Igraj na senci, Igraj u snu, Igraj na javi, Igraj u sutra, Igraj do jutra. | |
| Naslov: Re: Leb I Sol 15.06.11 7:56 | |
| Kalabalak
Mi smo ti fino rastimovani svirka po noci, ljubav u bezvezni cas motamo krdzu, pijemo djubre uvijek u zoru sam po cijeli dan
Kalabalak mi volimo hej, kalabalak
I nije vazno, ali ispadne tako uvijek naopako, uvijek navrat-nanos i sta se tu moze kad se zalomi djavo zna zasto a mozda ni on
Ne dam da nikog od pametnih hulja ne ispravljam Cak iako ja nisam u pravu ja nisam u krivu I niko ne zna i niko ne sluti tajnu u srcu pjesnikovom
Bedz na srcu, kurslus u mozgu obuci sto nadjes, ali nikako to al uvijek kontra i kada gresim to mi je keif, to mi je gust
Ne dam da nikog od pametnih hulja ne ispravljam Cak iako ja nisam u pravu ja nisam u krivu I niko ne zna i niko ne sluti tajnu u srcu pjesnikovom | |
| Naslov: Re: Leb I Sol 15.06.11 8:01 | |
| Kandilce
Daleku mi patuva Nova mislata Visoko na planini Vo nebeski sirocini
Letam nad gradot Vo oblak pretvoren Treperi nok'ta Od veter proleten
A po sobi legnati Mirno spijat dusicki Vo eden krevet spies" ti Vo cisti meki posteli
Vo sonot tvoj reki srebreni Ljubat zlatni zraci soncevi Svirat nezno gajdi, kavali Svirat himni i tisini
Refren: Vo dusata ti gori kandilce Silno svet ti greet malo plamence Vo dusata ti gori kandilce So dve race go c"uvam da ne ugasne | |
| Naslov: Re: Leb I Sol 15.06.11 8:01 | |
| Kao kakao
Reci
Ja sam kao frajer Ti si kao dama Mi smo kao par MI smo kao dabar par
sve je kao...
Djeca kao ne znaju Starci kao mudruju Vojnici kao budni Zene kao vjerne
sve je mutno
kao, kao kakao kao, kao kakao kao, kao kakao cijeli svijet je kao kakao
Mi smo kao zivi Mi smo kao zajedno Mi se kao volimo Mi kao nesto sviramo
sve je mutno... | |
| Naslov: Re: Leb I Sol 15.06.11 8:02 | |
| Kontakt je skup
Eto vidis, sve je u redu nevreme je iza nas kontrola leta dozvoljava spustanje
Jedan osmeh, malo leda polaroid, poluprofil cupa mi korenje, daj druge pridji sad malo blize
Napravi nesto po prvi put rasteraj sumnje, kontakt je skup reci mi nesto po prvi put cujem te dobro, kontakt je skup
Malo strasti, malo krvi gde si u ovo mutno popodne prevare su oduvek bile tvoj znak pridji sad malo blize
Napravi nesto po prvi put rasteraj sumnje, kontakt je skup reci mi nesto po prvi put cujem te dobro, kontakt je skup | |
| Naslov: Re: Leb I Sol 15.06.11 8:03 | |
| Lenja pesma
Siroko more, razmisljam dal da se kvasim, ipak idem na kaficu bas me briga za kupanje to mi nije najvaznije
Kisa lije, nevreme al meni je dobro za suncanje postoji samo ovde i sad mogu igrati na svaki broj uvek dobiti deo svoj
Svi nekud jure, trce i lete i svako hoce dobiti sve ne brinem puno kud ja da krenem stici cu negde, pa bilo gde
Mnoge staze, raskrsca svud bih da budem, jadan ja al onda shvatim prostu stvar kad vec ne mogu biti svud nigde ne zurim, nisam lud
Svi nekud jure, trce i lete i svako hoce dobiti sve ne brinem puno kud ja da krenem stici cu negde, pa bilo gde
Noc duboka, spava sve ja tada vezbam setanje to sto radim je prava stvar znam da udjem u svaki kroj i da ponovo ostanem svoj
Svi nekud jure, trce i lete i svako hoce dobiti sve ne brinem puno kud ja da krenem stici cu negde, mozda i pre | |
| Malo sutra
Danas mi nista bas,nepolazi od ruke nece ne. Nudim ti se satima,ljubim te po stanu i menjam pristupe. A sutra,grublji je od danas.Sutra, pomoc nije izlaz. Sutra,uteha za svaki prekinut film. Zadnji poziv za slepe putnike. Kazes da volis me,pa pricaj sasvim nesto drugo onda. Hvala ne. Ja sam ti vise za,ovde i sad ili nigde ili nikad.Muski princip. Sutra,grublji je od danas.Sutra,pomoc nije izlaz. Sutra,uteha za svaki prekinut film.Zadnji poziv za slepe putnike. Meni je sutra kao,cvet od vlastike. Prvo te molim,zatim te prinudjujem. Svetac si budi sam,jagnje i vuk krvnik i ljubavnik. A sutra,grublji je od danas.Sutra, pomoc nije izlaz. Sutra,uteha za svaki prekinut film. Zadnji poziv za slepe putnike. | |
| Mamurni ljudi
Ja ustajem kasno i sve mi je jasno Da je napolju zima i hladno je svima
Prespavati jutro, prespavati vek Kako li je tek
Ja ne pratim stampu jer unapred znam Na dobre mi vesti ne mirise dan
Prespavati jutro, prespavati vek Kako li je tek
Mamurni ljudi Ko vas to budi Pravo na jastuk imamo svi
Mamurni ljudi...
Koliko je sati ja necu da znam Jer nije mi zivot uvek radostan
Prespavati jutro, prespavati vek Kako li je tek | |
| Naslov: Re: Leb I Sol 15.06.11 8:04 | |
| Mirno leto Ohridsko
Od muzika se slusa Samo bas i glas Na letnata terasa Od hotelot Palas
Rumba, samba, ca ca ca Moda posledna Cirka 64-ta Skromna godina
Mirisat kebapcinja Skara istoriska Edna kokta ti sleduva Pij ja ili stedi ja
Puloverce preku ramenja Sveza e vecerta A kino bavcata prikazuva Vesterni vo boja
Mirno leto ohridsko Na kajce na sred ezero Plovam na sekavanja Za nekoi dobri vreminja
Od godina vo godina Nova publika Nekoi novi momcinja I devojcinja
Zori docekuvaat Prv pat se vljubuvaat Toa ke im ostane Velat starite
Mirno leto ohridsko Pametis li ezero Da li ni se slucilo Ili se sonuvalo | |
| Nisam tvoj
Sto se trudis i sebe mucis cuvaj se, ostavi me Dosta suza, dosta tuge nisam ja za tebe
Ja nisam tvoj, ja nisam tvoj mene mesto ne drzi Urazumi se devojcice idi pusti me na miru
Nista nemam da ti pruzim tuzan sam i umoran Samo ljubav znam da kradem takav sam i to znas
Ja nisam tvoj, ja nisam tvoj mene mesto ne drzi Urazumi se devojcice idi pusti me na miru
Ko bi znao sta se zbiva u srcu mom i tvom Reko sam ti ne volim te a lud sam za tobom
Ja nisam tvoj, ja nisam tvoj mene mesto ne drzi Urazumi se devojcice idi pusti me na miru | |
| Nosim tvoj zig
Ljubav je lazna u knjigama glupa u filmovima jeftina po zurkama dok nam u ledja ne zabije noz
Nikada nisam ni bio s njom al urezala je trag skolski primer za bol stvari tanane, osetljive
Jos uvek ispisujem tvoje ime u vazduhu Ti si mi tajna sifra i jos Nosim tvoj zig nosim tvoj zig
Dolaze, masovno i odlaze veze nestalne al ona ostaje kao mera za osecanje
Jos uvek ispisujem tvoje ime u vazduhu Ti si mi tajna sifra i jos Nosim tvoj zig nosim tvoj zig | |
| Putujemo
Guraju se ljudi stara navika. Zene ,deca, radnici iz svih krajeva. Prica i sudbina,puni vozovi. Iznad glave igraju teski koferi. Putujemo,putujemo.
U ovoj zemlji je moguce sve.Babe i zabe su drugarice. Sporo se zivi a brzo umire. Pesme su tuznije sto si juznije.
Kuca bez fazada,cigla crvena. Domace zivotinje,ograda drvena. Slika se odmotava iznad prozora. Moje oci snimaju kao filmska kamera. Putujemo,putujemo.
U ovoj zemlji je moguce sve.Babe i zabe su drugarice. Sporo se zivi a brzo umire. Pesme su tuznije sto si juznije.
Tockovi i pruga. Ritam, sekcija. Svako putovanje,nova lekcija.
Putujemo,putujemo. | |
| Naslov: Re: Leb I Sol 15.06.11 8:05 | |
| Romansa
Egzotika, erotika Hoteli i kokteli Tropske veceri i rajski vrtovi Kao iz sna, kao iz bajke Dal sam stvarno ovo ja? Nisam naviko da se meni desava
Romansa, romansa, rukama zvezde skidamo, kule od peska zidamo, visoko letimo Romansa, romansa, igramo glavne uloge, O Boze kako sve sad lako je
Ovo mora da je ono sto se pamti Ovo mora da je ono sto ostaje | |
| Sivo je
Iz ove koze se nemoze. Iz ovog grada sve teze je. I kad je kisa i sve se stisa a ja sam. Kafane fajront kad najave. Racuni polako kad se naplate. Pepeljare puno a case prazne a ja sam.
Sivo je ,sivo je ni tvoje ni moje. Sivo je,sivo je kada nismo,...
Nema smisla ni logike. Traziti utehu do zore. Al sta je tu je. Zivot me psuje. A ja sam.
Sivo je ,sivo je ni tvoje ni moje. Sivo je,sivo je kada nismo u dvoje. | |
| Skopje
Skopje ima mikroklima, izgor leto kocan zima gradski cigli goli brda, sino nebo, zemja tvrda Maten Vardar brzo tece, tajni nosi, vreme vlece Skopje pravi padni stani, ima devet luti rani Skopje ima slavni maala -debar mala nije sala Skopje java brzo konjce, a bre momce makedonce
Nasmevni se, ne beri gajle, namigni mi, ajde nazdravje, Skopje
Gradov posti, gradov pie, gradov demne, gradov spie, rano utro skembe corba, posle sekoj svoja borba Mladi momi ljubov vodat, dusa vadat, oci bodat Razni belji prvaat deca, site ke gi papam meca
Nasmevni se, ne beri gajle, namigni mi ajde nazdravje, Skopje
Jas i ti sme braka stari takva ljubov cini pari, ti me cuvas, ti me svakas, ti za kusur ne mi fakas
Nasmevni se, ne beri gajle, namigni mi ajde nazdravje, Skopje! | |
| Naslov: Re: Leb I Sol 15.06.11 8:07 | |
| Sumorno proleće
Volim te ja, voliš me ti U sebe smo zaključani Mislimo, sve je kao pre Ali pogledaj
Vazduh je pun Dima i baruta Nesreće i zla Nešto se čudno događa
REF.: Sve je kako je Ali ljubav se ne predaje Nikako ne priznaje Ovo smešno sumorno proleće
I tako tiho živimo I polako postajemo Malo pusto ostrvo Nasred burnog mora | |
| Tako blizu
Iskopaj bunar, duboko u meni. Zelje svoje pronadji. Kis"a prestaje, vlazne dlanove Ostavi mi na kosulji
Moje misli, tako nevazne, Soba puna cutanja. Svaki pokret, sada suvisan, Preti nam istina.
ref: Tako blizu, tako blizu do sunca, Ptice zbunjeno odletese bez krila Tako blizu, tako blizu do suza, Ne znam da si ikada bila, uoou | |
| Talasna duzina
Znam te toliko godina al ipak za mene si nejasna sasvim Ti si uvek blizu al nikad tu neuklopiva u sistem moj al privlacna na nacin svoj
Tvoj stil tacno odgovara strogim principima ukusa mog Moram hitno nesto da preduzmem da saznas ti da postojim i cekam na tvoje da
Koja je tvoja talasna duzina koji su tvoji pogledi na svet Koja je tvoja prosecna brzina ti samo cuti al doznacu ja sam
Mislim al bas nista ne shvacam smisljam al sve to bez imalo veze daj mi reci gde da pronadjem neki drugi pravac i kljuc za tvoj svet i stan tvoj
Koja je tvoja talasna duzina koji su tvoji pogledi na svet Koja je tvoja prosecna brzina ti samo cuti al doznacu ja sam | |
| Telepatski
Da se javim ne znam gde Ili pismo da dugo putuje To sto imam za tebe, to se ne govori, to se ne pise Samo jako pomislim vec sam s tobom, vec smo zajedno
Za Kavkazije duboka Rusija, ti ne sanjas gde sam ja Zatvori oci, eto me iznad Evrope negde sastajemo se 7 mora 7 gora ni su daljina, nisu jer:
refren: Istok-Zapad telepatski Saljem poruke Istok-Zapad telepatski To je najbrze Istok-Zapad telepatski Dali cujes me Istok-Zapad telepatski Bejbi volim te
Brze od svetla ljubav putuje Mesec se smeska i namiguje Zatvori oci, eto me iznad Evrope negde sastajemo se 7 mora, 7 gora, nisu dajina, nisu jer:
refren | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Leb I Sol | |
| |
| | | | Leb I Sol | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 87 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 87 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943559. in 18087 subjects
|
|