| Abid sakalas | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Abid sakalas 13.06.11 22:43 | |
| Azra
Nema pjesme da zapjevam a da tebe ne dozivam tvoje ime vjecno na usnama tvoje ime u mojim pjesmama
Ref. Nema pjesme iz grudi da krene da ti srce ime ne spomene Azra, Azra ljubavi
Nema noci da prespavam a da tebe ne sanjam tvoja slika uvijek pred ocima tvoje ime u dugim nocima | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Abid sakalas 13.06.11 22:43 | |
| Da klecim necu
Ubit cu se radije necu sebe zaliti al me nikad neces moci na koljena baciti
Ref. Da klecim necu necu da molim za laznu srecu radije umrijet cu radije umrijet cu
Zasto dusu muciti zasto ponos gubiti i onako neces moci onim zarom ljubiti | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Abid sakalas 13.06.11 22:43 | |
| Gubitnik
Mislila si kada odes da ce zivot stati da ce cvijece uvenuti sunce nece sijati al drugcije stoje stvari ja sam opet onaj stari
Ref. Nece mene nece tvoj odlazak raniti jer ja sam stari gubitnik koji ne zna zaliti
Nece moju dusu tvoj odlazak ubiti jer ja sam stari gubitnik koji zna gubiti
Mislila si da bez tebe dalje necu moci da cu s vinom provoditi svoje duge noci al drugcije stoje stvari ja sam opet onaj stari | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Abid sakalas 13.06.11 22:44 | |
| I sto imam i sto nemam
Oduvijek si ti u meni u srcu mi goris volio te i kad nisam znao da postojis
Vidjao sam tebe cesto u snovima svojim zaplak'o uz svaku pjesmu sa imenom tvojim
Ref. I sto imam i sto nemam sve cu da ti dam ili tebe ozenicu il' umrijecu sam za mene si zlata vrijedna sto srce da krije ne dam da te ljubi ko te zasluzio nije
Kada nisi pored mene ne licim na sebe u ocima svake zene vidim samo tebe
Gdje ces poci, ti odluci necu da te krivim al' znaj samo, grijeh bi bio bez tebe da zivim
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Kad me volis pa nevolis
Dva leptira zaljubljena sama sebi lome krila suze teku al sta mogu ti si tako odlucila
Ref. Kad me volis pa nevolis kad me ljubis pa ostavis kad me imas pa izdas kad me lahko drugoj das vise meni ne trebas
Dva goluba zaljubljena sama ruse gnijezdo svoje srce boli al uvijek sam ispunjav'o zelje tvoje
Dva osmijeha zaljubljena sad smjenjuju suze vrele dva srca od srece bjeze a tako je silno zele | |
|
| |
mobile VIP član
| Kafana
Nemoj da se zatvaras, kafano da odlazim kuci jos je rano sta cu kad mi srce preveliko a kod kuce ne ceka me niko
Ref. Zato sviraj onu pjesmu koja boli najjace za covjeka za kim sutra nema ko da zaplace
Volio sam, ostavi me s bolom da umirem za kafanskim stolom prazna mi je kuca bez te zene nema tamo nicega za mene
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Kraj jedne ljubavi
U kafani jedne ljetne noci sjedio sam ja sa drustvom svojim i nad'o se da bi mogla doci jedna zena koju ludo volim
I dosla je al' bolje da nije donijela je samo bol i muku suze nisam mogao da skrijem sa drugim se drzala za ruku
I sjela je bas kraj moga stola a glas nisam mogo da joj cujem nemogoh se okrenuti od bola ni pogledom da je pomilujem
I pjevac je odigrao svoje vidio je moju suzu svaku zapjev'o je samo za nas dvoje zapjev'o je pjesmu o rastanku
I njoj je to valjda tesko palo pa je odma ustala i posla umalo mi srce nije stalo kad je sa njim pored mene prosla
Tuzno gledan od drugova svojih pogled nisam skidao sa case bio je to kraj nadanja mojih bio je to kraj ljubavi nase | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Abid sakalas 13.06.11 22:45 | |
| Ma kakva da si volim te
Ja sam tebi sve lagao sam samog sebe varala si me al' imao sam samo tebe ej, samo tebe
Srce ranila al' draga mi ta rana tvoja i kad tudja si a ti si opet samo moja ej, samo moja
Ref. 2x Ti, lijepa zeno nevjerna jos danas ima vremena jos uvijek nije proslo sve ma kakva da si volim te
Bez rijeci dosla si uzela si sta ti treba a ja naivan volio te sve do neba ej, sve do neba
Srce ranila al' to je rana sto ne boli suze ne vidim jer slijep je covjek kada voli ej, kada voli
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Mostarka
Djevojka takva jednom se rodi takvu ljepotu Bog jednom stvori rodi je majka lijepa Mostarka
A moje srce prekrila tuga voli me ona samo ko druga rodi je majka lijepa Mostarka
Ne pitajte kako je mom je srcu najteze bez najdraze djevojke moje lijepe Mostarke
Kako je lijepa ko majsko cvijece ko behar grana u proljece rodi je majka lijepa Mostarka
A moje srce boli ne krije sto moja nikad bila nije rodi je majka lijepa Mostarka | |
|
| |
mobile VIP član
| Na prijestolu sjedi sultan
Na prijestolu sjedi sultan silni ekber car a do njega mlad vezire mladi Mehmed pasa
Kazuj meni mlad vezire imena ti tvog ko ti dade zlatne kljuce od harema mog
Dala mi ih sestra tvoja i poljupca dva a do zore kol'ko bjese ni sam ne znam ja
Znas li bolan mlad vezire snasao te jad da ce dzelat glavu tvoju odrubiti sad
Stani malo, saslusaj me ja sam svemu kriv ljubljah, ljubim, ljubit cu je sve dok budem ziv
Na te rijeci skoci sultan k'o razjaren div mir zavlada k'o da niko ne imade ziv
Dok na jednom zazubori milostivi glas ljubite se sultan ekber blagosiljam vas | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Abid sakalas 13.06.11 22:46 | |
| Ne mogu ja bez tebe
Ne mogu ja bez tebe ne mogu ja bez tebe cekao sam zivot cijeli zivio da bi se sreli ne mogu ja bez tebe
Ti mozes, ti, bez mene ti mozes, ti, bez mene nemas savjest da te pece kroz vene ti krv ne tece ti mozes, ti, bez mene | |
|
| |
mobile VIP član
| Ne ostavljaj me za poslije
Zagrijes mi dusu pa je ohladis ljubis me ljubis pa me ostavis zagrijes mi dusu pa zaboravis dal si svjesna sta mi radis
Ref. Ne ostavljaj me za poslije ne ljubi samo noc il dvije ovu dusu nemoj muciti umrijet cu ti zao ce ti biti
Okrenes mi ledja kad se ne nadam nikako da tvojom dusom ovladam okrenes mi ledja kad je najgore kad srce izgorje | |
|
| |
mobile VIP član
| Ne, ne, ne mozes
Zasto mi ne kazes zasto boli stvaras prihvatit' ne mogu da ga sa mnom varas
Ref. Ne, ne, ne mozes istinu od srca kriti ne, ne, ne mozes njega voljet', sa mnom biti ne, ne mozes mene lazno ljubiti
Nije znala dusa prepostena moja da je ovo samo avantura tvoja
Ti se vrati njemu ja odlazim sada jer ne zelim ono sto drugom pripada | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Abid sakalas 13.06.11 22:47 | |
| Nije meni do mladosti
Te zelene oci njene to malo ko ima siguran sam, i sad bih je poznao po njima
Godinama ceznuo sam za njenom ljepotom zivot bez nje ne moze se nazvati zivotom
Ref. Nije meni do mladosti meni je do nje zbog nje su mi od zalosti sijede krenule
Svaku ljubav ja sam samo po njoj mjerio sad znas, stara, sto se nisam do sad zenio
Sta osjecam da je samo njeno srce znalo i da nije mozda bi me zavoljela malo
Godinama mjesto moga njen rodjendan slavim prsten za nju necu drugoj na ruku da stavim
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Odlazi
Otkud, duso, opet ti u gradu mom kad znam da je negdje daleko tvoj dom
Odlazi godine su prosle, sad smo svijeta dva molim te, ne budi stara sjecanja odlazi
Ref. 2x Prokleta bila, sto me ostavi tugu za srecu vratila i moje srce puno ljubavi sto si pod noge bacila
Kasno je za mene stig'o sam do dna postao mi zivot samo navika
Odlazi sad kad srecu nisi pronasla sa njim ne trazi od mene da ti oprostim odlazi
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Ona prava je
Ona crna, a ja plav bez nje bolan, kraj nje zdrav do nje srcu stalo je sto da lazem, tako je
Ona sunce, a ja grom dobro mi je samo s njom do nje srcu stalo je sto da lazem, tako je
Mozda ima i ljepsih od nje ali nema, nema za mene
Ref. 2x Ona prava je samo ona znala je da me lako, bez rijeci razboli i izlijeci
Ona vatra, a ja led s njom cu i kad budem sijed do nje srcu stalo je sto da lazem, tako je
Ona srna, a ja lav bez nje bolan, kraj nje zdrav do nje srcu stalo je sto da lazem, tako je | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Abid sakalas 13.06.11 22:48 | |
| Probala si bez mene
Trazila si srecu s drugim al nasla je nikad nisi probao sam i ja s drugom al u srcu uvijek ti si
Probao sam i ja s drugom al u srcu samo ti si
Ref. Probala si bez mene probao sam bez tebe al ne ide ne ide al ne ide ne ide
Zato nemoj vjerovati da ja ljubim zene druge zato nemoj ti cekati da ti umrem ja od tuge | |
|
| |
mobile VIP član
| Rano je
Ma, daj, pusti me ja za tobom vec sam dugo daj, pusti me, sad mi treba nesto drugo sve, nosi sve, moje usne bice nijeme sve sto imas ti, vjeruj, nista je za mene
Noc dolazi, jedna rana jos u nizu noc dolazi, sad mi nemoj biti blizu sve, nosi sve, moje usne bice nijeme sve sto imas ti, vjeruj, nista je za mene
Ref. 2x Rano je za mene vjeruj, nista ljubav nema s tim ma ne, rano je da se s tobom zarobim
Ma, daj, pusti me nema za nas vise volje daj, pusti me, idi, trazi nesto bolje sve, nosi sve, moje usne bice nijeme sve sto imas ti, vjeruj, nista je za mene | |
|
| |
mobile VIP član
| Ruzo moja
Dozvoli mi ruzo moja da okitim njedra svoja da s mirisom tvojim zivim i ljepoti da se divim
Ref. Cvijete, ruzo moja ljubi me sreco moja nek satima nema broja
Cvijete ruzo moja ljubi me sreco moja nek nocima nema broja
Dozvoli mi da te volim na grudima zaspim tvojim u snovima da te ljubim da se nikad ne probudim
Dozvoli da s tobom disem i stihove da ti pisem ne daj da me tuga rani ne odlazi, moja ostani | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Abid sakalas 13.06.11 22:49 | |
| Svatovi
Ko u zoru vino pije il je sretan il boluje ko za stolom sjedi sam ne pitaj ga samo zasviraj
Ref. Slavicu tvoje svatove pjevacu, ne pjeva mi se slavicu tvoje svatove pjevacu, ne pjeva mi se
Uspomene jos me nose vjetrovima plave kose nista ljepse kad se zavoli a ni teze kad se razdvoji | |
|
| |
mobile VIP član
| Usne na usnama
O kako ljubav prija kako je lijepo ljubiti o kako malo treba da budemo sretni mi
Ref. Usne na usnama suze u ocima a srce srcu pjesmu pise volim te najvise
O kako zivot godi kako je lijepo zivjeti kad znas da te neko voli i da ce s tobom ostati | |
|
| |
mobile VIP član
| Zbogom cigani
Svake noci moja draga samuje mjesto mene bijeli jastuk miluje a ja srecu dadoh za kafane za svirace i noci pijane
Ref. Zbogom, zbogom cigani dosta ste mi svirali ne cekajte ovdje vise mene dok milujem kose njene
Zbogom zbogom cigani dosta ste mi svirali necu noci da provodim s vama a ona da spava sama
Svake noci vjerno me cekala cekajuci umorna bi zaspala a ja zivot u casu sam slio pravu srecu laznom zamjenio | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Abid sakalas 13.06.11 22:50 | |
| Zlatna staza
Odkida se dio srca odlazi na put nisam tuzan, nisam sretan a nisam ni ljut
Necu dati da mi vide suze u oku nece gledat moju ranu bolnu duboku
Ref. Zlatnom stazom krocila ti noga nek te sreca gleda u oci ako bude sudjeno od Boga ti ces meni ponovo doci
Falit ce mi tvoje oci kosa garava stisak ruke dodir usne dusa iskrena
Falit ce mi da ti kazem oko jedino od tebe mi komad bola samo ostao | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Abid sakalas | |
| |
|
| |
| Abid sakalas | |
|