Broj postova : 739 Godine : 65 Datum registracije : 15.12.2010
Naslov: Lučice sjeverne Italije 02.05.11 22:43
Jadranska obala na potezu iza Trsta pa do daleko iza Venecije je niskih pješcanih obala sa karakterisiicnim plicacima. Na potezu od oko sedamdesetak kilometara obale gotovo nigdje ne možete pristati uz obalu, a kamo li tu ostaviti svoj brod.
U tome djelu puno alpskih rijecica i rijeka utjece u more tako da i zbog njih nema luka uz sam rub mora. Ali baš te rijeke, njihove delte i rjecice, Talijani su iskoristili za uredenje svojih marina. Nekada su na tome podrucju, ima ih i sada, bile velike mocvare koje su dobrim djelom isušene sustavom kanala prvezanih sa alpskim rjekama i rijecicama pa se tim kanalima navodnjavaju usjevi na kojima cvate poljoprivreda i vinarstvo.
Takoder su uredeni i kao marine za brodove.
Spletom, za mene sretnih okolnosti imao sam priliku biti gost Generali osiguranja u mjestu Caorle udaljenom nešto više od dvadesetak kilometara od Venecije. Pored oficijelnih obaveza imao sam priliku razgledati mjesto i okolinu i vidjeti kako su rješili "parkiranje" brodova, odnosno kaku su te kanale pretvorili u marine. Bio sam zadivljen pa vas vodim da i vi vidite dio toga....
Dusan Ljubitelj foruma
Broj postova : 5696 Godine : 29 Lokacija : Relax Forum Datum registracije : 10.09.2010
Naslov: Re: Lučice sjeverne Italije 03.05.11 1:15
Lepo mesto , veoma lepo
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
Naslov: Re: Lučice sjeverne Italije 03.05.11 9:25
ne volim italiju
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
Naslov: Re: Lučice sjeverne Italije 03.05.11 9:31
Ni ja Mobile, mada nikada u nisam bila i iskreno ni ne vuče me neka želja. Neču im oprostiti što su nam Dalmaciju ogulili da bi sebi izgradili Veneciju A znamenitosti imam i u svojoj domaji, pa nije u redu da šetam po tuđini i slikam ,a ni svoje sve nisma obišla.
A Olimp ova lučica i mjesto ili gradić izgleda baš čarobno i romantično
Dusan Ljubitelj foruma
Broj postova : 5696 Godine : 29 Lokacija : Relax Forum Datum registracije : 10.09.2010
Naslov: Re: Lučice sjeverne Italije 03.05.11 14:46