| Macbeth | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Macbeth 01.05.11 21:36 | |
| Macbeth - Ako se nekad
Sjecam se dana bio sam samo tvoj od godina sretnih sa tobom ostala mi bol
Ljubavnih rijeci sve do jedne, sjecam se da drugome neces nikada meni klela se, otisla si s njim
Zbog tebe sada ulicom lutam ti vise nisi sa njim sad patices i ti kad me se sjetis kad probas saznat'' gdje sam to ja
Ref. 2x Ako se nekad sjetis mene ako se pitas gdje sam sada ti znaj, milo moje negdje na ulici, moga grada
Ti moli Boga da ne znas za me jer ako saznas, srce ce puc'' prosijak sad sam i kradem dane ali zbog tebe, bole me rane
Ref. 2x | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Macbeth 01.05.11 21:36 | |
| Macbeth - Bila je lijepa
Bila je lijepa lijepa poput obecanja pamtim svaki dan zabavljanja rijeci cini mi se svake sjetim se al'' nema je kraj mene
Kazu, prosla je kroz mnogo toga nasla, utociste je kod Boga trazim nocas pred tim vratima sam ja i molim da mi je da
Ref. 2x Sada kad bi mogo biti s tobom kao nekada da mi te vrati samo jedan dan
Da svu ljubav sto sam drugim samo tebi dam i da tebi samo tebi pripadam | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Macbeth 01.05.11 21:36 | |
| Macbeth - Crne oci
Kad ljubav potrazi rame za plakanje i kad sreca konacno stigne i do mene ja se sakrijem kao da nema me
I kad sam blizu snove da ostvarim previse blizu al'' ja sve pokvarim
Ja ne znam rijeci reci kad zatreba
Ref. Te crne oci kao noci prekrile su me i cekam kad ce doci po mene
Molim Boga da mi bude zadnji ovo dan da vise nikog od njih ne gledam, da sanjam
I kad sam blizu snove da ostvarim previse blizu al'' ja sve pokvarim
Ja ne znam rijeci reci kad zatreba
Ref. 2x | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Macbeth 01.05.11 21:37 | |
| Macbeth - Da mi je
Da mi je da uz tvoje ime da mi pocinje da mi je i kad suzu pustim da je zbog tebe
Da mi je svaki dah bez tebe da je poraz moj da mi je i kad nema da sam sretan jer sam tvoj, iskreno
Ref. Ko ce znat'', ko ce dat'' samo jedan moze sve kome lijek, kome grijeh taj kljuc nije kod mene | |
|
| |
mobile VIP član
| Macbeth - Halovi
Sad kad nasao sam svijet sad kad saznao sam kako voljeti i kad bacio sam sve sve da te zadovoljim, smetaju, ometaju
Ref: Halovi, k''o valovi dolaze i prolaze
Sad kad nadjoh istinu sebi ljubav iskrenu to si ti
Sada kada svaki put vodi tebi uzalud smetaju, ometaju | |
|
| |
mobile VIP član
| Macbeth - I sad kad bih
Kad pogledam iza sebe sve bi godine bez tebe sve bi prosle, ne bih svatio koliko sam tebe volio
Odlazis, a znas da volim te drugoj nikad ne bih dao sve a tebi sam ove godine svoju ljubav, svoje snove, sve
Ref. I sad kad bi vratila se meni ne bi znacila sve ko sto si mi nekad znacila | |
|
| |
mobile VIP član
| Macbeth - Idi zeno
Krcio sam put, gazio zbog nas zelio da ti si sudjena cekao sam te, nadao ti se a od tebe nikad da ti stalo je do mene i do tebe
Ref. Idi zeno draga kud ti volja je ne daj da te vole ne zasluzujes
Krcio sam put, gazio zbog nas zelio da ti si sudjena cekao sam te, nadao ti se a od tebe nikad da ti stalo je do mene i do tebe
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Macbeth 01.05.11 21:38 | |
| Macbeth - Istinom
Tuga se kao kuga siri venama kad covjek spozna razlog svoga zivljenja da li si toliko dobar da mozes mirno spavati gdje to kad sanjas ides i da li ces se vratiti taj odgovor zna jedino on
Ref. I onda kreni kroz zivot punim korakom bori se za dobro, idi samo istinom ljudi ce kroz zivot tebi i dobro i zlo ti istinom i samo istinom
Zivot ce proci brzo to treba da znas razmisli ko to daje pocetak i kraj i gdje ces posle svega koji ces dodirnuti prag da li ces biti od losih ili ces njemu biti drag taj dogovor zna jedino on
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Macbeth - Istinom
Tuga se kao kuga siri venama kad covjek spozna razlog svoga zivljenja da li si toliko dobar da mozes mirno spavati gdje to kad sanjas ides i da li ces se vratiti taj odgovor zna jedino on
Ref. I onda kreni kroz zivot punim korakom bori se za dobro, idi samo istinom ljudi ce kroz zivot tebi i dobro i zlo ti istinom i samo istinom
Zivot ce proci brzo to treba da znas razmisli ko to daje pocetak i kraj i gdje ces posle svega koji ces dodirnuti prag da li ces biti od losih ili ces njemu biti drag taj dogovor zna jedino on
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Macbeth - Jedan dan
Ne trazim suze, a ni ispriku, sad znam da drugog imas u srcu
Ne trebam rijeci da bol mi ublaze, od zene koja varala me je
Ref. Jedan dan ti je dovoljan da mrzis onog juce voljenog | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Macbeth 01.05.11 21:39 | |
| Macbeth - Jos nosim bol
Svako je svojim putem krenuo i sad mi zao je sto nisam za te vise se trudio jer to zasluzujes
Kad neka stvar te ucini sretnim sve drugo nestane ja sam te jedan treptaj ispustio i sada kasno je
Ref. 2x Jos nosim bol u prsima bol sto si ti dopustila svaki dan je nova bora ali nema odgovora mi
Dugo si trazila razlog da odes i ja sam znao to al'' sam se bojao priznati da sam te davno izgubio
Mene si dugo cinila sretnim i to sad prestaje jer sam te jedan treptaj ispustio i sada kasno je
Ref. 2x | |
|
| |
mobile VIP član
| Macbeth - Kad je otisla
Sad znam da si ti bila drugom pisana da mu rodis svijet koji sanjao sam ja
I da me tuga ubije i kaze sjecanje da li pamtis dan kad je otisla (2x)
Srce cuva glas da ne izleti da ne pukne svijet ne dao mi Bog kad si njegova da pozelim te
Ali me tuga ubija i kazu sjecanja ovo je onaj dan kad je otisla (2x)
Svaki ovaj dan otkad nisi tu sama tuga je trazio bih ja da mi vratis se ali bice grijeh
Pa pustim tugu neka plovi neka u grudima gori jer nije svaki dan kad je otisla (2x) | |
|
| |
mobile VIP član
| Macbeth - Kajlo stara
Prijatelju moj, druze najbolji ostavi me kada mnogo trebao si mi, k''o nikada
U najgore dane ja lijecim rane koje mi nikad nece ni zamladiti jaro moj
Ref. U tom novom svijetu nadji mjesto za mene jer ja ovdje necu moci dugo bez tebe kajlo stara, jaro moj
Ono staro dobro vrijeme nikad nece biti a ni nasu staru raju opet sastaviti, jer nema njih
U mom srcu znaj zauvijek ces biti a ja drinskom cestom necu vise prolaziti a razlog znam
Ref.
Kajlo stara, jaro moj kajlo stara, jaro moj | |
|
| |
mobile VIP član
| Macbeth - Lazno svijetlo, gradovi
Svako malo u zivotu meni dodje to to sto ljudi tugom zovu ja ga zovem tvojim imenom al'' ne tugujem
Bog mi je svjedok da mi nije, zao sto je kraj tako to sve, mora biti to je jasna stvar
Al'' zelio bih da prenesem ti trag onog sto mi je doslo poslije sveg''
Ref. Nemoj da zaboravis odakle si cija si to sto je u grudima nek'' se sjeti izvora
Ne daj da te prevari lazno svijetlo, gradovi sjetit ces se kaldrme kad se u mrak utone
Citav zivot trazio sam vrtih se u krug spusteni su odgovori nadjoh istinu
I zelio bih da prenesem ti trag onog sto mi je doslo poslije sveg''
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Macbeth 01.05.11 21:41 | |
| Macbeth - Mahala
Pada jos jedna noc nad mojim gradom mahalom nasom sve tise je
Kome pod pendzer da pridjem kradom kad tvoji kazu nisam za tebe
Ref. Boze prije nego svane daj nek ne stanem prije nego sabah svane daj nek'' ne stanem
Misli s tobom a tebe nema gore mi grudi dusa ne spava
Da mi je samo jos jedna zelja nek bude sretna kad ne mogu ja
Ref. 2x | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Macbeth 01.05.11 21:41 | |
| Macbeth - Mnoge ce majke
Kad prodje ova ratna godina i saznas pravi racun gubljenja shvatices da je mnogo drugova ostalo zauvijek na barikadama
Kad jednog dana vratis se domu svom na toplo ognjiste dvije ce duse, tvoja i jednog heroja u tebi zivjeti
Ref. I mnoge ce majke docekat'' junake da im se vrate iz ratne tame a neke ce same kucama poci na njima placne oci
Kad prodje ova ratna godina i saznas nemas nigdje nikoga shvatices da si od visih ciljeva puc''o na nekog od bivsih drugova
Kad jednog dana vratis se domu svom na toplo ognjiste dvije ce duse, tvoja i jednog heroja u tebi zivjeti
Ref. 4x | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Macbeth 01.05.11 21:42 | |
| Macbeth - Ne, nisam ja
Gubim dah od razmisljanja kuda to vodi cesta nas i da li ostalo je barem trunka volje da ponovimo sve
Prica se po ko zna koji put odigrava i naviknut sam ja da ce biti bolje to sto imam volje da drugoj poklonim
Ref. 2x Jer mi smo nekad bili nekad vrijedili k''o neka dobro skupa stvar smo slomljeni evo i sada trazim neki nacin da da pokusam, al'' nisam taj ne, nisam ja
Koraci bole moram priznati al'' odlazim, sad stvarno odlazim jer nece nikada biti bolje nam
Ref. 2x | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Macbeth 01.05.11 21:42 | |
| Macbeth - Neka mi oproste sve
Evo jos jedno ljeto odlazi sjecanje na tebe ne prolazi da li i tamo postoji duga a pod njom klupa za sjecanje
Pitam za tebe znane ne znane trazim po ko zna koji put da prestane da curi tuga u venama da venem s njom ja godinama zbog tebe
Ref. 2x Neka mi oproste sve sto su bile kraj mene i sto su bile samo broj i ja tek nasao sam se kad ti ode od mene i za sve njih ti kazni zivot moj
Razloge trazim mislim da ih znam kakav sam bio toga me je sram jedno je samo da si odavno sakrila put
Ref. 4x | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Macbeth 01.05.11 21:43 | |
| Macbeth - Njima sam dao noci
Sanjao sam tuzan san kad si rekla da me volis sanjao sam tugu svu koja boli i zbog koje molim
Znam da sada kasno je da te nemam vise sada trazim samo oprost tvoj jer bez njega, meni nema izlaza
Ref. 2x Njima sam dao noci davao sve a svaki put kad svane ja, kajao se
Sad kada nisi sa mnom i bolje je jer sve sto tebi dadoh znam, boljelo je (ne bi ni ja s'' ovakvim znam, boljelo je)
Boze daj mi neki znak da mi ona grijehe prasta tuga mi je krocila a i ja, ja sam tudji sada
Sanjao sam tuzan san kad si rekla da me volis sad ga sanjam budan ja kriv, kriv bez izlaza
Ref. 2x | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Macbeth 01.05.11 21:44 | |
| Macbeth - Njima sam dao noci
Sanjao sam tuzan san kad si rekla da me volis sanjao sam tugu svu koja boli i zbog koje molim
Znam da sada kasno je da te nemam vise sada trazim samo oprost tvoj jer bez njega, meni nema izlaza
Ref. 2x Njima sam dao noci davao sve a svaki put kad svane ja, kajao se
Sad kada nisi sa mnom i bolje je jer sve sto tebi dadoh znam, boljelo je (ne bi ni ja s'' ovakvim znam, boljelo je)
Boze daj mi neki znak da mi ona grijehe prasta tuga mi je krocila a i ja, ja sam tudji sada
Sanjao sam tuzan san kad si rekla da me volis sad ga sanjam budan ja kriv, kriv bez izlaza
Ref. 2x | |
|
| |
mobile VIP član
| Macbeth - Odlazim daleko
Ti ne znas sta je ljubav i nekoga sniti lagala si mene ti ne znas voliti kad nebude mene tad ce neki drugi na starome mjestu ko'' ja da te ljubi
Odlazim daleko a ti trazi nove odlazim u zemlju sto ljubav se zove
U zivotu svome jednom ces da svatis ali greske svoje morat'' ces da platis | |
|
| |
mobile VIP član
| Macbeth - Ostani tu
Ove mi noci grmi, ove mi noci sijeva dusa razara, ja u tvom moru trazim jedini lijek za mene jednu kaplju tvoga spokoja da me vrati u moj davni san da sam stobom kao nekada
Nemoj me tjerati, mogu ti trebati kad budes negdje kao sada ja oci kad zasuze a nemas nikoga da te tjesi, da ih obrise a to je tama odbacena znaj i ako odes nemam nikoga
Ref. 2x Ostani tu ljudi se mjenjaju jos jednu mi sansu daj ne zelim kraj
Ref. 2x | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Macbeth 01.05.11 21:45 | |
| Macbeth - Pokazi mi kud da krenem
Sad kad vise nemam nacina sad kad znamo da je bolje da je bolje za oboje kraj
Sad kad rijeci gube smisao kad trazim od druge strane kad ne znamo gdje se stane tad je kraj
Ref. Uputi nas pravom stazom obraduj nas putokazom jedini pokazi mi kud da krenem dal'' cu naci kraj te zene spokoj svoj
Sad kad vise nemam nacina sad kad znamo da je bolje da je bolje za oboje kraj
Sad kad nasa ljubav prestaje od nas sve sto valjalo je vrlo kratko trajalo je sad je kraj
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Macbeth 01.05.11 21:46 | |
| Macbeth - Puteva je mnogo
Mislim sada nemam vise razloga da razmisljam o nama
Ja idem drugom stranom i mozda nacu dom pod kapom, Bozijom
Ref. Puteva je mnogo al'' samo jedan je Boze daj joj snage da ga pronadje
Sve te stare price sto sam pricao sad padaju u vodu
Jer stvarno mnogo toga se promjenilo i nek je hvala Bogu
Puteva je mnogo bas kol''ko zvijezda je Boze daj joj snage da ga pronadje
Mislim sada nemam vise razloga da razmisljam o nama
Ja idem drugom stranom i mozda nacu dom pod kapom, Bozijom
Ref.
Sve te stare price sto sam pricao sad padaju u vodu
Jer stvarno mnogo toga se promjenilo i nek je hvala Bogu
Puteva je mnogo bas kol''ko zvijezda je boze daj joj snage da ga pronadje. | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Macbeth 01.05.11 21:46 | |
| Macbeth - Sanjam
Sanjam da neko drugi ulazi u moje grudi sanjam da vise nisam sam
Zelim da krenem tamo jer osjecam da se znamo ja i stari, novi prijatelj
Ref. Boze daj kad oci otvorim Boze daj da krenem putem tim da u kuci toj ja nadjem miris spokoj svoj da u kuci toj mi nadjemo miris spokoj svoj
Sanjam da neko drugi ulazi u moje grudi sanjam da vise nisam sam
Zelim da krenem tamo jer osjecam da se znamo ja i stari, novi prijatelj
Ref. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Macbeth | |
| |
|
| |
| Macbeth | |
|