|
| Noćno nadglasavanje | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Olimp Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 739 Godine : 65 Datum registracije : 15.12.2010
| Naslov: Noćno nadglasavanje 25.04.11 19:07 | |
| ... U kasno popodne, gotovo predvečerje, petoga dana puta rijekom Savom od Zagreba prema Beogradu doveslah svojega Odiseja do Slavonskoga Broda. Mislio sam malo pristati u Bosanskom Brodu, ali me pojava patrole policije koju sam vidio na nasipu rijeke od toga odvratila. Namjera mi je bila popuniti zalihu pića (piva i vina) koji su tamo znatno jeftiniji nego u RH. Kako nisam tu mogao pristati produžih dalje i pristadoh u sredini Slavonskoga Broda. Grad sam ranije upoznao tako da sam odmah našao mjesto gdje čuvaju hladnu pivcu, naručio jednu za svaku stranu vesla, a kada sam to "potrošio", opskrbih se sa zalihama i krenuh dalje. Znam da nizvodno od centra grada, niti kilometar dalje, ima Ulica splavova i tu sam imao namjeru prespavati. Uplovih u ulicu i već nakon par splavova pozvaše me ljudi da malo popričamo. Pristadoh uz jedan splav i nakon što su ukratko čuli tko sam, odkuda i kamo putujem pozvaše me da ostanem preko noći kod njih. Prihvatio sam poziv, iskrcao iz kanua sve što trebam i pridružio se društvu. I počesmo oplemenjivati kiselu vodu dodavajući joj dobro domaće vino. Krenu čaša za čašom, priča za pričom. U međuvremenu poče nevrijeme. Imali smo sreću da nas je nevrijeme samo okrznulo tako da nije bilo kiše već jakoga vjetra i valova koji su se podignuli. Čak nije ni dugo trajalo. jedva da prvu bocu vina popismo. Navečer me društvo pozva da u njihovom splavu prespavam, što sam odbio. Prespavao jesam na splavu, ali ne u objektu splava vec pored na terasi. I tu dođosmo na početak priče. Onako umoran i malčice otežao od vinom oplemenjene vode, vrlo brzo sam zaspao, dok se oko mene širio opojni zvuk žabljega kreketanja. Taj me je zvuk još i više uspavao. U svojem sam spavanju i zahrkao. Moje hrkanje je bilo novi zvuk na rijeci na koji žabe nisu naučile te su se kao po komandi najednom ušutile i nastala je tišina. Medutim, na tu tišinu ja nisam navikao pa me ona razbudila i prestao sam hrkati. Mojim prestankom hrkanja nastupila je tišina koju su onda "hrabro" žabe narušile svojime glasnim kreketom. Što je žablji kreket bio bučniji to sam ja više tonio u dublji san i ponovo zahrkao. Hrkanje je utišalo žabe i ja sam se počeo buditi prestavši hrkati, a novu tišinu jedva dočekaše žabe kako bi nastavile svoje noćne pijesme... I tako se mi nadglasavasmo cijelu noć. A ujutro, zorom, glasni cvrkut ptica utiša žabe, a mene probudi. Ustadoh, spremih stvari nakon doručka i nastavih dalje putovanje dalje. A žabe ostadoše u svojem ambijentu, vjerojatno prepričavajući svoje doživljaje noćnoga nadglasavanja koje im nije toliko svakidašnje, a koje im dobro dođe da malo razbiju monotoniju u svojemu žabljem životu... | |
| | | mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Noćno nadglasavanje 01.06.11 22:47 | |
| | |
| | | | Noćno nadglasavanje | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 396 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 396 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|