|
| Haustor | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Zgubidan Totalno relaxiran
Broj postova : 1942 Godine : 47 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 13.04.2011
| Naslov: Haustor 22.04.11 10:12 | |
| Moja prva ljubav
Devojke u ljetnim haljinama volim Devojke u ljetnim haljinama volim Ljubim ih u ledja Mirisu na smolu
Moj je grad veceras dobio luku Moj je grad veceras dobio luku Ulje je na vodi Ulje je na vodi
To je, to je, to je, to je moja To je , to je, to je moja prva ljubav | |
| | | Zgubidan Totalno relaxiran
Broj postova : 1942 Godine : 47 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 13.04.2011
| Naslov: Re: Haustor 22.04.11 10:12 | |
| Uzalud pitas
uvijek su bile tako nevine te tvoje crne oci ko da nikad nece proci
ljubavne igre one ne vide i nikad nece moci sve dok samo strah ne ostane
zar si stvarno mislila da je sve to igra, sto sam ja zbog tebe sam?
a sto ces sada kad si stigla do zida, a doma nema goluba da te miluje.
teske se kise spremaju, kroz tvoj se prozor samo jablani vide, nad gradom munje sjevaju, uzalud pitas ko ide... budaline u planine, pustahije kroz kapije.
stari strazari zijevaju, kroz tvoj se prozor samo jablani vide, daleki momci pjevaju, uzalud pitas ko ide, budaline u planine, pustahije kroz kapije, pogasi sve, budi vesela, jer ljubav je za nas tek pocela... | |
| Naslov: Re: Haustor 22.04.11 10:13 | |
| Mijenjam se
mijenjam mijenjam se skinuo sam bradu i brkove pokusat cu naci novi lik suvremen
i radim sada sve sto nikad nisam volio prije i ako pri tom neko drag mi strada nisam kriv
jer mijenjam mijenjam se stare nazore odbaciti cu srusiti mostove pokusat cu naci dosta snage za ponovo
jer mijenjam mijenjam se i kosu cu skratiti jer mozda bolje je to nikad ne znas, probati treba na sasvim nova vrata izaci cu van nikad ne znas, probati treba
jer mijenjam mijenjam se vec se cude svi stari znanci drugovi i pitaju me stari kaj ti je kaj si to ti | |
| Naslov: Re: Haustor 23.05.11 7:33 | |
| Bi' mogo da mogu
Uvijek sam, a nikad do kraja Večer u gradu ti donese neki lijek U nekom kutu gdje samoća se zbraja ...
Uvijek s malo, premalo para Kad upale se svjetla, ode dim A miris noći opet postane stvaran Ko mnogo puta do sada On sanja Kako beskrajno pada ...
Bilo je rano jutro tada kad je ostavio sve Čulo se samo kako ptice pjevaju Onda je stajao još dugo s druge strane ulice Pustio suze da se same slijevaju ...
Ja bi' mogo da mogu Ja bi' znao da znam ... Ja bi' mogo da mogu Ja bi' znao da znam ... | |
| Naslov: Re: Haustor 23.05.11 7:36 | |
| Donje strane munje
Izmišljene misli Stražari dolaze i odlaze Na stolu izlizane karte i miris Dosade Mi smo uvijek isti Luđake dovoze i odvoze Pod klupom sličice iz mašte za ratne godine Ostani u sjeni Donje strane munje Nad nama nemiri i svemiri Još sviću rujna radna jutra I strme večeri Zubi su u čaši | |
| Duhovi
Pošli smo na izlet skupa U subotu ja i Pišta Srce nam od sreće lupa Popili smo tri gemišta
Ostavili smo decu, zene Sobom zeli luk i jeger Demižonke opletene Sakrili u gepek-treger
"Divan dan!", zadere se Pišta I pohotno stisne volan Otvaram vrata od dvorišta Na radiju "zeleni maligan"
Meknite se se gorje Da se bu videlo Zagorje Meknite se se gorje Idemo vu Zagorje
Crvena Škoda po bregima juri Zavoji ko valcer bečki Vino nam niz gubec curi Pišta i ja smo opet dečki
Celi dan smo popevali Vesele popevke stare A navečer parkirali Pri krčmi "Kod tužne Bare"
Vani pala vlažna kmica Nigdje blizu nema hiže Birtija ko žeravica Sad nas vleće k sebi bliže
Pišta me hudo pogleda I njemu nekaj prejti ne da I njega nekaj sebi vleće Nekaj od birtije veđe Nekaj od pijače jače. | |
| Ena
Ja svoje loše dane volim gristi sam Piti i lutati po krčmama Al' često stignem samo do njenog pogleda.
Ena je divna žena, Ena dobro zna Da takvi dani svrše s gužvama Zato me zove sebi da bi mi pomogla.
Ja Ena nisam tvoj sin, zapamti to To možeš raditi s njim Za mene je već kasno.
Znam da bi Ena htjela da sam stalno njen Valjda jer tako često nestanem Ona me uvijek ima u svojim mislima.
A kad joj želim reći da je bolji kraj Od naših bjegova i zasjeda Ena me samo gleda i kaže: da, da, da.
I ne idi bez kaputa Pogledaj, sve je bijelo, zima je.
Prošlo je dugo vrijeme i daleki bijeg I mada nemam čak ni imena Ja često sretnem Enu u svojim snovima.
Kad svoje loše dane ovdje grizem sam I sretnem putnike po krčmama Ja pitam dal' je znaju i je li ponosna.
Kažu da još je lijepa i da ima stav Al' često čak i kad je vesela Opaze plavu sjenu u crnim očima.
Do mene nema puta Pogledaj, sve je bijelo, zima je. | |
| Naslov: Re: Haustor 23.05.11 7:37 | |
| Ja želim
Ja želim tako smiješno malo U par njenih osmijeha sve bi stalo Samo nemoj reći da tražim sve.
Bez tebe sve je tako prazno Osjećam snažno da sve je lažno Ostani sa mnom, jer trebam te.
Kud god da krenem Ja nosim noć u očima Kud god da krenem Ja imam led u grudima. | |
| Naslov: Re: Haustor 23.05.11 7:37 | |
| Neobičan dan
Na biciklu vozim Nenu Ulice pune se rupama Prezivjelih nema druze Ulice pune su zrtava.
O o o, ko ce shvatiti to Ljevica, desnica, centralno O o o, ko ce shvatiti to Ljevica, desnica ...
Muskarci se slabo peru Ti i ja i Baraba U zvijezdu me vuku sluge Begemot Asmedaj Amadona.
O o o, ko ce shvatiti to Gledam te zelenim ocima O o o, ko ce shvatiti to Gledam te zelenim ocima.
Neobican dan, neobican dan Neobican dan, neobican dan ...
Zacudeni djecaci sapcu Gore je, dolje je, nema ga Nema ga ...
O o o, nema ga O o o, nema ga ...
Na biciklu vozim Nenu Ulice pune se rupama Prezivjelih nema druze Ulice pune su zrtava.
O o o, ko ce shvatiti to Ljevica, desnica, centralno O o o, ljevica, desnica ...
Neobican dan, neobican dan Neobican dan ... | |
| Naslov: Re: Haustor 23.05.11 7:38 | |
| Noć u gradu
Na grani sjedi jedan sismis vampir ko noge korijen pruza zeleni div noc u gradu
Kraj mene jure stabla lovi me grad iza sto se kucnih veza ruka pruza da me zgrabi "Kuda ides bludni sine?" on me gleda on me pazi skacem preko mokrih sina panika me djecja hvata vec me love za rukave osjecam sve ruke grada netko brine se za nas, jos smo mladi noc u gradu
Po kmici pipa prstom plavi pajac na jedno oko zmiga tramvajski kraj
Gledam kako ispred mene skrivaju se bijele sjene suskaju iz nocne tame bljesnu oci s druge strane tata brine se za nas, jos smo mladi ne, nitko ne, pobjeci nitko nece noc u gradu
Hvataju me tople ruke moga dragog rodnog grada "Kamo ides bludni sine, nigdje nije bolje!" Jos smo mladi | |
| Naslov: Re: Haustor 23.05.11 7:38 | |
| Radnička klasa odlazi u raj
U cekaonu na prvom peronu Gdje crni davo toci prvi konjak Iznad mracnih podnatrulih lica Kroz prozor prhne crna tica I veli tada, veli grdi crni stvor Never more I veli tada, veli grdi crni stvor
Bolje je da odete, prilike su nove Ulozi u povijesti dosao je kraj U pola cetiri ujutro sa perona pet Radnicka klasa odlazi u raj Pa pa proleteri Pa pa proleteri Pa pa proleteri Pa pa
A crni davo rukavice skida On pruza ruke, grli se sa svima Poljubi ruzu, baci je u rulju I vikne ah, ta nesretna sudbina Placam pice svakome tko ostane Never more Placam pice svakome tko ostane
Bolje je da odemo, prilike su nove Ulozi u povijesti dosao je kraj U pola cetiri ujutro sa perona pet Radnicka klasa odlazi u raj
Momci u plavim kapicama Krenuli su na put Oni vodiju svoje klince mandolince Oni vodiju svoje debele zene Oni vleceju ruksake i prtiju kofere Oni sedneju u kupe Z debele demizonke navlaciju Oni ideju na najveksi weekend vu zivlenju Oni ideju na najlepsi weekend vu zivlenju Sebe buju nasli tam Sve buju nasli tam Sebe buju nasli tam Sve buju nasli tam | |
| Naslov: Re: Haustor 23.05.11 7:39 | |
| Šal od svile
Ja sam bio pogresan Kad sam ti stavio ruku na rame Tamo je drzao dugo I govorio rijeci
Ja sam bio pogresan Kad sam trazio da mi kazes Koja si strana Postoje pravila igre Ti znas da ne mozes sama
Ispod svih tih zastava Sto vijore svud oko nas Ne postoji mjesto Gdje mogla bi stati Visoko dignuti ruke I pjevati nasu pjesmu I pjevati nasu pjesmu.
Protiv volje umijesan U staru zavjeru strana U staru zavjeru nada Ja sam jednoga dana Slucajno nasao put Ispod svih tih zastava Sto vijore ...
Kapi s oboda Sada padaju na uze i gun Ja sam slobodan Neka s moga vrata vijori sal od svile ... Kapi s oboda Sada padaju na uze i gun Ja sam slobodan Neka s moga vrata vijori sal od svile ... | |
| Samo na čas
Ja zelim te samo na cas Minuta vec razdvoji nas
Vec me bodu tvoje oci Vec me tvoja ceznja koci Zelim te samo na cas
Taj s kim lezis vise nisam ja Sto godina nas razdvaja
Ja vec trosim drugo vrijeme Dok se svijas oko mene Zelim te samo na cas
Samo na cas Samo na cas Samo na cas Samo na cas
Ja zelim te samo na cas Minuta vec je minula
Ja vec trosim drugo vrijeme Dok se svijas oko mene Zelim te samo na cas
Samo na cas Samo na cas Samo na cas Samo na cas | |
| Sejmeni
Kako opasno popodne Miris nafte, miris znoja Iz daljine zvuk motora Iz daljine zvuk ...
Iza prozora su puske, iza pusaka su oci Iza ociju su ruke, iza ruku kuca srce Baby, ne boj se Ja cu biti tu kraj tebe Baby, ne boj se Ja cu biti tu kraj tebe Kad bude vrijeme za to Kad bude vrijeme za to ...
Ispred kuce nasi ljudi stoje spremni da se bore Hladne cijevi samo cekaju znak Crni momci ispred grada su upalili motore Oni ostavljaju plameni trag ...
U nama vrijeme se mijenja I svi su opet spremni da se bore za san U nama vrijeme se mijenja Sa barikada reci cemo: No passaran Kad bude vrijeme za to Kad bude vrijeme za to Kad bude vrijeme za to Kad bude vrijeme za to ...
Sejmeni dolaze Lance nam donose Ljudi ih gledaju Proci im ne daju Babe ...
U nama vrijeme se mijenja I svi su opet spremni da se bore za san U nama vrijeme se mijenja Sa barikada reci cemo: No passaran Sad je vrijeme za to Sad je vrijeme za to Sad je vrijeme za to Sad je vrijeme za to ...
Sejmeni dolaze Lance nam donose Ljudi ih gledaju Proci im ne daju ...
Sad je vrijeme za to Sad je vrijeme za to Sad je vrijeme za to Sad je vrijeme za to Sad je vrijeme za ... | |
| Naslov: Re: Haustor 23.05.11 7:40 | |
| Šejn
Ja cijeli zivot sanjam kako odlazim uz rijeku Starim parobrodom koji vozi sol I da nosim jednu davnu, nikad prezaljenu ljubav Tanku dugacku cigaru i par mamuza od zlata Da sam Sejn
Zivot na granici je opasan i tvrd Al' moje ime od sad znaci pravda Vec cujem pricu kako za mnom jase smrt Dok jasem crven pored vatri na rubu grada
To je Sejn ... To je Sejn ...
Ja cijeli zivot sanjam kako odlazim uz rijeku Starim parobrodom koji vozi skitnice na zapad I da nosim jednu davnu, nikad prezaljenu ljubav Tanku dugacku cigaru i par mamuza od zlata Da sam Sejn Da sam Sejn
Dok zivim zivot koji nisam birao sam O suhom vjetru s juga moja dusa sanja Ja cujem buku stada, vidim u daljini grad A tanka slika jave postaje sve tanja
Ja znam da zivot na granici je opasan i tvrd Al' moje ime ovdje od sad znaci pravda Na mome sivom konju sada sa mnom jase smrt Vodi me tamo gdje me moja davna draga vec ceka
Izadi i bori se U ovom gradu nema mjesta za jednog od nas Izadi i bori se Ulica je prazna, ali s prozora motre na nas Izadi i bori se Uzet cu ti zivot ako ostanes - uzimam cast.
To je Sejn ... To je Sejn ...
Ja cijeli zivot sanjam kako odlazim uz rijeku Starim parobrodom koji vozi sol I da nosim jednu davnu, nikad prezaljenu ljubav Tanku dugacku cigaru i par mamuza od zlata Da sam Sejn | |
| Naslov: Re: Haustor 23.05.11 7:40 | |
| Skriven iza lažnih imena
Brodovi u prasnjavoj luci Crnoj od znoja robova Spustili su jedra.
Bose zene na glavama nose Tajni teret metaka U korpama sa paprom.
Skriven iza laznih imena Gledam kako prolaze Oci su im sjajne, daju mi znak.
Crni djecak s puskom u ruci Vodi me do logora Zene ciste ribu, skoro ce mrak.
U vrtu je sjekira Na krovovima dimnjaci Zima zaobilazi moj dio grada ...
Pred kolibama gasi se vatra Zuti bubanj zamire Ostali smo sami.
Njena koza slana i zlatna Kao jutro mirise Slusam kako dise, cujem joj sne.
Cujem i zoru sa rafalima garde I duge susne godine I zelen miris kise.
U vrtu je sjekira Na krovovima dimnjaci Zima zaobilazi moj dio grada ... | |
| Naslov: Re: Haustor 23.05.11 7:41 | |
| Take The Money And Run
There is no reason for you to turn around It's pitty for you to waste your time All the things you could are real good done So you listen to me, my son.
Take the money and run ...
There is no reason for you to turn around It's pitty for you to waste your time All the things you could are real good done So you listen to me, my son.
You must be hurry boy Your shadow is catching you It's getting closer and closer. You must be hurry boy Your shadow is catching you It's getting colder and colder.
Take the money and run ... Take the money and run ...
Ne okreci se sine Nema razloga Steta je, gubis vrijeme Sve sto si mogao uciniti, ucinio si dobro Zato me poslusaj sinko.
Uzmi novce i bjezi ... Uzmi novce i bjezi ... Uzmi novce i bjezi ... Uzmi novce i bjezi ...
Take the money and run ... Take the money and run ... Take the money and run ... Take the money and run ... | |
| Tko je to
Tko je pojeo Sljeme jutros I popio Savu Tko je brljao nase smece Tko je pao s kruske jucer I razbio glavu Tko se boji da opet proba Tko je to Tko je to bio djeco
Tko nam se u case pisa I lupa cvrge u mraku Tko se prepao moga oka TKo je to Tko je to bio djeco
Tko me dahom budi nocu U kutu sjedi i gleda Tko to ostane sve do jutra U cijem oku vidim tisinu Gdje rijeci mrzim ko inje Tko to nestane kad krenem rukom Tko je to Tko je to bio djeco
Tko je smrdio po dimu i vinu Dok mi je cupao glavu Tko sada viri i ne vidi nista Tko je to Tko je to bio djeco | |
| Treći svijet
Ustani i kreni Strazari su otrovani, konji su spremni Ustani i kreni Magla se digla, vani zora rumeni.
Ustani i kreni Strazari su otrovani, konji su spremni Ustani i kreni Magla se digla, vani zora rumeni.
Jos samo jednom pogledaj taj zid Jos jednom pogledaj ...
Glasovi iz tame su prestali davno Jos su samo u pjesmi Glasovi iz tame su prestali davno Jos su samo u pjesmi.
Oko tebe dise treci svijet I mi te cekamo ...
Jos samo jednom pogledaj taj zid Jos jednom pogledaj ... Jos samo jednom pogledaj taj zid Jos jednom pogledaj ...
Digni visoko ruke ...
Oko tebe dise treci svijet I mi te cekamo ... Oko tebe dise treci svijet Izbrisi tragove ...
Digni visoko ruke ... I digni visoko ruke ... I digni visoko ruke ... I digni visoko ruke ... I digni visoko ruke ... I digni visoko ruke ...
Jos samo jednom pogledaj taj zid Jos jednom pogledaj ... Jos samo jednom pogledaj taj zid Jos jednom pogledaj ...
I digni visoko ruke ... | |
| Naslov: Re: Haustor 23.05.11 7:42 | |
| Ula ulala
Reci kak' se zoves ti I otkud ti snaga Da me mozes povesti Gore s moga dna. Oci su ti crvene Ruka ti je blaga Kao da su stvorene Da ih ljubim ja. Al' pred vratima skvadra ponovo rola ...
Ula ulala le, ulalalala Ulala ulala le, ulalalala u le ...
Dok vani glazba svira Pitat ces me tiho, znas li gdje si Ne mogu do glasa, ti mi reci ...
Pokazi mi usne, budi tko si Ono sto nas plasi, to su davli od papira Tvoja me ruka dira ...
Ali da otkrijemo sjaj sto dodir nosi Moracemo sresti dan kad bude vise mira Jer na vratima stoji skvadra i urla ...
Ula ulala le, ulalalala Ulala ulala le, ulalalala u le ...
Podimo na selo (na selo), podimo na selo Tamo jos ima mira (na selo)
U peci je zar, na prozoru rosa Pustimo da svjetlo postane vosak U peci je zar, na celima znoj A po poljima juri vjetar i urla ...
Ula ulala le, ulalalala Ulala ulala le, ulalalala u le ... | |
| Naslov: Re: Haustor 23.05.11 7:44 | |
| Radio
Otvaram prozor za no?ni zrak Otvaram prozor za no?ni zrak Ulazi rasvjetljeni grad
Crni dje?aci ve? su tu Zovu me na obalu
Kroz nas protiće ulice Vojna patrola crni slam Antena hladna od mjeseca Ehehehej, ehehehej
Volim slušati radio O-o-o-o radio
Ležim na pjesku u zvjezdama Kraj uha krči New Orleans Crveno sunce i ocean Čekamo dan, čekamo dan
Volim slušati radio O-o-o-o radio | |
| Naslov: Re: Haustor 23.05.11 7:46 | |
| Djevojke u ljetnim haljinama
Djevojke u ljetnim haljinama volim Ljubim ih u leđa Što mirišu na smolu Moj je grad večeras dobio luku
Ulje je na vodi Ulje je na vodi Moj je grad večeras dobio luku | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Haustor | |
| |
| | | | Haustor | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 302 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 302 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|