|
| Glavaš ne da odlikovanja | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Glavaš ne da odlikovanja 14.02.11 13:37 | |
| nedelja, 13. feb 2011, 16:42 -> 17:16 Branimir Glavaš vratio Odluku o oduzimanju odlikovanja hrvatskom predsedniku Ivi Josipoviću i zamolio da "ga ne uznemirava i ne dosađuje svojim pismima". "Činjenica da sam između Vaše nove pravednosti i BiH kazamata izabrao ovo drugo, dovoljno govori šta mislim o Vama", kaže Glavaš. Osuđeni za ratni zločin Branimir Glavaš vratio je predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću Odluku o oduzimanju odlikovanja, koju mu je dostavio Sud Bosne i Hercegovine i "zamolio ga da ga više ne uznemirava i ne dosađuje svojim pismima". Glavaš u objašnjenju navodi da Odluku vraća zato što se ona poziva na presudu Suda Hrvatske koji on ne priznaje, jer je "rezultat i posledica montiranog političkog progona, a potom i montiranog političkog sudskog procesa". "Sama činjenica da sam između Vaše "nove pravednosti" i BiH kazamata izabrao ovo drugo, dovoljno govori šta mislim o Vama", piše Glavaš. Prvostepenom presudom zagrebačkog Županijskog suda Glavaš je, maja 2009. godine, osuđen za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku, u Hrvatskoj, 1991. godine, a uoči izricanja kazne pobegao je u BiH. Zbog Glavaševog bežanja u BiH, hrvatsko Ministarstvo pravosuđa, 24. avgusta ove godine, uputilo je molbu vlastima u Sarajevu da preuzmu izvršenje zatvorske kazne u skladu sa Sporazumom o izvršenju sankcija između Hrvatske i BiH. Branimir Glavaš se u pritvoru državnog suda u Sarajevu nalazi od 20. septembra, kad mu je sudsko veće u prvostepenom postupku potvrdilo osmogodišnju zatvorsku kaznu, koju je izrekao Županijski sud u Zagrebu. To je prvi slučaj u koje je bosansko-hercegovačko pravosuđe na temelju međudržavnog sporazuma potvrdilo presudu suda iz Hrvatske. izvor |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Glavaš ne da odlikovanja 14.02.11 14:33 | |
| ..bezveze, jel je osuđen je..dokazano je kriv..je ..e pa onda mu i treba oduzeti odličja, jer postoje ljudi koji su ih zalužili bez ljage na svom imenu, a on takve blati. | |
| | | | Glavaš ne da odlikovanja | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 535 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 535 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|