Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Glavaš ne da odlikovanja

Go down 
Autor/icaPoruka
Gost
Gost

Glavaš ne da odlikovanja Empty
PostajNaslov: Glavaš ne da odlikovanja   Glavaš ne da odlikovanja I_icon_minitime14.02.11 13:37

nedelja, 13. feb 2011, 16:42 -> 17:16

Branimir Glavaš vratio Odluku o oduzimanju odlikovanja hrvatskom predsedniku Ivi Josipoviću i zamolio da "ga ne uznemirava i ne dosađuje svojim pismima". "Činjenica da sam između Vaše nove pravednosti i BiH kazamata izabrao ovo drugo, dovoljno govori šta mislim o Vama", kaže Glavaš.

Osuđeni za ratni zločin Branimir Glavaš vratio je predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću Odluku o oduzimanju odlikovanja, koju mu je dostavio Sud Bosne i Hercegovine i "zamolio ga da ga više ne uznemirava i ne dosađuje svojim pismima".

Glavaš ne da odlikovanja Glavas-527

Glavaš u objašnjenju navodi da Odluku vraća zato što se ona poziva na presudu Suda Hrvatske koji on ne priznaje, jer je "rezultat i posledica montiranog političkog progona, a potom i montiranog političkog sudskog procesa".

"Sama činjenica da sam između Vaše "nove pravednosti" i BiH kazamata izabrao ovo drugo, dovoljno govori šta mislim o Vama", piše Glavaš.

Prvostepenom presudom zagrebačkog Županijskog suda Glavaš je, maja 2009. godine, osuđen za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku, u Hrvatskoj, 1991. godine, a uoči izricanja kazne pobegao je u BiH.

Zbog Glavaševog bežanja u BiH, hrvatsko Ministarstvo pravosuđa, 24. avgusta ove godine, uputilo je molbu vlastima u Sarajevu da preuzmu izvršenje zatvorske kazne u skladu sa Sporazumom o izvršenju sankcija između Hrvatske i BiH.

Branimir Glavaš se u pritvoru državnog suda u Sarajevu nalazi od 20. septembra, kad mu je sudsko veće u prvostepenom postupku potvrdilo osmogodišnju zatvorsku kaznu, koju je izrekao Županijski sud u Zagrebu.

To je prvi slučaj u koje je bosansko-hercegovačko pravosuđe na temelju međudržavnog sporazuma potvrdilo presudu suda iz Hrvatske.

izvor
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

Glavaš ne da odlikovanja Empty
PostajNaslov: Re: Glavaš ne da odlikovanja   Glavaš ne da odlikovanja I_icon_minitime14.02.11 14:33

..bezveze, jel je osuđen je..dokazano je kriv..je ..e pa onda mu i treba oduzeti odličja, jer postoje ljudi koji su ih zalužili bez ljage na svom imenu, a on takve blati.
[Vrh] Go down

Glavaš ne da odlikovanja
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Glavaš kao VIP zatvorenik