Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Sjećanje

Go down 
2 posters
Autor/icaPoruka
Olimp
Zagrijao tipkovnicu
Olimp

Libra Pig
Broj postova : 739
Godine : 65
Datum registracije : 15.12.2010

Sjećanje Empty
PostajNaslov: Sjećanje   Sjećanje I_icon_minitime20.01.11 22:41

Veliko i najefikasnije oružje protiv zaborava je sjećanje. Sjećanjem oživljavamo naša saznanja o minulim događajima u minulim vremenima. Čega se više sjećamo dobrih ili loših događaja? Koji su nam se jače urezali u našu svijest, dobri ili loši? Izvukosmo li pouke iz tih događaja? Da li nas opametiše? Da li ostaviše u nama traga da pri kretanju života prema naprijed te tragove iskoristimo za bolji i pravičniji život, za bolji odgoj generacije koja počinje stasavati?
Ili možda sve ostade napisano na spomenicima koje sagradi jedna generacija, a poruši i oskrnavi druga?
Ovo nije moje sjećanje, ali spomenik ostavi duboki trag u meni kada sam ga vidio. Kada sam shvatio čemu on postade znamen, kojem događaju. A događaj je vezan uz most i zlobu ljudsku. Most na Dunavu koji povezuje Petrovaradin sa Novim Sadom-

Sjećanje Dscf073337

Most preko kojega prohujaše minula vremena potiskivana burnim događajima stradanja naroda. Mojih naroda. Naroda koji nastanjiva ove naše balkanske prostore i ni kriv ni dužan natopio je svaki grumen zemlje svojom krvi. Natopio više puta iz generacije u generaciju.
Pa evo da se podsjetimo, da ne zaboravimo, ali oprostismo jer tako moramo.

Sjećanje Dscf073328

Praštamo jer moramo i dalje živjeti, jer život ide dalje, a mi ostasmo dok i na nas ne dođe red da odemo. Sanjamo o blagostanju, sreći miru, a podigosmo toliko ratova da gotovo svaka generacija ima svoj rat. U njima porušismo ono što nam preci sagradiše, a onda kada se izmirismo ponovo gradimo da bi buduća generacija imala šta rušiti.

Sjećanje Dscf073326

Žrtve ne smijemo zaboraviti, kao i način kako su umorene, jer tko ima toliko zlobnosti, toliko nečovječnosti da baca žive ljude sa mosta u zaleđeni Dunav. Da ih jednostavno baci samo zato jer nisu pripadnici naroda koji je trenutno silom zavladao nekim prostorom. A kako je tim ljudima, žrtvama, bilo dok su ih vodili i dok su spoznali šta ih čeka?

Sjećanje Dscf073327

Da li su krivci ikada kažnjeni, da li su spoznali koliko su pogriješili, da li su spoznali koliko su se zastranili od ljudi?

I da li ćemo uopće kazniti sve krivce koji se zastraniše od ljudskoga roda i počiniše zločin?....
[Vrh] Go down
http://www.panoramio.com/user/2299965?comment_page=1&photo_p
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

Sjećanje Empty
PostajNaslov: Re: Sjećanje   Sjećanje I_icon_minitime24.01.11 19:49

jer tko ima toliko zlobnosti, toliko nečovječnosti da baca žive ljude sa mosta u zaleđeni Dunav. Da ih jednostavno baci samo zato jer nisu pripadnici naroda koji je trenutno silom zavladao nekim prostorom. A kako je tim ljudima, žrtvama, bilo dok su ih vodili i dok su spoznali šta ih čeka?

..kakva zvijer može biti taj čovjek.. tužni
[Vrh] Go down

Sjećanje
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Sjećanje na mrtve...
» Svi sveti i Dušni dan - sjećanje na pokojne ili pokop zdravog razuma?