PRESS
Maloletnik D. P. (14) iz Sivca uhvaćen kad je sa dva kučeta ponovo ušao u napuštenu radionicu u kojoj je zaklao kerušu Milicu. Pred policijom je priznao da je jeo pseće meso, ali je to kasnije porekao
Stravično... Komšija pokazuje vrata na koijma je pas ispečen
Policija u Sivcu otkrila je počinioca stravičnog zločina počinjenog nad psom u ovom selu. Reč je o maloletnom D. P. (14) iz Sivca, učeniku specijalnog odeljenja osnovne škole u Kuli. On je priznao da je u napuštenoj mašinskoj radionici Poljoprivrednog preduzeća „Bačka" u Sivcu zaklao, odrao i pekao psa.Pred policijom u Sivcu priznao je i da je jeo meso ubijenog psa, dok je na saslušanju u Policijskoj stanici u Kuli to negirao. Počinilac je uhvaćen zahvaljujući meštaninu Rajku Keljeviću, koji je i pronašao izmasakriranog psa u napuštenoj radionici PP „Bačka". Keljević je brinuo o keruši Milici, koja nije imala gazdu, ali je bila ljubimica meštana u delu sela zvanom Novi Sivac.
Tragajući za kerušom, koja je nestala 30. decembra,
on je pronašao njene ostatke trećeg dana Božića. Ubijeno kuče bilo je
bez jedne zadnje noge i rebara na toj strani tela. Odrana koža bila je
bačena sa strane položenih vrata na kojima je pas zaklan. Na drugim
vratima koja su bila položena po podu bila je garež od paljevine. Dečak
je priznao da je tu pekao meso psa. Na mestu zločina pronađena su i
ćebad, nož i lanac od kojim je pas pre ubistva bio vezan.
Pokušao ponovo da ubije-
Komšija mi je rekao da je video dečaka kako uvodi dva psa u napuštenu
radionicu, u kojoj je ubijena keruša. Ja sam odmah otišao tamo i zatekao dečaka, koji je u staroj strugari vezao crnog psa. Beli pas kojeg je uveo u dvorište zgrade PP „Bačka" nije bio u radionici. Pošto komšija
kaže da je dečak belog psa vukao za noge, a crnog na lancu, verovatno mu se beli pas otrgao i pobegao. Pozvao sam policiju, koja je odmah stigla i do detalja ispitala dečaka. Bio sam prisutan kada je sve priznao.
Rekao je da je jeo meso kučeta koje je zaklao i pekao. Kazao je da je
kerušu ubio zato što ga je napadala. To, verovatno, nije tačno, jer je
reč o malom, pitomom psu, koga su svi voleli i hranili. Dečak je kasnije
s majkom odveden na saslušanje u Policijsku stanicu u Kuli - ispričao
je Keljević.
Kako smo saznali, dečak je u policiji u Kuli negirao da je jeo pseće meso.
On je posle saslušanja pušten kući i za sada se ne zna kakve će mere
protiv njega biti preduzete.
Žalio se da ga ne vole ljudiMeštani Sivca su zgranuti bestijalnim ubistvom psa i ne veruju da je dečak od 14 godina to mogao da učini. Oni svi vrlo dobro poznaju dečaka koji je, kako kažu, stalno lutao ulicama i sa svakim se upuštao u razgovor.- Meni se uvek žalio da ga ljudi ne vole zbog toga što ima malu govornu manu - rekao nam je jedan od meštana.
Z. RAJIĆ
izvor