|
| Podstanar jednoga miša | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Olimp Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 739 Godine : 65 Datum registracije : 15.12.2010
| Naslov: Podstanar jednoga miša 15.12.10 22:10 | |
| Ploveci doživljavate svakojake zgode i nezgode. Ružne stvari gledamo što prije zaboraviti, a lijepima lijecimo dušu podsjecajuci se na njih. U normalnom životu vecina mladih ljudi koji su sa sela došli u grad bili su podstanari. Iz toga vremena sjecaju se raznih ugodnih i neugodnih situacija, besparice, loših stanodavaca i sl. pa znaju šta je podstanarstvo. A podstanar kod jednoga obicnog poljskoga miša rijetko je tko bio. Rijetko tko, ali ja sam ipak to uspio, doduše samo na jednu noc. U ljeto 2004. godine pustio sam se vrlo nabujalom Murom, od Podturena, uplovio u Dravu koja je još nabujanija bila i uputio se do Osijeka. Prvi puta plovim na nekoliko dana. Sa sobom imam i onoga što trebam, a najviše onoga šta ne trebam. Ali znaj ti šta ti sve treba, ipak je prvi put. Kraj drugoga dana istice mi nedaleko mjesta Budakovac sa hrvatske strane rijeke. Odmjeravam obalu i tražim gdje bih mogao prvo pristati, a zatim i podici šator.S druge strane je Madarska i tamo ne smijem. Ploveci tako spazim jednu dašcaru, kolibu malu, sa pristaništem, napuštenu. Pristanem uz pristanište, pogledam okolo i po travi vidim da tu nije vec duže vremana nitko bio. Otvorim vrata a unutra mali ležaj, polica koja služi kao stol, mala pec i panj za sjedenje. Sve skupa u 2X2 metra. Raskoš za mene. Tim prije što mi tranzistor alarmira pogoršanje vremena. "Uselio" sam se u unutrašnjost, pripravio i pojeo veceru, propravio ležaj i duboko u noc zurio u rijeku osluškujuci "rijecni mir", a onda pošao spavati. Ujutro u sam osvit probude me šumovi na stolu. Polagano otvorim oci i imam šta vidjeti. Na stolu se šepuri poljski miš. Malo se pomaknem a on me pogleda i skoci sa stola u rupu koja je bila ispod. Vidim da sam tu stranac, a on domacin. Dao mi je nesebicno na raspolaganje krov nad glavom i zaštitu od moguceg nevremena (nije ga srecom bilo, otišlo nocu negdje dalje). Ujutro došao da se upoznamo i da naplati nocenje. Pošteno. Koristio njegov dom pa mora to i da platim. To sam i ucinio. Podjelili smo prvo kruh zajedno, a onda sam mu ostavio i dobro parce slanine. Onako da zamasti brkove. Nakon dorucka spakovao sam se i otplovio dalje, Moga domacina nije bilo da se oprostimo. Od tada ga nisam vidio, ali ga se uvijek sjetim kada gledam ove stare fotografije...
Zadnja promjena: Olimp; 15.12.10 22:17; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Podstanar jednoga miša 15.12.10 22:15 | |
| nazdravlje svim dobrim domacinima |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Podstanar jednoga miša 15.12.10 22:18 | |
| bravo za takvoga gosta,trebo bi opet otic posjetit bivseg domacina..tko zna,mozda bi te prepozno |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Podstanar jednoga miša 20.12.10 21:18 | |
| Da omasti brkoove..dobar si gost Oplim | |
| | | mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Podstanar jednoga miša 28.04.11 6:31 | |
| ccc ovo je dobro dobra je slika. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Podstanar jednoga miša | |
| |
| | | | Podstanar jednoga miša | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 528 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 528 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|