|
| Život na dar | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Život na dar 26.12.08 11:37 | |
| U Općoj bolnici Dubrovnik više je liječničkih timova eksplantiralo organe darivatelja, kojemu je u subotu u dubrovačkoj bolnici ustanovljena moždana smrt, te su putem hrvatskog Centra za transplantaciju i Eurotransplanta privatnim zrakoplovima hitno upućena na transplantaciju u medicinske centre u Njemačkoj i Zagrebu. Podaci o darivatelju tajni su. Zna se samo da je riječ o tridestogodišnjem mladiću, koji je prije nekog vremena stradao u automobilskoj prometnoj nesreći. – U Dubrovnik je jučer ujutro doputovalo osam liječnika, troje iz Njemačke i petoro iz Hrvatske, koji su uz liječnički tim dubrovačke bolnice uspješno eksplantirali sedam organa, među kojima su srce, gušterača, bubrezi, jetra i rožnice koji će, vjerujemo, pomoći bolesnicima na listi za presađivanje organa. Srce će biti transplantirano pacijentu u Njemačkoj, a ostali organi pacijentima u Hrvatskoj – rekao je Vlahušić.
Mladićevi organi spasit će sedam života.
Kakvo je vaše mišljenje o darivanju organa poslije smrti? Imate li donorsku karticu? |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Život na dar 30.01.09 12:24 | |
| voljan sam dati svoje organe ako mi se nešto dogodi...moji su upoznati sa mojom željom.... a donorsku karticu tek moram nabaviti..... ionako sam sada često kod doktorice, pa ju pitam... |
| | | | Život na dar | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 382 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 382 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|